Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2413) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1645) felkészülés (2246) FTC (1473) khl (2189) légiósok (1678) Miskolc (1509) nhl (4916) nők (1301) playoff (1323) Titánok (1025) u18 (1065) utánpótlás (1281) UTE (1301) válogatott (2228) vb (2405) videó (2120) Összes címke

Such György az MJSZ új elnöke

2016.05.30. 18:59: kutyatej73

Such György az MJSZ új elnöke

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr38761196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddyD 2016.05.30. 20:04:59

Hát...öööö...Éljen?

benö51 2016.05.30. 20:29:40

Boldog lehet mindenki nincs Ocskay az elnökségben. most lehet más ellenséget keresni

uteapu 2016.05.30. 20:52:11

A puding előkészítve, amint látom a menedzselésével nem lesz gond, még imához is lesz protekció.:) No de ki a cukrász aki el tudja készíteni? Biztos profi lesz az irányítás de hol a szakma?

uteapu 2016.05.30. 21:01:29

@benö51: Majd csak találunk valakit. :D
Egyébként érdekes, hogy szinte mindenki kihátrált.

Bencito 2016.05.30. 21:42:30

@uteapu: vagy muszáj volt kihátrálnia ...
Lassan készülhetünk egy div 1/b-s vb-re

uteapu 2016.05.30. 21:55:39

@Bencito: Ne legyél ilyen pesszimista! Várjuk meg, mit alkotnak.

Bencito 2016.05.30. 22:09:25

@uteapu: lett egy elnökünk aki szerint pénzel mindent meglehet oldani, kirakja azokat akik felépítették a várat, hogy a haverjai letudják nyúlni a taos pénzeket és nemcsak a vidéki csapatok lesznek bajban, talán a vasasnak csurran majd vmi ha Levi fizet egy-két bambit kangyilangyibandinak

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.30. 22:18:25

Bocs, de kb mindenkinek elgurult gyógyszere? Eddig ment az Ocskayzás és Kovácsozás. Most meg itt sír mindenki...

Pénzük van? Igen, Gyakorló managerek? Igen... Nem hokiedzők? ki nem szarja le, annyit megérdemelnek hogy bizalmat kapjanak.

Fkapusék egy éve leírták az összes elnök multját,nem mindegyik, minden szempont alapján egyforma, de nem nyeretlen kétévesek.

A "MEGÉRTENI A MAGYAR HOKI JELEN ÉRDEKEIT ÉS IRÁNYAIT"... hát azért na, baszki ez nem egy atomerőmű....

(mondjuk az, hogy egyikük sem tud rollbát vezetni, az tényleg aggasztó)

uteapu 2016.05.30. 22:26:52

@Bencito: Elég "érdekes" az elnökség az tény, viszont mindannyian tudjuk, hogy a hoki igencsak pénzigényes sport. Ez a része a menedzselésnek azért komoly hozzáértést igényel már és ezt mutatja a felállás. Ami viszont furcsa és talán ez aggasztó, hogy első látszatra nincs sehol a szakma az elnökségben, mégpedig meghatározó pozícióban. Márpedig itt a kettőnek együtt lehetne csak mennie.

Bencito 2016.05.30. 22:33:20

@uteapu: kézilabdában már megtörtént ez pár éve, ők kicsit "előttünk" vannak, meg is van az eredménye, lassan ott tartunk, hogy egy EB, VB részvételnek is örülni kell, olimpiára meg nem kell menni holott nemrég még éremért játszottunk ...

Bencito 2016.05.30. 22:48:46

@a Zamboni nem egy tészta: már ne haragudj,de egy ideje már nem igazán tekintem a jkb-t hiteles forrásnak. Olvasd el ezt: m.nol.hu/sport/nem-vagyok-sporthoz-erto-szakember-such-gyorgy-a-jegkorong-szovetseg-elnoke-1617571

" a fehérvári hokipápa lemond elnökségi tagságáról, s nem is jelölteti magát újra, mivel a leendő új főnök azt kérte."

kerusz 2016.05.30. 23:44:45

@uteapu: Érdekes kérdést feszegetsz. Mi a szakma ebben a kontextusban? Edzői végzettség? Legalább x évnyi edzői gyakorlat? Legalább y évnyi játékospályafutás? Jeles vizsga edzéselméletből a TF-en? Legalább jó érdemjegy taktikából ugyancsak a TF-en? Vagy...?

