Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2414) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1646) felkészülés (2246) FTC (1474) khl (2189) légiósok (1678) Miskolc (1510) nhl (4918) nők (1301) playoff (1324) Titánok (1025) u18 (1066) utánpótlás (1281) UTE (1301) válogatott (2232) vb (2412) videó (2120) Összes címke

A jó sajnos nem ilyen

2023.12.14. 16:44: kutyatej73

A jó sajnos nem ilyen

Juan "El Risitas" Joya ismét elemez - ezúttal az áprilisi választás a téma  - Nemzeti.net

7 komment

Címkék: isti elemez

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr1918281227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eurocat2k 2023.12.14. 17:12:47

az, hogy ki van hol - a megitelesre mindenki maga erdemesult megadni a maga valaszat. amin viszont erdemes kicsit ellamentalgatni, hogy miert ez a felallas “hozza” - kellene, hogy hozza az eredmenyeket?
Hol vannak a hirhedt magyar akademiak vizen jaroi?! hol tart ma - orok vesszoparipam - a magyar utanpotlas neveles? persze en egybol ravagnam csalodottan, hogy ITT! min csodalkozik a magam fajta!?

amig ez a verbunk - ertsd csaladi biznisz - hatja at az egesz magyar jegkorongot (lassan sikerul elerni a bohoc liga szintjet amit lablabdarugok muvelnek foci gyanant…) semmi jora ne szamitson senki!

botranyos egyik masik edzo munkaja, hozzaallasa az utanpotlas neveleshez. es ezek feknyom nelkul elmennek evek - mit evek?! evtizedek ota… szegyen az egesz. illetve ez lesz belole. meg az idiota beszolasok, hogy nekunk kellett volna, mert mi jobban akartuk…meg elcsaltak, es ehhez foghato suletlensegek.

ha egy rendszer, nem rendszer csak annak titulaljak egyesek, az attol meg merhetoen alul marad olyan megmeretteteseken, ahol az addig befektetett munka es az eredmenye hasonlitodik ossze masokeval.

azok a sracok - lanyok - akik kulfoldon jatszanak fejlodnek nem biztos, hogy azert teszik ezt, mert itthon minden olyan franko…mas - kulfoldi - akademiakkal osszevetve mindazt, ami magyarorszagon akademia alneven zajlik, azt sarlatansagnak, de minimum kontarkodasnak lehetne nevezni.

ott ahol a gyerek van az “edzoje” egojaert, es nem az edzok a szakmainak velt stab van a gyerekert, ott nagy baj van.

par kontraszelektalt gyereket akik a tehetsegukbol adodoan - de nem a bekejuk fektetett edzoi munkanak koszonhetoen - odakerul ek valamikyen valogatottba meg nem fogjak megvaltani a vilagot. egesz egyszeruen nincsenek is annyian, hogy komplett csapatkent jegre allhassanak.

nagyon nagy merteku valtozasra lenne szukseg, vagy ha nem, akkor el kellene gondolkodni hagyni az egeszet a francba!

DominiKing 2023.12.14. 19:30:36

Nagyon jó a JKB cikk, nincs rózsaszín szemüveg. (Jók mostanában a Isti-Pistik)
Azért is jó, mert lehetett volna várni a VB végéig és lehet, a hátralévő két meccs alapjában változtathatná meg a most kialakult képet.
Eddig ez egy nagy rakás sz@r. Pláne úgy, hogy még a mai dán meccs előtt is azt nyilatkozza a "szakember", hogy nyerhető meccset, meccseket vesztettünk. Szóval nem is mi hibáztunk. Hát akkor ki? Gobbi Hilda?
Ez kontraproduktív! Ha sz@rok vagyunk ne kenegessük.
Valóban a mutatott játék nem annyira siralmas mint az eredményei. De, ez nem egy pontozásos sportág!
Én nagyon remélem, hogy a hátralévő két meccsen valóban kijön az a lépés, ami "állítólag" eddig a bolygók rossz együttállása miatt még nem sikerült.
Na kezdődik.
Hajrá magyarok!

marcstaal 2023.12.15. 09:04:03

@eurocat2k: Minden szavad a helyén. Egyik másik külföldön játszó srác egyébként egész jó, de ehhez a magyar jégkorongnak nevezett biznisznek semmi köze. Ez a Ladányi is milyen ügyesen visszatalált a perselyhez, miután bedöntötték a győri projektet és átbasztak egy csapatnyi fiatalt.
És akkor a kangyal meg meg szakérteni a tv-be :) De amíg mindig mindenki csak polkorrekten hümmög, úgysem változik semmi. Félanalfabéta edzők tömkelege az utánpótlásban, kabaré. Egy e-mailt nem tudnak helyesírási hibák nélkül kiküldeni...

