Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2413) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1645) felkészülés (2246) FTC (1472) khl (2189) légiósok (1677) Miskolc (1509) nhl (4912) nők (1301) playoff (1321) Titánok (1025) u18 (1063) utánpótlás (1280) UTE (1301) válogatott (2224) vb (2390) videó (2120) Összes címke

Csányi és Pozsgai nem játszanak Svédország ellen

2023.05.18. 14:26: kutyatej73

Csányi és Pozsgai nem játszanak Svédország ellen

39 komment

Címkék: vb válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr8018126808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DominiKing 2023.05.18. 15:33:30

Hát ez eddig tragikus. Tudom nincs esélyünk egy svéd csapat ellen, de ez komolytalan. Mindössze 5 perc alatt kaptunk egy potya gólt és kaptunk emberelőnyből gólt a svédektől, a gólpasszt pedig az egyik "sztárunk+ adta nekik. Azért kár mert utána meg lövünk egy váratlan gólt. Egy kicsit kellene csak jobban koncentrálni.

Dallanan 2023.05.18. 15:57:06

Elég hektikus amit eddig látunk, a visszatérő hibák nem csökkennek, de látom a törekvést az elkerülésre. Svédek ellen halnozottan negez,elől és hátul is eléggé kompaktak.

DominiKing 2023.05.18. 16:34:09

Már megint!!! Senki nem tanítja meg nekünk, hogy miként kellene egy késleltetett kiállítást megjátszani? Bosszantó apróságok sora. Amíg ilyeneken nem változtatunk ne is álmodjunk top csapat lenni. Egyébként a sok bosszantó hiba ellenére is vállalható amit ma nyújtunk, de könyörgöm, mi lenne ha ...

DominiKing 2023.05.18. 16:44:20

@DominiKing: Ezt a vállalhatót az utolsó két bekapott gól előtt írtam. :-(

DominiKing 2023.05.18. 16:45:11

@DominiKing: ... és ez még csak a 2. harmad volt.

Dallanan 2023.05.18. 17:29:01

Nem tudom, hogy láttam-e bármilyen vb-n olyat, hogy egy csapat 2 harmadban sem ütött kapura. :(

DominiKing 2023.05.18. 17:37:41

@Dallanan: Ez az! A 7-1-el nincs is semmi baj, de ilyet még én sem pipáltam még, pedig régóta nézek hoki meccseket. Ez érthetetlen, mert lehetőség lett volna,de azt képzeltük magunkról, hogy mi vagyunk a svédek és cselekkel, meg passzok százaival ziláljuk szét az ellent. Butaság! Ezernyi buta hibák amik simán kiküszöbölhetőek lennének. Remélem ez a "áldozzuk fel ezt a meccset" miatt volt és az osztrákok ellen ilyen amatőr, buta, bosszantó sorozatos hibákat nem követünk el.

eurocat2k 2023.05.18. 17:39:48

Kabare...ket harmadban meg csak kapura sem sikerult utni a korongot.
A kondirol most ne is lamentaljunk - nincs min.
"Nagyjaink" tovabbra is bokezuen osztogatjak a ki nem kenyszeritett passzokat az ellenfelnek, es meg mindig kerettagok....
Remelem ezeket a vesszofutasokat minden utanpotlas edzo latja es komolyan magaba nez, hogy jol csinalta-e amit kellett volna, vagy sem! Az latszik, hogy fejben es labban is messze messze alulmarad szinte kivetel nelkul mindenki a valogatottban.
Kerdezem en, hogy mitol?!
Ugyanugy emberbol van a cseh, a szlovak, a finn, a lett, a kazah....megis, ezek mindig tovabb birjak ugy fizikailag, mint mentalisan.
Kabare! Sirva rohogos....sajnos

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2023.05.18. 17:49:17

@Dallanan: Ebben azért benne van az, ami már szóba került itt, hogy lövőhelyzetünk most is volt, csak "cifráztuk".

Nem tudom, hogy ez szándékos-e.

Ha optimista vagyok, akkor ez szándékos, mert úgyis tudjuk, hogy ezekből a lövőhelyzetekből úgyse nagyon lesz gól, viszont azok a cselek vagy összjátékok, amiket most kipróbálunk, azok ugyan nem jönnek be a svédek ellen, de bejöhetnek a gyengébb osztrákok ellen.

