Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2413) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1645) felkészülés (2246) FTC (1472) khl (2189) légiósok (1677) Miskolc (1509) nhl (4912) nők (1301) playoff (1321) Titánok (1025) u18 (1063) utánpótlás (1280) UTE (1301) válogatott (2224) vb (2390) videó (2120) Összes címke

Hátra a makadám úton!!!

2024.02.10. 22:24: kutyatej73

Magyarország-Japán 1-2

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr7118323517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eurocat2k 2024.02.11. 11:36:57

Sofron Istvan elmegy a busba!!!!...

vagy jelolteti magat koztarsasagi elnoknek. Egzik pillanatrol a masikra bukkannak fel "erdekesebbnel erdekesebb" igazsagok - lasd a magyar politikusok "megtereseit" a napokban, es most ez a "remekbe szabott" sorozat, az olimpiai selejtezo es a zaro akkord. Nem vagyok reszese annak a kozossegi platformnak, ahol az emlitett jatekossal keszult interju lathato, kozvetve jutott el hozzam az anyag.

A merkozeseket volt alkalmam vegig nezni - stream-en persze - es az utolso meccset is (bar azt mar parhuzamosan egy laptopon keresztul, mert jo sok NHL merkozest is lehetett nezni szerencsere.)

Az eredmenyt latva - mondom, a merkozest csak reszben (mondjuk ugy az elso es masodik harmadig) kovetve -az volt a benyomasom, hogy ennyi van a tortenetben. Ha ezen a tornan be is kovetkezik az euforia, a kijozanodas (plane egy VB szereplest kovetoen ami olyan lesz, amilyen...majd latjuk) ugyis egz evre helyere teszi a magyar hokit.

Ehhez kepest az 1:2-n egyaltalan nem lepodtem meg. A vegen a kapus lehozatalt kovetoen meg ismet felgyult bennem a jelzofeny...ezek az emberek nem igazan akarnak innen sehova sem kerulni. Megha sokan kozuluk ezt szajkozzak allandoan. Hiteltenenne valtak a szememben. Nem tudok kivetelezni senkivel, ez egy csapatsport. Ugy a dicsoseg, mint a vereseg is kozos kell, hogy legyen.

Aaa, nem dehogy. Rosszul van (vagyok) bekotve, ha ilyenkor nem (sem) talaljuk meg a kozos ellenseget - most a birokat, es az "eltero felfogasukat". Elmegy a francba az, aki jatekvezetoi felfogasrol hablatyol es meg veletlenul sem arrol lamental es vonja le vegre kozerthetoen a konkluziot, hogy nem jatszottak ugy, hogy ne azon kelljen keseregni, hogy egy vagy ket "elcsalt" gollal mar megint a magyarsagot "bancsak"...

- teszettek volna megvideoztatni az amugy vitatott szituaciot (ki volt az, aki ezt nem tudta, nem akarta, vagy netan nem merte megtenni?)
- teszettek volna - ha mar itt tartunk - a magyar jatekos fejre iranyulo uteset is megvideoztatni, es a rohejes 2 minor helyett major penalty-t adatni neki (szabaly az szabaly...)
- teszettek volna 7 golt utni (barmilyen) ellenfelnek, es egyet sem kapni
- tetszettek volna kevesebb okot adni a jatekvezetokenk, hogy buntessenek (a biro nem azert veszi be a szajaba, mert az neki jo....az onnantol mar a meccse: Hofi)
- tetszettek volna nem statisztikat nyerni "sokkal tobb lovesunk volt, mint..." ki nem szarja le, ha azokbol egy sem megy be?!
- ja, es az megvolt, hogy az emlitett jatekos azt birta mondani, hogy Bolzanoban a bennmaradas a tet?...kafa, ez akkor azt jelenti, hogy a lecet jo elore levitettek a beka segge ala, hogy a siker garantalt (?) legyen.

van meg lejjebb. hat elore a lenini uton...tanulni, tanulni, tanulni!

vagy ahogy Hofi mondta: Felejteni, felejteni, felejteni!!!!!

solarys 2024.02.12. 00:34:17

Én azt nem értettem, a spanyolok elleni meccs után miért kellett olyat nyilatkozni, hogy mi nem vagyunk szokva az ilyen lassabb játékhoz, hogy a spanyolok nem oda helyezkedtek ahova mi hozzászoktunk. Persze gyengébb csapat, játékosok, ez tény. De ha rólunk mondaná ezt egy svéd vagy finn válogatott játékos, akkor meg lennénk sértődve.
Nagyobb szerénység és alázat kellene, mert a japánok sem az élvonalhoz tartoznak, még sem bírtunk velük.

Lazlee 2024.02.12. 14:51:19

@solarys: nem volt abban semmi sértő. A spanyol meg a litván meccs között pont ez volt a különbség, hogy a spanyolok azon felül, hogy gyengébbek, unortodox megoldásokat alkalmaztak, nem olyanokat, mint ami elvárt, mint mondjuk a litvánok, vagy mi a svédek ellen, ahol aztán uúgy a jobb győz.

