Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1207) Csíkszereda (1365) DAB (1196) ebel (2399) Erste Liga (4751) Extraliga (1178) Fehérvár (1638) felkészülés (2224) FTC (1462) khl (2185) légiósok (1647) Miskolc (1502) nhl (4875) nők (1273) playoff (1302) Titánok (1025) u18 (1042) utánpótlás (1251) UTE (1300) válogatott (2188) vb (2337) videó (2120) Összes címke

Ausztria–Magyarország 4-3

2023.05.22. 22:02: kutyatej73

Ausztria–Magyarország 4-3

27 komment

Címkék: vb

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr3918130366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2023.05.22. 22:06:24

A rohadt életbe!

Azért összességében ez egy nagyon tisztességes helytállás volt, én büszke vagyok a csapatra.

Gaudi 2023.05.22. 22:08:19

Ez a meccs tök rendben volt (a franciák elleni is). Ezzel együtt: faszkivan... :)

Dallanan 2023.05.22. 22:14:09

Sajnálom nagyon, hogy így alakult, volt karaktere a csapatnak, mindent kitettünk a jégre, ma erre volt elég.

DominiKing 2023.05.22. 22:30:01

Milliónyi negatívumot fel lehet hozni. Ezekről beszélni kell, ki kell elemezni, nem úgy mint nálunk szokás. Lehet mondani, hogy egy hajszálon múlott, de ez valójában csak arra jó, hogy becsapjuk magunkat. Ez a hajszál szerintem meg lehetett volna egy hazai rendezéssel, de evvel is jól kicsesztek velünk. Jól kicsesztünk magunkkal, mert jövőre még könnyebb lehetett volna bennmaradni, most meg jöhetnek újra a mumus szlovének. Megint szurkolhatok, hogy a Volán ne jusson be a PO végébe, mert akkor nem jönnének el a VB-re, mert az osztrákok ugye később kezdenek. Sájsze!!! :-(
Azért sajnálom is a srácokat, mert voltak akik mindent megtettek a siker érdekében. Nézhetjük úgy is, hogy ez minden idők legjobb szereplése.
Nézhetjük.
HMH

Dallanan 2023.05.23. 09:47:18

Így másnap is szomorú vagyok, mert nagyon közel voltunk a bravúrhoz, de a két kulcsmérkőzésünket nézve a tudásunk legjavát kihoztuk, az egyéni képességekből (és ki hol pallérozódik) adódó hátrányunkat csapatilag kompenzáltuk, sőt és ezt nagyon jó volt látni, nem sok alkalommal hozott ki az aktuális szövetségi kapitány ennyit az éppen aktuális keretből. Ha a többi meccset nézem, akkor van bennem pici hiányérzet, de ott az egyéni kvalitásokban még nagyobb volt a hátrányunk, a sokat gyakorolt szisztéma csak csökkenteni tudta a hátrányt és azért ezeken a meccseken tudtuk meg igazán, hogy hol vannak a gyenge pontjaink. De mindent összevetve, ha az árnyékunkat eredményességben nem is tudtuk átlépni, ez egy jó vb volt a magyar jégkorong számára.

korxi 2023.05.23. 12:28:25

Én is sajnálom a hajszálat és afrancba. És igen, mindez hazai pályán is történhetett volna, és biztos vagyok abban, hogy az a hajszál meglett volna. Ez soha nem lesz elfelejtve.
Na de ami a konkrét történéseket illeti: természetesen nem a tényleg lutri szétlövést sajnálom, sőt nem is azt hogy pedig 3:1 -re vezettünk, mert jégkorongban simán ki lehet egyenlíteni egy középső harmadbéli kétgólos hátrányt.
A hosszabbítást sajnálom, mert ott kb 4-4,5 percig sokkal jobbak voltunk, és onnan sajnálom a gólt.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2023.05.23. 13:04:07

Összevissza megjegyzések egy nap után:

A rávezetés minden ellenkező híresztelés ellenére nem teljesen lutri és ezúttal nagyon is látszott a minőségi különbség az osztrákok és a mi próbálkozásaink között. A hosszabbítás lefújása után esélyünk se volt.