Ha pesszimista (vagy realista) vagyok, akkor viszont ez inkább a gondolkodásbeli lassúságunk követezménye és semmiképp se jó, mert nagyon szembe megy a hoki természetével: lőni kell, csak abból lesz gól. És a hoki elég kaotikus ahhoz, hogy néha az ilyen kis semmilyen kis lövésekből is lehet gól, ha szerencsésen pattan.

Dallanan 2023.05.18. 17:51:10

@eurocat2k: Sok mindenben igazad van, de nem volt semmi váratlan ebben a meccsben a kapura lövés kivételével, pláne nem volt kabaré, vagy sírva röhögős, ez a realitás az élcsapatokhoz képest. De testközelből látjuk, tapasztaljuk, hogy mi a cél, de nekünk most nem olyan messzire kell nézni, a dán szint a reális cél, amihez még szintén kevesek vagyunk, de az ilyen meccseken keresztül lehet oda elérni. Nem csak az utánpótlás edzőknek kell levonni a következtetést, hanem minden játékosnak, aki meghatározott magának egy célt, látja hogy mindig lehet még jobbnak lenni.

DominiKing 2023.05.18. 17:54:58

@eurocat2k: Azért ez így nem teljesen igaz. Emberből vannak az észtek, a litvánok, a szlovénok, de még az olyan nagy nemzet sem mint Kína, Nagy-Brittannia, Ausztrália és még sok nemzetet említhetnék még, akik szintén nem ütik meg ezt a szintet. Én az eredményt is inkább sikerként értékelném, mert a top csapatok (nem csak nekünk) még más kávéház. Avval viszont nem vitatkozom, hogy nem illik egy hazai szinten sztárként nyilvántartott játékosoktól, hogy pont a VB-n bizonyítsák, ennek ellenkezőjét. Hogy érthetetlen taktikai bakik sorát követjük el, ki nem kényszerített hibák sorozatával egyetemben. A sírva röhögössel is egyetértek, de ha ez az ára, hogy a sógorokat megverjük, ám legyen.

Dallanan 2023.05.18. 17:55:51

@promontor: Talán mindenben van igazság. Nagyon jól védték a lövő sávokat a svédek, nem is mertünk lőni mert féltünk a kontráktól, de benne volt az is, hogy még jobb lövőhelyzetbe kerüljünk (rossz döntések) és az is, hogy fejben/fizikailag felőrölt minket a svéd nyomás. Ezek a meccsek kellenek minden játékosnak, hogy megtapasztalják ezt a szintet. Ezért is drukkolok nagyon, hogy bentmaradjunk és jövőre több fiatal is megtapasztalja ezt és motivációt adjon az egész szakmának.

eurocat2k 2023.05.18. 22:47:39

@Dallanan: egyaltalan nem valo ez a magyar valogatott az elit mezonybe. Kinos ami a palyan tortenik. Decemberben a junior vb-n C.Button talaloan annyit mondott a sokadik osztrak vereseg utan - kozben -, hogy vannak csapatok, akik nagyom kilognak ebbol a mezonybol. Az osztrak csapat - tetszik, nem tetszik - ilyen. Minden jatekelemben nagy mertekben alul muljak a tobbi ellenfelet (mar akik az elithez kozeli szinten uzik ezt a sportot.) Ne feledjuk el, hogy az oroszok (feherek es vorosok) a kocsog politikusaik miatt nem vehetnek reszt ebben a megmerettetesben - ahogy a junior vb-n sem volt emiatt kieso.

Kismaccsunk sincs a legjobbaknak szamito 16-14 csapat ellen. Kar szepiteni. Es rohogni valo, hogy sokan meg mindig hisznek a csodakban!

Ez kabare, de tenyleg az!

