Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2413) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1645) felkészülés (2246) FTC (1472) khl (2189) légiósok (1677) Miskolc (1509) nhl (4912) nők (1301) playoff (1321) Titánok (1025) u18 (1063) utánpótlás (1280) UTE (1301) válogatott (2224) vb (2390) videó (2120) Összes címke

Magyarország–Szlovénia 2-4

2023.05.05. 07:31: kutyatej73

Magyarország–Szlovénia 2-4

14 komment

Címkék: válogatott felkészülés

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr9718117212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DominiKing 2023.05.05. 09:58:15

Remélem ezt komolyan gondolja, mert sokat számítana, ha ezek után is elhinnék, hogy egyre jobbak. Szerintem a dánok elleni első meccs sok mindenről dönthet. Na, nem azt várom, hogy legyőzzük őket (pedig nem lenne rossz), de egy nagyon jó teljesítménnyel szárnyakat kaphatnánk. Állítom, az első VB meccs hatással lesz a későbbi teljesítményünkre, lelkesedésünkre.
Mert valljuk be, elég siralmasan hangzik, ha egy 10 meccses szériából egy 4-2-es vereséget tartjuk a legjobbnak.

horivan 2023.05.05. 12:39:51

A kanadai keret mikor derül ki?? 8–án már itt van edzésük. Lassan fel kell szállni a repülőre.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2023.05.05. 12:53:16

Én pont az utolsó három percre értem haza (igazából az is megfordult a fejemben, hogy nekem van valami titokzatos ráhatásom a meccsre, hogy a TV bekapcsolása után 13 másodperccel kapunk egy meccset eldöntő gólt), szóval nem igazán tudom megítélni, hogy Rajnának igaza van-e, viszont annyit hozzátennék, hogy a mumus szlovénok elleni vereség egy felkészülési meccsen nagyon távol áll attól, hogy bármilyen mértékben idegesítsen: én már akkor "tudtam", hogy ezt a két meccset el fogjuk veszíteni, amikor először megláttam őket a programban.

Szóval ettől még lehet jó az előadás.

Dallanan 2023.05.05. 14:54:46

@promontor: úgy 45 perc teljesen rendben volt, 1-1 ellen rengeteg párharcot nyertünk, ami nem megszokott ellenük.

eurocat2k 2023.05.05. 18:34:42

@Dallanan: csak a tenyek kedveert, a hokimeccs - ha van tetje, ha nincs, es mondjuk nincs semmilyen elteres a megszokottaktol - nagyjabol pont 60 perc tiszta jatekideig tart. se tobb, se kevesebb (utobbi elofordulhat azert...)

ez a latkep - felkeszulesi meccsek kozben es utan - a rogvalo. ez van. it is what it is.

a multkor meg azon karaltam, hogy nem eleg sok a jo es eredmenyes fiatal a keretben (reszben tovabbra is tartom ezt a velemenyemet). elnezve az angliai meccseket, meg a ket szlovenok elleni talalkozot, hat nem nagy orommel tolt el az a teny sem, hogy azok a keretben levo tehetsegek ennyire le tudtak szerepelni a meg csak tet nelkuli megmeretteteseken is. mi lesz itt, ha tetje is lesz a dolognak?!

nem arra kell ilyenkor gondolni, hogy barmelyik ellenfelunk is azon izgulna, hogy vajon benn maradnak-e az elit emzonyben vagy sem (nem sorolnam ide a magyarokat, mert szerintem ez a meccs mar lejatszodott es nem most, illetve nem ebben a szezonban...bar ne lenne igazam!), es ebbol fakadoan egy fajta nyomast helyeztetne magara a kozonsegtol vagy a honi szakmatol...ah, ettol nagyon messze jarunk sajnos.

ugy forditanam - vagy egeszitenem ki - a kerdest, hogy biztos, hogy ez a valogatott a "legutokepesebb"?! nincs ma magyarorszagon egy ennel osszerettebb csapat - meg az sem lenne baj, ha nem lennenek legiosok. egy-ket fecske es a nyar viszonyara utalva.

ketsegeim vannak ezt illetoen. annal is inkabb mert ahogy korabban is elmelkedtem ilyeten dolgokrol sajnos a hoki sem kivetel azoktol a "civil eletbol vett" negativ befolyasoktol amelyek ertek teremto kepessege illetve annak teljes hianya ugyanugy meglatszik (utobbi az eredmenytelensegbol - ne feledjuk a vereseg is egy fajta eredmeny...) ugya a polcokon, mint a kultura, vagy a sportelet ilyen-olyan teruletein.

a kozepszeruseg akkor is gaz, ha leszenk - es mindig lesznek - olyanok, akik szerint a megfeleloen alacsony szintre emelt kvalitas, a kozjogi meltosagga emelt tehetsegtelenseg is lehet epp oly nagyszeru, mint a vilag meghatarozo tortenesei, vilagklasszisok cselekedetei.

nem! ami kozepszeru az az marad. a rossz helyen rosszkor meghuzott hatarok - amelyek nem nyulnak tul a sajat korlatainkon - sosem fogjak eljuttatni azokat az embereket ezen hatarok moge, akikben esetleg benne rejlik a tudas, a kepesseg, es a keszsegek tarhaza, hogy tobbre vihessek az elodoknel.

ha mindig a hatunk moge pillantgatva pozicionaljuk magunkat, sosem leszunk kepben azzal, hogy merre haladunk, vagy legalabbis merre kellene haladni.

idecitalhatnam karthagot meg azt a temerdek sot, amivel pontot igyekeztek rakni a tortenet vegere anno - nem keves emberaldozattal.

nos, ami a hokit illeti "the show must go on!", talan kicsit kellene mar elezni azokat az ekeket, amelyekkel az uj termes remenyeben be kellene szantani vegre azt a romhalmazt, ami a mostani - remelem egy ideig nem lesz nala nagyobb - leegest okozta (vezetostol, narcisztikus, dilettans, inkompetens "hozzaertoktol").

hadhazi-t idezve: "honnan lett itt ennyi hulye?!"