Amellett, hogy hatalmas szívvel és összességében jól is játszott a csapat, volt azért pár bosszantó momentum, amiből tanulnunk kellene:
Elsősorban a felesleges kiállítások. (Bár ebben Raffl is jeleskedett, szóval nem csak mi tudunk balfékek lenni... ;-)
Másodsorban a még mindig tragikus PK.

Kiemelnék még két nagy ziccert, Erdélyét a második harmadban és Sofronét a ráadásban. Ilyeneket persze ki lehet hagyni, de ezek most sokba kerültek.

Összességében a Katartikus Csalódás kategóriában ezüstérmet szavazok meg ennek a meccsnek. (Az arany a 2018-as magyar-brit meccs, a bronz a 2011-es magyar-olasz...)

solarys 2023.05.23. 13:38:25

A végeredmény csalódás, de a mutatott játék dicséretes volt. Persze voltak hibák (Rossi szlalom, buta kiállításaink) de nagyot küzdöttek a fiúk. Az osztrákoknak keményen kellett küzdeniük, szerintem meg is leptük őket, hogy vezettünk 3-1-re. Most nem gálázva vertek meg minket, csak küzdve, büntetőkkel. A végén ugráltak is örömükben.
Kár volt a két kihagyott nagy ziccerért, Erdély és Sofi a ráadásban. A jobb csapatok, ilyeneket nem hibáznak el.
Csapatként nagyjából kihozták ami bennük van, az egyéni képességeik alapján sokkal több nem lenne reális. A bent maradás szenzációs lett volna, de nem reális.
Hadobás játéka, fejlődése ígéretes. Viszont Hári és Sebők nem tudta húzni a csapatot.

Lazlee 2023.05.23. 17:00:17

@solarys: Hári dehogynem tudta: igaz visszafelé _>D

korxi 2023.05.23. 17:52:43

@promontor: Ami a rávezetés lutri - nem (egészen) lutri jellegét illeti, nekem mindig is az volt a benyomásom hogy megpróbálni cselezni, kapust becsapni, trükkösen berakni mellette azoknak megy és azoknak érdemes, akik egyénileg tényleg kiemelkedően jók, mégpedig mindennel. Tehát testtel, korcsolyával, bottal, pakkal.
Akik nem kiemelkedő spílerek, hanem mondjuk átlagosak vagy átlagbál valamivel jobbak, azoknak meg kell indulni, majd kinézni valamelyik oldalt/sarkot és bumm, erőből és gyorsan. Az ilyeneknek csak így szokott bemenni, valamilyen arányban.
Tőlünk most egy ilyen kísérlet sem volt mindig mindenki becselezni akarta a pakkot, ügyesen, és egy sem ment be.

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2023.05.23. 21:25:08

@solarys: Szeretnék olyan asszisztokat látni minden támadótól, amiket Sebők osztott. Hárira pedig ráállt mindenki. Bartalis zsenialitása viszont így sortársaival kiteljesedhetett. A harmadik, negyedik sorunk is lehetne ilyen kiemelkedő, de öncsonkítóra sikerült a keretszűkítés, kapusokról nem is beszélve.

essze 2023.05.23. 21:53:33

@korxi: Biztos az lehetsz, de amíg nincs kontroll-univerzum, addig ez a nagymama-villamos esete. Én viszont emlékszem az angolok ellen utolsó percben itthon elbukott feljutásra. Hogy csak az utolsó példát említsem. Szóval nem lennék biztos benne.

solarys 2023.05.23. 22:22:28

@trollfeeder: Persze, voltak szép megoldásai Sebőknek. De ahhoz képest hogy elég jó szezonja volt a csapatával, a válogatottban nem tudott igazán kiemelkedni. Mint például Sofi a góljaival, Bartalis remek irányításával.
Hári Jani magyar szinten nagyon ügyes, de néha hajmeresztő dolgokat is művel. Nem csak most a VB-n, néha a Volánban is. Ugyan több a zseniális megoldása, jóval kevesebb hibája, de azok néha hajmeresztőek. Nekem néha túl flegmának tűnik.

horivan 2023.05.23. 23:35:28

Kevin Constantin + stáb, és a teljes csapat kivétel nélkül szerintem maximális dicséretet megérdemel. Mindenki kirakta a szívét a jégre. Az edzők egy olyan puzzleból próbáltak teljes képet kirakni, amelyből hiányoztak darabok. 3. -4. soros játékosokból, (top bajnokságban a legjobbjaink is csak oda fértek be), formán kívüli húzónevekkel is csak 1 hajszál hiányzott. Egy jól felépített rendszerben mindent kihoztak belőle, amit lehetett. A frissen feljutót ez a rendszer szivatja, ahol csak tudja, sorsolás, meccsek időzítése, ki a hazai csapat stb.
(Franciák utolsó 3 meccsen kaptak 18 gólt, lőttek nullát és ők a 6.-ok, 10 azaz tíz lőtt góllal, megint leszarták a végét.)