DominiKing 2024.02.12. 20:14:35

Miért nem sikerült?
Kurvár@ egyszerű. Nem kellene ennyit FELESLEGESEN szabálytalankodni, jó lenne, ha az emberelőny tényleg előny lenne, és a legfontosabb. Ki kellene használni a sok ziccert. Kíváncsi lennék, hány százalékkal találnák el a kapu négy sarkában elhelyezett hungarocellt.
Most a flegma, egyénieskedő, nagyképű, önző játékunknak is szerepe volt, mondjuk a második meccsen legkevésbé. Lehet velem nem egyetérteni, de én Janika cselsorozatait is ide sorolnám. Kíváncsi lettem volna, hogy a dánok és norvégok ellen is megengedte volna-e magának. Félreértés ne essék én nem az ő nyakába akarom varrni, mert Janika még így is pozitív szaldóval zárt nálam.
Nincs vezér, vagy pont ellenkezőleg, túl sok is van.

manga2 2024.02.12. 21:22:05

kicsi észrevétel a professzoroknak:
-ami eredmény született és születni fog még ezekután nem a véletlenek műve
-mit vár a szurker egy olyan válogatottól, ahol hemzsegnek az RTL cellebek akik akkor játszanának a klubbjaikban, ha netán kedvük és idejük van rá, vagy akik kényelmük érdekében vissza felé lépkednek az elit bajnokságokból a középszerűekbe és ekkor is elvárják, hogy "sztárnak" nevezzük, pedig csak ott is botorkásznak, vagy akik megfutamodnak a munka és fegyelem előll arra hivatkozva, hogy sz*r az öltözői morál...és még sorolhatnánk..
-az is sokat elmond a mai válogatott tagjairól, hogy megkönnyebültek mikor kiderült, hogy Kevin báttyja lelécelt; hogy is nyilatkoztak: sokkal jobb a hangulat az öltözőben most
-igen az öreg Don nem odavaló, mert elhitte, hogy ezek az elurasodott felsorolt játékosok még dolgoznak is mint a profik, de...az öreg most meglátta, hogy igen más csapatot kell építeni valakinek
Tanulság: a hoki igazságos sport, az alibizők mehetnek haza s nézegessék ügyesen a régi érmeiket, ha van; a tehetséges fiatalokból kell valami újat elölről kezdeni, még úgy is ha kiesünk!
rombolás nélkül nincs igazi fejlődés, csak tapicskolás a dagonyába... :))

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2024.02.12. 22:13:13

Épp a játékosokat nem bántanám. Már kb. Chernomaz idején rájöttünk hogyan kell módszeresen megverni egy gyorsan korcsolyázó, de fizikailag papíron hátrányban lévő alakulatot. Aki ebből a keretből nem tud építeni egy Dániában is ütőképes válogatottat, azt el kell zavarni. Nem lehet mentség, hogy nem tudnánk fizetni a kiutazást.
Lehet, hogy Donald most elviszi a balhét, de fejétől rothad a szövi. Nincs tekintély, nincs rendszer.
Érzi mindenki, hogy ebben a csapatban kinek kellene kapitánynak lennie. Bartalisékat se véletlen nélkülözzük. Vannak azért árulkodó jelek. A női elit szereplés se sikerült mesésen. A válogatott nézőszámok leestek. Etc.
Jó lenne, ha a játékosok a koronggal tudnának foglalkozni, nem pedig napi politikával kellene. A tehetségeinket meg kéne becsülni szakmailag, és nem gyárigazgatói magas lóról kellene önkényes rövidtávú üzleti célokat dédelgetni.

essze 2024.02.12. 22:46:13

@DominiKing: Amit írtál, az nagyrészt nem ok, inkább következmény. Az okot Erdély és a szöv. kap. is elmondta más-más megfogalmazásban. A többfejűség csak sárkányoknál működik, náluk is csak a mesében. Ez a válogatott már évek óta nem csapat. Pont azt vesztették el, ami különlegessé tette őket. Ez a baj, nem az eredmény.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2024.02.12. 23:22:06

Úgy néz ki, mégis megyünk a következő fordulóba: www.nemzetisport.hu/jegkorong/2024/02/jegkorong-olimpiai-selejtezo-nem-indulhatnak-a-feheroroszok

(Mondjuk elsőre nem értettem, hogy lettünk mi a legjobb második a mostani körben, de aztán megnéztem a lengyel csoport eredményét és rájöttem, hogy a lengyelek még jobban lábon lőtték magukat, mint mi...)

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2024.02.12. 23:39:48

@promontor: Ha onnan is második helyről továbbmegyünk, akkor STRATÉGIA 200, és félreismertem a szövit..

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2024.02.12. 23:58:02

@trollfeeder: Abban a csoportban már egyetlen pont is nagy bravúr lenne. De ettől függetlenül jó lesz A csoportos ellenfelekkel játszani. Persze akkor lenne igazán hasznos az a torna, ha egy jól összerakott csapatunk is lenne addigra.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2024.02.13. 00:03:49

Egyébként ha megvertük volna Japánt, ahogy illett volna, akkor egyrészt most a szerintem könnyebb dán csoportban lennénk, de ami még pikánsabb, hogy akkor Románia válogatottja menne a szlovák csoportba, szóval nemcsak magunknak, hanem a székely hokisoknak is nagy szivességet tettünk volna...
süti beállítások módosítása