Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2413) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1645) felkészülés (2246) FTC (1472) khl (2189) légiósok (1677) Miskolc (1509) nhl (4912) nők (1301) playoff (1321) Titánok (1025) u18 (1063) utánpótlás (1280) UTE (1301) válogatott (2224) vb (2390) videó (2120) Összes címke

Többet kell lőnünk és támadni a kaput, mert ott vagyunk, csak a korong nem jut el odáig

2023.05.14. 11:06: kutyatej73

Többet kell lőnünk és támadni a kaput, mert ott vagyunk, csak a korong nem jut el odáig

12 komment

Címkék: vb

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr718123694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eurocat2k 2023.05.14. 13:54:55

Mi volt a cel ezzel a felutessel?!
Melyik most a vb-n szereplo valogatott ellen "kellene" tobbet loni?!
A fasorban sincs a magyar valogatott. Ez a realitas. Ne altassa magat senki.
Azon viszont vegre komolyan veheto szakemberek segitsegevel el kellene vegre gondolkodni, hogy mitol gyorsabbak - fejben, labban, kezben - az ellenfelek, mint a hasonlo koru (ugyanannyi - nem ugyanolyan - edzes lehetoseggel rendelkezo) magyarok! Mi tortenik u14 es u20 kozott, hogy ennyire le tud maradni generaciok ota a magyar hoki?

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2023.05.14. 17:00:40

@eurocat2k: Két meccs alapján szerintem ez egy helyénvaló megjegyzés. Pont arról szól, hogy az erőviszonyok jobb figyelembevételével játszva lehetett volna pár lövéssel több is.
A dánok és az amcsik ellen is volt több olyan szitu, amiből lehetett volna lőni, de továbbvittük jobb helyzet reményében, amiből aztán nem lett semmi. Ezeket jobb lett volna ellőni, még akkor is, ha persze mindenki tudja, hogy ezek távolról sem voltak komoly gólhelyzetek.

eurocat2k 2023.05.14. 17:26:27

@promontor: Egyetertek. De. A nyilvan elfogult tengerentuli szakkommentatorokat hallgatva olyanokkal szembesitik a nezoket, hogy 70mph-s lovesekkel (kapasbol) nem sokra megy az elkoveto olyan kapusok ellen, ahol ez a lovoero egy celzott es lott passznak feleltetheto meg csupan.
A nyiltsisakos letamadasosdi olyan szelvesz gyorsasagu ellenfellel szemben, mint az amerikai (vagy szinte barmelyik csapat a csoportbol) megintcsak nem hozta meg a "vart" eredmenyt. Rutinos jatekosok sajat vagy az ellenfel harmadaban olyan konnyeden szorjak el a korongokat vegso erejuket megfeszitve, hogy az csak na. Az usa elleni meccs utolso 3 perceben - lassitasban is jol lathato volt - a magyar jatekosok majdhogynem nyujtott labakkal (nyilvan elsavasodva szazzal) alltak es neztek, hogy korulottuk hogy forr az ellenfel. Azok meg vigyorogva ultek le a shiftjuk utan a padra. Pedig azt meg szemmel is nehez volt lekovetni, ami akkor a harmadban tortent. Oket ez valahogy nem viselte meg annyira.

Voltak momentumaink....ja, csakhogy mondjuk az amerikaiak - ha kell - nemcsak momentumokig tudnak iszonyu nyomast gyakorolni az ellenfelre, hanem annal kovetkezetesebben es hosszabb ideig.

Ezekhez kepest...de nem folytatom. Aki latta, tudja, hogy mirol beszelek. Ne altassuk mar magunkat, hogy az elit mezonyeben barkivel is ki-ki metkozest tudna jatszani barmilyen felallasu magyar valogatott!

Eleve vesztesen felmenni a jegre, hogy majd bedobjak a korongot es lesz ami lesz...ez a fellepes a vizsgaeloadas. Az elmult szezonokban letett munka kiertekelese. Ezek a sportolok ennyit tudnak. Vannak naluk jobbak, sokkal jobbak. Ott a cel, kinek-kinek tennie kellene a dolgat rendesen: szamonkerni, es nevelni, fejleszteni. Ha rosszak a celok, ne kovessuk azokat makacsul. Ha nem jo a modszer, hasznaljunk jobbakat. Az eredmenyek onmagukert beszelnek.

Nem latszik ki a magyar hoki a vilagban. Azon kuncogtak a kommentatorok, hogy milyen lehet az a hoki liga ami mogott egy bank a nevado szponzor. Hat ilyen tisztelettel! Kicsi, jelentektelen, de a mienk...