eurocat2k 2023.05.18. 23:12:41

@DominiKing: azert batorkodom ellenvelemenyt megfogalmazni ismet, mert egesz egyszeruen duhit, hogy ilyen "korulmenyek" kozott - gondolok itt a tao-s penzekre, az egyre csak gyarapodo jegfeluletekre - is csak ennyire 'fussa'.
Biztosan tevedek, de egy u15/16-os akademista hokis megkozelitoleg millios tetel per fo. Ezekbe a gyerekekbe fektet sok sok penzt az allam a te, a tobbi szurkolo, az en, azaz mindannyiunk zsebebol kivett penzekkel. Nem tegnap ota. Masutt is vannak selection team-ek. Masutt is vannak akademiak. Minden gyerekben potencialisan ott lappang egy-egy Crosby, Pasternak, Staal. McDavid es tarsaik. Fuggetlenul attol, hogy hol szulettek.
Nalunk mar jo ideje adjak egymas kezebe a statefta botot a szlovak, finn, kanadai, amerikai edzok, szakemberek. Mondom, nem tegnap ota! Azert, hogy neveljenek fel generaciokat, akikbol majd peldakepek lesznek, akiknek a mezeit hurcoljak a gyerekek, hogy egyszer talan oket is hasonlo modon fogjak az utodok tisztelni.
Valami nagyon nem koser ott, ahol a szuloknek extra kiadassal jaro missziokat kell meg bevallalni - kulfoldi csapatokhoz, akademiakhoz citalni a tehetsegesnek mondott kolykot nem keves anyagi raforditassal, hogy valamikepp ki tudjon kerulni ebbol a mokuskerekbol. Az allam "finanszirozza" ezt, vagyis mindenki aki adot fizet. Azt tudjuk nehanyan gyurottebb fejuek, hogy milyen az, ha az allam a gazda. Hat ilyen. Ennyit er az o beavatkozasa. Erre a produkciora minden elkoltott adoforint kar! Ezzel az erovel hatul a ketben felgyujthatnank a penzkotegeket kb. ugyanaz a szaldoja tortenetnek.

Ha ez az egesz mukodne, nem kellene hozza az allam - ez vegkepp nem. Ott ahol kozjogi es szakmai meltosag szintjere emeltetik a kozepszeruseg, a tehetsegtelenseg es az inkompetencia nos, ott nem marad mas csak a fotel-szakertok, es kreten tiktok-pillanat-emberek nyivakolasa: a minden korulmenyek kozott a masik a hulye!!

Tenyleg nem jut mas az eszrmbe errol, mint az. hogy kabare. Azon legalabb - ha jo es eleri a celjat - rohogni lehet. Az sem baj, ha tudunk magunkon rohogni...a nevetes amugy is gyogyit!

szanisz 2023.05.19. 00:05:45

@eurocat2k: ha így vagy úgy verjük a sogorokat, akkor is azt fogod írni h nem itt van a helyünk? Ha nem haboruzna Oroszország, akkor nem jutottunk volna fel tavaly, az fix, de békeevekben is elég megverni az aut - fra kettőst h bármikor bentmaradj.

Egyébként a korábbi években rémlik, h az olaszok sokszor kaptak ki sok góllal, majd behuztak egy két meccset és bentmaradtak. Nem lehet azt mondani h nem volt ott a helyük.

eurocat2k 2023.05.19. 08:06:57

@szanisz: mint minden ez is viszonylagos. Eloszor is. az, hogy 2008 ota nem sikerult ennel a helyzetnel elobbre jutni sok mindent uzen a vilagnak. Az osztrakok sem a fix vilagelit. oket megverni annyi, mint mondjuk amikor a bja megveri a fehervart kupa dontoben. Tortenik- e barmi is, ha 1000 evig egymas ellen hadakozva ezekre a reszsikerekre alapozva biztatgatnank magunkat, hogy jo uton haladunk… epp ez az, hogy szerintem az nem biztos, hogy jo ut, ha a korulmenyeket nezve meg mindig egy helyben topog a magyar hoki. es nehogy mar az legyen a hulye, aki ezt eszrevetelezi. ha nem karalna senki, akkor minden jo lenne?! jo lenne mindig pofozozsakkent vergodni az elit csapatok ellen, es egyket a magyarok szintjen tarto rivalist legyozve megiis csak felfele pislogni, hogy jo az irany, ott a helyunk? aligha. az. em lehet mar tobb evtizede valtozatlan cel, hogy csak bent ragadjunk valahogy. ha meg nem jott volna le teljesen, azzal a helyzettel hadakozom, hogy ennyi ev sem volt eleg ahhoz, hogy tortenjen elorelepes. meg mindig csak ket harom csapatosak a magyar felnott es utanpotlas bajnoksagok. a jatekosok 10-20 eve csataznak ugyanazokkal az ellenfelekkel, akiknek mar osidok ota ismeri meg a honaljszagat is. hol van, mikor es hogyan lesz ebbol meritheto jatekos allomany?! ezt a kepet tartva magam elott aligha hihetnem azt, hogy barmi fele elithez tartozhatnank. nincs meg hozza az alap. attol, ha sikerulne legyozni az osztrakokat, jelentene-e ez barmit iis azokkal a problemakkal, amikrol eddig ezen a forumon (is) beszeltem? az evente bekovetkezo - vagy a magyaroknak nehany evente megadatodo - vilagbajnoksagok az addig elvegzett munka (edzesek, bajnoksagok, kupak) zarovizsagi. ezekre a ket hetes osszetartasokra varni, hogy majd ott megtapasztaljak, megmutatjak, hogy ott a helye a magyar valogatott sportoloknak…hat finoman fogalmazva is nagy arnyekra vetodesnek tunik. latva azt, hogy kozben valos szintugras nem kovetkezett be. eleg csak a mutatott jatekot nezni, tobbsegeben messze alul teljesit a valogatott - benne van a szoban, hogy oket egy cel elerese erdekeben kivalogattak a tobbiek kozul - azokkal a masik csapatokkal szemben, akik az un. elit szinten toljak az ipart. latszodni latszik napnal vilagosabban, hogy vannak gyorsabb, erosebb, jobb valogatottak tolunk - ezekkel ki-ki meccset jatszani kellene, hogy legyen a cel, nem?! mitol jobb egy cseh, vagy egy kazah, mint a magyar?! mi a titok? par napja egy fiatal magyar srac olyat muvelt a romai salakon, hogy szem szaj tatva maradt. milyen kar, hogy a magamfajta hitetlenkedve uli vegig az ikyen teljesitmeny, es azon feszeng, hogy mikor ter vissza a “realitas”, hogy egy magyar sportolo nem lehet ennyire jo! azt a meccset elnezve nem jott el ez az allapot. helyette felderegett, hogy … ah, ilyen lehet szerbnek lenni Djokovic meccseit nezve, vagy amerikainak Siffrin sizeseit nezve, vagy argentinnek lenni Messi zsonlorkodeseit nezve es meg sorolhatnam az ilyen olyan sport adta elenyeket szerte a vilagbol. elhitetodott a magyarokkal huszon eve, hogy lehetnek magyar hokistak generaciokon keresztul egy elit tarsasag megbecsult es kierdemelt tagjai….almodozasnak vege, ugyanott tart a magyar hoki. es ezt nem latni…ha viccnek szantak, akkor kabare, ha megsem akkor meg plane az.