Kolbenheyer Zsuzsa érdekes módon jó az IIHF-nek egy komplett szakág szakmai menedzselésére de szerintetek ezek szerint akkor ő sem a szakma - 30+ évnyi hokis múlttal a háta mögött (játékos és vezető).

Pap Gábor éveken át MJSZ elnökségi tag, emberemlékezet óta az inline szakág vezetője, sok évig a Ferencváros szakosztályának egyik vezetője. Ő sem ért semmihez?

Zsigmond Barna évek óta az UTE szakosztályelnöke, gyerekei hokiznak, nincs köze a szakmához?

Cser Palkovics András (akit a Fehérvár jelölt, de jelölhette volna helyette a klub Ocskay Gábort is) szintén évek óta a Volán menedzsment közelében van, gyerekei hokiznak, nincs köze az ún. szakmához?

Soltész Miklós szintén a Fehérvár szakosztályvezetőségének egy tagja, fia játékos volt és játékvezető, nincs köze a szakmához?

Ők 5 főt tesznek ki a teljes 9 fős elnökségből, tehát a többséget alkotják, ha kell, mindent meg tudnak szavazni.

Vagy ha a mostani elnökségnek nincs köze a szakmához, akkor az előző elnökségben Egri István, Azari Zsolt, Dömötör Róbert, a MOL képviselője, Németh Miklós vajon miképpen képviselte a szakmát? De folytathatnánk a sort, korábban Jászai Péter, Szélig Árpád, id. Mayer Péter vajon mennyiben képviselték jobban a szakmát mint a most megválasztottak?

Azért vannak a szövetségnek bizottságai (edzőbizottság, szakmai bizottság, liga, TAO bizottság és a többi), hogy a szakmai véleményeket kifejtsék, a szakmai vitákat lefolytassák, kiérleljenek egy szakmailag megalapozott véleményt és a döntéseket szakmai oldalról előkészítsék. Az már régen rossz, ha az elnökségi ülések a szakmai viták lefolytatásának helyei.

(mellékszál: Én például egyáltalán nem voltam boldog, amikor egy elnökségi ülésen a mostani hozzászólásokból kiérezhetően a szakma képviselőinek tartott elnökségi tagok (egy részük) azt kezdték el feszegetni a válogatott vb-felkészüléséről tartott beszámoló kapcsán hogy minek kell két masszőr a válogatotthoz, amikor a saját klubjukban sem gyúrat senki sem... Akkor speciel a szakmát nem képviselő Németh Miklós állt ki egészen karakánul emellett a döntés mellett, mondván, hogy ő megnézte az előző VB-n hogy a szlovének mit csinálnak másképp, mint mi, és úgy látta, hogy pl. sokkal profibb a stábjuk. Na, ez jön le egy laikusnak, és ez nem esik le a szakma képviselőinek úgy látszik.)

(második mellékszál: a mai napig nem értem, miért van annyira ellene a "szakma" a hoki tömegesítésének, a kis pályákon dolgozó és az amatőr klubok támogatásának, TAO-t is ideértve - miközben a szövetség alapszabálya szerint is az MJSZ feladata a jégkorongsport népszerűsítése.)

Ha meg nem az elnökség folytatta le ezeket a vitákat eddig sem, akkor nem fognak onnan hiányozni az ún. "szakma" képviselői.

A szakmának az lenne a feladata, hogy végre megfelelő színvonalú szakmai anyagokat tegyen le az MJSZ asztalára. Ebben azért elég nagy a restancia. Hogy mást ne mondjak, lassan évtizede vagyunk adósak magunknak azzal, hogy megválaszoljuk a "milyen bajnoki rendszert szeretnénk?" című, meglehetősen alapvető jelentőségű kérdést.

Egyébként az elnökség összesen négy szakmai kérdésben illetékes (idézet az alapszabályból, 18.§ 2. bekezdés):

"g./ a bajnokságok és szövetségi kupák versenykiírásának elfogadása,
h./ a sportág hazai és nemzetközi versenynaptárának jóváhagyása,
i./ a válogatott keretek felkészülési és nemzetközi programjának jóváhagyása,
j./ a szövetségi edzők megbízása, illetve felmentése"

Ehhez azért nem kell mesteredzőnek lenni. A döntéshez pedig a már említett, szakmai alapokon működő bizottságoktól lehet javaslatokat kérni. Egy normális vezetőnek mindig vannak megfelelő segítői, akik a háttérben a szakmai támogatást megadják, meggyőződésem hogy a most megválasztott elnökségnek is lesznek ilyen segítői.

kerusz 2016.05.30. 23:46:02

@Bencito: szerencsére két mondattal később ez is olvasható ugyanott: "Később kiderült, nem Such György elnökjelölt, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója kérte a lemondást, hanem teljes tisztújításban állapodtak meg a régi és az új vezetők."