Ugy szeretnen megelni, hogy legalabb egy szlovak, vagy legalabb egy osztrak szintre es rendszerre erjen a magyar hoki!

SZmakarov 2023.05.14. 19:05:02

@eurocat2k: Azért nem kéne ezt ennyire túllihegni, gondolom, mi sem nevetjük ki az amerikai kézilabda válogatottat. Mert kábé akkora a különbség. Ha csak a klubokat nézzük, ahol ezek a játékosok vannak, akkor mondjuk egy Gyergyó- Buffalo Sabres között mekkora a különbség? Persze, én is pipa vagyok, hogy mekkorákat hibáztunk és miért nem lövünk, csak ez a keret sztem most a legjobb játékosainkból áll és hát nagy választék nincs. Az utánpótlás sztem is el van cseszve vmiért, több igazolt játékosunk van mint a dánoknak vagy a franciáknak, szlovénokról nem is beszélve, de jelenleg ez van. A franciák ellen derül ki majd igazán, hogy milyen erősek vagyunk igazán. Azt a meccset még megvárnám, hogy véleményt mondják. Hajrá Magyarok!

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2023.05.14. 20:25:49

@eurocat2k: Ebből a keretből kihoztuk kb. a maximumot, gondolom Isti azt pedzegette még mit tudnánk hozzátenni most. USA általában sötét ló, de most úgy látszik, babérokra akarnak törni. Nekünk korábbi évekhez mérten gyengült a védő keretünk. Ahhoz képest, hogy az A csoportos szereplést tavaly nem nagyon érdemeltük, most beleálltunk, és nem élményhokizni mentünk. Ott lihegtünk a dánok nyakán, USA ellen ennyire telt. Pont rablás is nagy fegyvertény: kazahok, franciák, osztrákok megtették. (Az osztrákoknak sokáig bank volt a főszponzora, CHL-ben nem hiszem, hogy rosszul csengett.)

solarys 2023.05.14. 21:59:57

Nem megbántva senkit, de az első két gólunknál Janika ajándékozta oda a korongot az ellenfélnek. Nagyszerű kezű játékos, magyar szinten, de a mentalitása néha furcsa. Persze hajt, küzd, csak néha flegmának tűnik. Persze egy amerikai válogatott jóval erősebb mint a mienk, sokkal képzettebb játékosokból áll.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2023.05.14. 23:56:18

Korai még mérleget vonni. Ezen a két meccsen szerintem a reálisan elvárhatót hoztuk. Látszott az osztálykülönbség, volt sok bosszantó hiba, de tisztességes küzdést láttam. Ennél többet szerintem senki se várt, aki kicsit is figyeli a magyar hokit.

Nyilván a franciák ellen most a szurkolói énünk reménykedik, miközben tudjuk, hogy ők is csak annyiban "foghatóak", amennyiben ellenük van mondjuk 10% esély a pontszerzésre, míg a dánok ellen mondjuk csak 5% volt, az amcsik ellen meg nulla. Szóval én pl. reálisan kedden se várok pontot, legfeljebb szurkolok érte. Elégedett akkor leszek, ha mondjuk a dán meccshez képest előre tudunk lépni valamennyit játékban.

eurocat2k 2023.05.15. 07:25:12

@SZmakarov: ami a tullihegest illeti, gondolom meg te is kuncogtal az amerikai soccer bajnoksagon nehany evtizede, vagy az amerikai vizilabdan...egyik sem tipikus amerikai sport volt regen. Aztan ma mar kevesen rohogcselnek rajtuk.