Olyan képességbeli hiányok vannak a csapatunkban, amelyet már nem lehet megtanulni, begyakorolni. Ha lenne a hokiban transfermarkt, akkor messze a mi csapatunk lett volna a legkevesebbet érő. Oddsokban is látszott az underdog szerep. Azt látni kell, hogy egyes posztokon nincs megfelelő kvalitású játékosunk, ezért is akartuk honosítani Nilssont, hogy legyen jobbos bekkünk Fejes mellett. A szintbeli hátrány legjobban a speciális helyzetekben (emberhátrány / emberelőny) jött ki, ott a 4-5 legjobb embert kell összerakni. Nekünk a legjobb emberelőnyös /emberhátrányos embereink legfeljebb a gyengébb csapatok 2 sorába férnének be, de ott is véleményesen.
Képzeljük el Sofron visszavonulásával ki fogja átvenni a helyét, ki fog bombákat megereszteni, megint egy újabb „hiányposzt” lesz, újabb mínusz variációs lehetőség. Újabb hiányzó puzzle darab. Könnyebb lesz készülni ránk.

De szívvel és jó edzővel mindezt kompenzáltuk. Ez egy ritka nagy sansz volt, ott voltunk a kapujában. Jövő évi cseh VB mekkora lehetőség lett volna a fiataloknak, plusz 7-10 meccs top csapat ellen. Több ezer szurkoló elött.
Jövőre és később sem lesz egyszerű, akárhol lesz olaszoknál vagy a Tivoliban.
Ezek miatt az okos honosítást én nem vetném el, mert egy Banham szintű csatárral és egy jó jobbos bekkel a hajszál felénk billenhetett volna, és akkor 20 hazai játékosunk kapott volna plusz 1 évet az A csoportban fejlődni, gyorsulni. Olaszok gondolom készülnek a hazai olimpiára, most már 3 osztrák bajnoki csapaton keresztül honosíthatnak, most is kb. 10-en vannak. Briteknél 10-esével vannak az ex kanadai / amerikai játékosok (ők Szlovákia után Csehországba is mehetnek)
Osztrákoknál is Strong lőtte a kulcsgólt.

Letteket nagyon irigyeltem a mai este. Tele a stadion, előtte is 1000-ek. Ez itt is lehetett volna….
Meg kell próbálni visszajutni minél előbb, az oroszok és fehéroroszok egyhamar nem jönnek vissza.
A stábot hagyni kell még 1 évet tovább dolgozni, az alapok már megvannak.

horivan 2023.05.23. 23:37:23

Kevin Constantine sorry.

bibababa 2023.05.24. 07:42:16

@horivan: Jól összegezted a dolgokat.
Egy régebbi szöv, kap, mondta ha jól emlékszem, hogy amíg nem lesz egy csapatra való külföldi bajnokságokban játszó magyar játékos addig stabil A csoport nem lesz. Honosítani kell 3-4 minőségi játékost amíg nem lesz elég játékosunk az A-ra. Lehet kapus is kellene.

Dallanan 2023.05.24. 10:01:09

2-3 minőségi honosítás tényleg nem ártana, az még előremutató, másfelől muszáj fiatalítanunk, kérdés, hogy a 20-22 évesek között hány olyan játékos van, akit be lehet dobni a felnőttek közé úgy, mint most pl. Hadobást. Nem ismerem túl mélyen az utánpótlásunkat,sőt... csak az U válogatott meccsek alapján + amit a blogon lehet olvasni a külföldön pallérozódók között, de ez alapján nem gondolom, hogy jövőre túl sok új játékost lehet bevetni, de remélem tévedek, illetve ilyenkor azért egy év alatt is óriási fejlődéseket lehet látni.

szanisz 2023.05.24. 16:41:03

Az a baj a honosításokkal, hogy sosem állnánk meg 1-2 hiányposztnál, hanem hamar 5-6-7 játékos lenne magyar ükszülőkkel max...