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2023.05.05. 19:55:14

Kár, hogy az első szlovén meccs zárt kapus lett. Úgy gondolom, megilletődhettek a játékunkon. Azért ahhoz messze vagyunk, hogy őket tétmeccsen legyőzzük, a játékban valóban fejlődtünk. A párharcok, hátul a stabilitás. Sajnos támadás építéshez nincs hátul keretünk. Ha Galló Vili nem villan, csak egy emberőlönyös gólunk lett volna. 5v5 csapat szinten kidolgozott helyzetünk kevés volt.

Az elmúlt években láttot játék miatt úgy gondolom, hogy jogos elvárás a ranglistán mögöttünk állók ellen hozni a papírformát. Talán a lengyelek vagy egy székely legényekkel tűzdelt romániai válogatott kellene, hogy pikánsabb legyen. Az előttünk szereplő olaszok és britek ellen is megvan a recept. Az osztrákok ellen kellene megerősíteni, hogy őket is stabilan tudjuk verni. A szlovéneket, kazahokat, beloruszokat ugyanakkor nem mostanában lesz esélyünk megverni. Utóbbi kettő tudja, hogy nem elég ellenünk kitenni a mezeket. A franciákat, németeket ugyanakkor meglephetnénk - ha mást nem, játékban. A dánokkal pedig egy jó nyitányt játszhatnánk.
A többi meccsen erőt nyernék, de biztosan nem az osztrákokra gyúrnék. Számtalanszor bebizonyosodott, hogy elhullajtott pontok miatt kevés lehet egy győzelem. Mivel nem minden csapat azonos téttel vág neki a csoportkörnek, ezzel érdemes számolni.

horivan 2023.05.05. 22:28:52

A brit alapvetően egy honosított csapat, Neilson, Hammond, Perlini mind echte kanadai

manga2 2023.05.06. 09:44:37

sok az álmodozás megint...a britt olasz mérközés iramát látva, a magyar válogatott nemhogy ezeket a csapatokat nem tudja megverni, de még "saját önmagát" se tudná legyűrni... :))
lehet itt reménykedni de aki azt gondolja, hogy verjük a dánokat, osztrákokat, franciákat az a holdról nézi a hokit rózsaszín szemüvegben!
tény kikapott a csapat simán oda vissza a frissen feljutott lengyelektől és brittektől-ez mutatja a jelenlegi erőviszonyokat...
a sok kisérletezgetés megmutatta, hogy hol áll a magyar hoki jövője egy pár évig...éspedig a második élvonal végén!
azok a válogatottak akik jönnek ezután képtelenek lesznek feljutni az élvonaba nemhogy ottrekedni!
kapus poszton se áll ott a csapat, olyan embereket próbálnak újrafényezni akik az ERSTE ligában is középszerűek mostanság, lásd Rajna és az Ujpest példáját...

manga2 2023.05.06. 09:59:34

és még egy gondolat: a bentmaradás lenne a csoda nem a sapporói! az akkor a valós tudás volt!
el is lehetne engedni ezt a szlogent, mint a fociban a hathármat....

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2023.05.07. 10:57:13

@manga2:
Egyetértek abban, hogy a zenitjüket elhagyó játékosok túlságosan felülreprezentáltak a keretben. Utolsó kiemelkedő szezonok évei szerint:
2013 Bálizs, Pozsgai
2017 Rajna, Garát, Nagy K.
2020 Szirányi
2022 Terbócs
Kevin valahogy Szabó Daniban nem képes meglátni a tehetséget, az meg óriási pech, hogy Nilsson kiesett (ő lett volna az "új Wehrsünk"). Még mindig nem tudom elhinni, hogy Vokla, Tóth G., Gőz B., Láday, Varga A., Vojtkó merítésből miért a BuJA védőket erőltetjük.. A Div1a-ban szereplő Farkas Tamás, Salló, Gecse, Bors is simán felveszi velük a versenyt.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2023.05.07. 17:33:27

@manga2: Az olasz-brit meccs tényleg nagyon jó szinvonalú volt és amit én láttam a felkészülésből (vagy mondjuk a tavalyi div1 vb-n tőlünk), az valóban gyengébb volt ennél. De azért az látni kell, hogy ezt a két válogatottat az utolsó tétmeccsünkön legyőztük és egyik meccs se volt olyan nagyon régen.

Amivel persze nem azt akarom mondani, hogy minden rendben van és azt se, hogy reálisnak tartanám a bentmaradást, szerintem már egy pontocska is bravúr lenne...
süti beállítások módosítása