eurocat2k 2023.12.15. 14:43:28

elnezve egyik masik hozzaszolot - jo esellyel valameyik "erintett" gyerek kozeli hozzatartozoja - sajnos az a kep jon le, hogy a kialakult (es nem kialakuloban levo) helyzetert senki sem vallalja fel a felelosseget. pedig bizony ebben vastagon benne van mindenki - meg a gyerek is, akiket ez a kontraszelektalo rendszer magahoz edesgetett. Mivel is? Kerdezhetne barki - erintett is akar. Elmondom, azzal, hogy peldaul azokat a sracokat is emberszamba vehettek volna - szulok, edzok, gyerekek -, akik nem 4-5 eves korruk ota toljak egyutt a korongot valamelyik egyesuletben. Ez sajnos meg mindig hivatkozasi alap, hogy "de ezek a gyerekek mar 8-10 eve egyutt jatszanak". Mi a helyzet azokkal, akik nem akkor, nem ott jatszottak - ha jatszottak egyaltalan, es mostanra utolertek, egyikuk masikuk nem kis befektetett munka utan el is hagyta sokukat a kivalasztottak kozul? Elmondom, semmi! A sracok - meg azok is akikbe szorult nemi tehetseg - nagyjabol 14-16 eves korulkra "unjak meg" ezt az egeszet, es hagynak fel kenyszerbol az egyik almukkal. Sohasem derul ki roluk, hogy mire is vihettek volna, soha!!!!
Ha van hutlen kezeles mint vetseg, ez a fajta kontarkodas, amit tizeneves gyerekekkel - es ne felejtsuk el az o szuleiket sem!!! - muvel az ugynevezett "szakma", nos ez boven kimeriti ezt a fajta buntettet. Nincs az a mennyisegu penz, amivel azoknak a gyerekeknek a lelket megtudnak gyogyitani, akiket es ahogyan ez a velejeig romlott rendszer hazavagott a dilettantizmusaval. Mire mennek a "kivalasztottak" - akikbol egy komplett korosztalynyi jatekos sem jon ki (hogy milyen szintu jatekos, azt mar egy ideje meg a vak is latja...) -, ha nincs aki kiszolgalja oket?! Mire veri egyik masik gyerek a nyalat, hogy o a halljakend gyereke?! Ettol meg ugyanolyan kozepszeru senki azokhoz kepest akikhez "divatbol" meregetik magukat (mezszammal es hasonlokkal...).
Egyik masik "rodhado" kulfoldi akademian azzal szembesul a gyerek es a szulo is, hogy jee, az edzok vannak a gyerekekert, es nem uzik oket sehova, ha nem nyernek korosztalyos vilagbajnoksagot vagy tudom is in mit! (Ez is rohej: divizio 'zse' vilagbajnok...meg hosok...holgyeim es uraim tisztelettel jelezni meltoztatom, hogy jelenleg a vilagranglista elso 16 csapata a vilag legjobb 16 hokicsapata/nemzete es ennyi, ezek kozul mindig az elso A regnalo VILAGBAJNOK! Aki a zse-ligaban "elso", az legfeljebb a 16 + "zse" helyezest unnepelheti. Hol van ez meg a vilagbajnoksagtol???? Elmondom, bar nem nehez kikalkulalni: "zse" + 16 hellyel a fasorban!)
Jol pedzegette az egyik elottem szolo: a szart kenegetve sem valtozik soha cukormazza! Ha az ember szarral dolgozik ohatatlanul szaros lesz.
Mit szepit ezen az elmult tobb mint husz ev?! Semmit, azota ugyanis a szo szoros ertelmeben a nagy semmi tortent. Szomoruan konstatalom, hogy a hokiszurkolok nagy tobbsegeben a nyitott tekintetet - amivel mernek es tudnak is szembenezni a valosaggal - lassan de biztosan egy fajta kollektiv szelektiv-szurkehalyog boritja be, amivel meg mindig 2008 koruli valosagot lehet csupan erzekelni.
Hofit tudnam idezni:
"...Emberek, aki eljon velem Berlinig, annak nem kell dolgoznia legalabb 40 evig..."
Kevesebb, mint 20 van hatra. Lassan el kellene kezdeni valami allas utan nezni, biztos ami biztos...

eurocat2k 2023.12.15. 14:44:22

a pontositas kedveert, nem az itteni hozzaszolokra utaltam!

Dallanan 2023.12.17. 18:55:05

A hozzászólásokat olvasva, ha nem ismerném a jégkorongot, akkor azt hinném, hogy negyed, ötöd osztályú válogatottról írtok. Sok-sok igazság van a szavaitokban, de akár a mongol válogatottról is írhatnátok ezeket. :)
süti beállítások módosítása