7 éve simábban estünk ki 5-6 (?) honosított játékossal, sarauer, banham, wehrs, és még mások, most teljesen magyar csapattal szétlövésekkel estünk ki. Persze azt jó írta horivan, hogy ez (mondjuk egy honosított jobbkezes védő, aki majdnem tudott jönni ) lehetett volna a paraszthajszál idén .. .:(

Ha lehetne tudni, hogy megállunk 2-3 már névnél, nem lennék honosítás-ellenes....

A britek tényleg visszaálltak a honosítgatós pályára? asszem pár éve már lejöttek erről.......

DominiKing 2023.05.24. 17:18:16

Ha már hajszál, akkor a kapus poszt nem is annyira hajszál. Kihagytunk 3 olyan nevet, akit a hokit ismerők nagy része minimum kipróbált volna többször is.
Hajszál, persze így utólag, hogy lett volna itt nem is egy sztár játékos aki helyett többet értünk volna egy közepes képességű, de nem jóllakottal.
És talán ez már nem is hajszál, hanem hajfonat. Ha itthon rendeztük volna ezt a VB-t, a hazai 20 ezer ember minimum egy gólt befújt volna még és a jóIsten, (meg a bírók) sem engedte volna, hogy kiessünk.
Ezt egyébként jól látjátok, hogy nagyon a bögyömben van, a rendezésünk elutasítása, nekem és még számtalan magyar hokiért rajongónak, mert egy ember kicsinyes rövidlátásának és megfelelési kényszerének volt ez köszönhető.
Ez olyan bélyeg amit nem lehet lemosni, erre a magyar jégkorong társadalom még jó sokáig emlékezni fog. Ez a véleményem továbbra is, még, ha megint kitilt innen valaki, mint a múltkor, amikor mertem megint megemlíteni.
HMH

essze 2023.05.24. 22:12:53

@DominiKing: Kitiltottak? Nem tűnt fel. Ettől még nem fogok Veled egyet érteni. A kitiltással sem. Bár én is untam, hogy századszor leírod ugyanazt. (Móra Ferenc: Balázs a bürgével)

DominiKing 2023.05.24. 22:28:01

@essze: "Egyébként ígérem, hogy ha a jóisten sokáig köhögtet, írok" én még ezerszer erről. :-)

horivan 2023.05.25. 00:31:52

@szanisz: A mostani keretben a GB-nél legalább 8 honosított volt. Első sorból 3-an is. Mindig sokan voltak. Az utánpótlást a tengerentúlról oldják meg. pl. U18-ban a szerbekkel és a románokkal nyomják a 4. vonalban, de ők is kineveltek egy NHL draftolt játékost, amit mi 20 éve nem tudunk. Talán idén Hadobás beférhet az utolsó körbe. Sapporo és Krakkó sem lett volna honosítás nélkül. 2016-ban 5-en voltak, de Banham már mozogni is alig tudott, neki csak egy jutalom út volt a VB.

szanisz 2023.05.25. 09:21:47

@horivan: Köszi a részleteket a britekről. A kérdés hogy ez a keret így ahogy van, verheti e az olaszokat és a többieket, szerintem igen - persze az a plusz 1-2 jobbkezes védő nagyon kell, így reméljük nem lesz sérülés, illetve ha ennyire szűkösen vagyunk, oda tényleg kellene egy honosítás ..

szanisz 2023.05.25. 09:27:08

@DominiKing: Érdekes, h kitiltottak, bármilyen baromságot le lehet írni bárhol, bármennyiszer, és te olyan dolgod írtál amit nehéz mással magyarázni, mint kicsinyes putyin - felszopással. Nem kéne idomulni a NER-hez egy sportfórumon, kedves modik!

szanisz 2023.05.25. 09:28:50

(és mielőtt bárki leírja, hogy ne keverjük ide a politikát - a politika mászott bele mindenbe és nem a mi készülékünkben van a hiba.)
süti beállítások módosítása