Bencito 2016.05.31. 00:16:07

@kerusz: Igen bizonyára hihető, hogy így volt. Remélem Soltész Miki sokáig marad és nem csinálja ki. A hisztit nem értem, K. Cs. nem akart már szerepet vállalni ez csak mondvacsinált indok.
Amúgy emlékszünk e arra amit az új elnökúr ügyvéd haverja mit hangoztatott amikor fekerültünk a C ből? Úri sport ugye? ...

Amúgy teljesen igazad van, sokkal jobb lenne ha átállnánk a több kisebb pályára, olcsóbb lenne fentartani és több gyereket lehetne bevonni.

Egyébként kíváncsian várom az mjsz vs rjsz csörtét

kerusz 2016.05.31. 00:43:35

@Bencito: Azt írtam volna hogy át kell állnunk a több kisebb pályára? Olvasd el még egyszer. Aztán gondolj arra is, hogy pl. Bajáról, ahol szintén kis pályán dolgoznak, már kitaposott út vezet Fehérvárra a tehetségeseknek. Biztos, hogy egy 10-20-30 ezres kisvárosnak kell egy félmilliárdos nagypálya, amit nem tud fenntartani?

Szerintem a kettő megfér egymás mellett. Ami TAO pénzt pl. Baja meg tud szerezni, azt nem biztos, hogy más is megkapná. Aztán az ott felnőtt (és esetleg soha nagypályán nem játszó) gyerekekből lesz egyszer hokis apuka, fizető néző, ne adj isten szponzor. Nem olyan bonyolult dolgok ám ezek.

Ki ez a bizonyos ügyvéd haver?

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.31. 05:31:44

@Bencito: nem győztél meg a tekintetben, hogy temetnem kéne bármit is és vészharangot kongatni

uteapu 2016.05.31. 10:43:23

@kerusz: Köszi amit írtál.
Szálakra bontva, akiket említettél nem érheti kifogás. Nehezen tudnék olyan személyt mondani, aki pl. az elején felsorolt kritériumok mindegyikét birtokolja. :)
Nem is erre és így gondoltam.
Úgy néz ki, hogy kemény, karakteres szövetség állt fel és valljuk be a csapatoknál mindig megvolt, bizonyos önérdekű akaratátviteli szándék, legtöbbször a liga köpönyege mögé bújva. Most egy darabig figyelmes csend lesz és csak remélni merem, nem alakul ki ellentét.
Ha mégis, ennek rezgéscsillapítására lenne alkalmas egy "szaki", aki vitathatatlanul elfogadott és bírja a kétoldali nyomást, mert az főleg eleinte, biztos lesz. Még talán az elsőként említett mellékszálhoz hasonló is. A másodiknak említett igencsak furcsa de talán a fentebb említettből fakadhat.
Ilyen helyre tudnék elképzelni olyan személyt, mint pl. a két Viktorunk közül valamelyiküket, hogy pusztán ötlet szinten nevet is említsek ha már kihoztad belőlem. :)
Feszes menetelésre lehet számítani, ami jó is lehet ha valóban beállnak a segítők mögéjük a klubokkal együtt.
Kíváncsian várom a fejleményeket, némi várakozó tartózkodással de nem ellenszenvvel.

hüjeliba 2016.05.31. 14:46:52

Én személy szerint, azt a lehetőséget látom benne, hogy talán nem akarnak a csapatok szétszaladni, mert most nem "maguknak" szavazzák meg az eltáv lehetőségét.
Ha én döntési pozicióban lennék akkor a 10 cspatos U20 U18-as hazai bajnokságra koncentrálnék, és minden csapatot elengednék az EBYSL és EBJL-be, de csak zárt, keleti divizióként, ahol négy kör után a legjobb 4 csapatot engedném keresztbe játszani az többi gárdával. Az igy felszabdult időt és pénz pedig újabb külföldi edzőkre fordítanám akik az egyéni képzésben sokkal többet lendíthetnének mint a buszon ülés.
süti beállítások módosítása