Valahonnan elindultak, es eljutottak valahova. Ezt a mostani esetben elmondani el lehet, de nem azzal a mogottes attituddel, hogy most az elit mezonyben megmutatjuk, hogy mi oromhokival jottunk pontot vagy pontokat rabolni. Ennek ugyanis semmi ertelme. Azt a latszatot erositi, hogy a magyar elvonalbeli hoki csupan nehany kivaltsagos helyzetu gyereknek nyujt lehetoseget "oromhokizni". Rohadt sok penzbe, szabadidobe kerul azoknak a csaladoknak akik gyerekei nem jutnak el oda, hogy "oromhokizhassanak". Mindezt azert, hogy 10-15 kirobbanthatatlan talentum megtehesse.
Ez itt az egyik legnagyobb baj. Mondtam mar tobbszor, most is mondom: nincs az az elo hokizseni edzo, mentor akarki, aki 8-14 eves gyerekrol 100% biztonsaggal el tudna donteni, hogy mire vinne, vagy viszi majd felnottkent ebben a sportban. Ehhez kepest mi tortenik, jonnek kifele az un. akademiakrol az onjelolt sztarok az eredmeny pedig ugyanaz mint akademiak nelkul, de legalabbis eget vero kulonbseg nincs a ket fajta rendszer kozott.
Az a bajom, hogy meg mindig ott tartunk, hogy a rosterek nem a jegen, az edzotermekben, vagy a futoedzeseken nyujtott teljesitmenyek alapjan allnak ossze, hanem a nezoterrol, a szponzorok altal es hasonlo korulmenyek kozepedte.
Ha megis ott - marmint az iment felsorakoztatott letesitmenyekben - akkor talan finomitani kellene a modszereken, hogy egyenenkent szamonkerheto legyen a fejlodes az elvartakhoz kepest.
Roviden osszefoglalva szerintem nagyon nem szep pelda az "oromhokizas" egy A csoportos vb-n azokkal szemben, akik ugyanugy megdolgoztak azert, hogy magukra olthessek a valogatott mezt, mint akik mar egy ideje koptatjak azt ilyen-olyan celzattal.
Ha nem szamit az eredmeny akkor miert nem olyan csapattal all ki a magyar hoki, mint a kazah peldaul? Ne lenne 20 fiatal tehetseg, akikre pont raferne, hogy a sajat borukon megtapasztaljak, hol tart az elit hoki a magyarhoz kepest? Kotve hiszem.

Dallanan 2023.05.15. 10:40:51

Én is azok táborát erősítem, aki azt kapta eddig az első két meccstől, amit várt. Különösen USA ellenében az összehasonlítás teljesen értelmetlen és az alapján "lehúzni" lesajnálni a magyar játékosokat. Eleve az egész vb leggyorsabb, legmozgékonyabb csapata ellen játszottunk erőltették az 1-1 elleni csatákat és sikeresen szétkorcsolyáztak minket, csepp teret sem hagyva. Sajnos kevés momentumunk volt, de amikor volt terünk, akkor azért mind a dán, mind az amerikaiak ellen csináltunk szép dolgokat. Nyilván a franciák és az osztrákok is ezt próbálják majd meg, de ők nem tudnak majd egész meccsen így játszani és egyéni képesség tekintetében sem lesz akkor nagy különbség, így lehetőségünk biztosan több lesz. Franciák ellen látottak lesznek mérvadóak arra nézve, hogy milyen erőt képviselünk.

eurocat2k 2023.05.15. 13:53:10

@Dallanan: az melyik ligaban "elvarhato", vagy "elfogadott", hogy rutinosnak mondott - semmikepp sem kezdo - A-betus jatekos sorozatosan rossz donteseket hoz meccs kozben? Mi ebben az "oromhoki"?

Ha lattad a franciakat jatszani, vagy netan az osztrakokat tegnap...hat nekem nem ugy tunt, mintha ugyanugy a seggukon vettek volna a levegot meccs kozben, mint masok...

Es nem gyozom elegszer hangsulyozni: ez amit most lat a vilag a magyar hokibol, nem mult penteken lett az, ami.

Klasszikustol plagizalva: nem rajuk, hanem ertuk haragszom.

Dallanan 2023.05.15. 14:13:43

@eurocat2k: Láttam az eddigi összes meccset. Nézzük meg majd őket az USA ellen, akik a finneket is szétkorcsolyázták... Azért az extra nagy sebesség és erőnlét kontrasztban az is számított, hogy a dán meccs befejezése és az USA elleni meccsünk között alig 17 óra telt el, ezen a szinten ez már számít. Ezzel nem azt akarom mondani, ha lett volna nekünk is pihenőnap, akkor nincs különbség, de a végére nem fogyott volna ki ennyire a tank.
De bármit is mondjunk az egymás elleni meccsek lesznek azok amik választ adnak arra, hogy jelenleg hol vagyunk az A végéhez képest válogatott szinten játékban, mit lehetett kisajtolni ebből a keretből. És igen, remélem, hogy senki sem rájuk haragszik, hanem értük, mert ők az elmúlt 15-20 év "termékei".

DominiKing 2023.05.15. 18:12:16

@Dallanan: Egyetértek, lássuk azt a két meccset amire ez a felkészülés ki lett hegyezve.
süti beállítások módosítása