Dallanan 2023.05.19. 09:40:06

@eurocat2k: Lehet én vagyok szemellenzős, de nem tudom nem észrevenni, hogy az elmúlt 10-15 évben közelítettünk azokhoz a csapatokhoz, akik az A csoport végéhez tartoznak és ez sok ember rengeteg munkájának az eredménye IS. Hogy ez még mindig kevés? Lehet. Van, volt nagyobb fejlődésre is lehetőség, lehetnénk már legalább stabil liftező csapat, ha jól sáfárkodunk az erőforrásainkkal? Biztos. Egy amerikai, svéd, netán finnek elleni meccs alapján kell kritikát megfogalmazni? Nem túl kedves dolog, nem ők az ellenfeleink, sok lépcsőnyi szinttel feljebb vannak. Nekünk a dán szintet van esélyünk reálisan elérni úgy 10-15 év alatt. Ők is voltak pofozógépek a nagy hokinemzetek számára.

eurocat2k 2023.05.19. 10:29:05

@Dallanan: ...igy van, de mara mar nem igaz rajuk ez. nekik sikerult lepniuk elore. a magyar hoki egy helyben topog.
az meg, hogy "stabil liftezo" csapat minositest 15-20 eve ugy esszuk meg, mint kacsa a nokedlit - mikozben "egyesek" tuzdelt ozgerincen tengetik az eletuket magyarorszagon. a kozepszeruseg nem lehet cel! nem ugy, ahogy az magyarorszagon rengetegen gondoljak. a kozepszeruseg az ami.
GDP aranyosan dupla annyit szor el a magyar allam az elsportnak nevezett valamire az OECD tagallamokhoz kepest tobb mint 400 milliard forintot. erdekes modon masutt - ahol valodi piacgazdasagi torvenyszerusegek szabalyait alkalmazva es kovetve - fenn tudjak tartani a szintet, mitobb alkalmasint emelni is tudnak rajta.
az a kerdes, hogy mi akadalyozza meg a magyar sportolot - ebben az esetben jegkorongozot -, hogy fizikumban, allokepessegben, mentalis kondiciban utolerje azokat a sportolokat, akik azon a lepcsosoron feljebb vannak? van-e es ha van mi az osztonzo, ami az utanpotlas neveles teren a rendelkezesre allo human eroforrasokbol merheto - az elit szintu teljesetminy skalan - elfogadhato eredmenyt produkal? ne mondja senki, hogy nincs ilyen, hiszen a sved finn gyereket is anya szuli, nem a kemcsobol kijove lesz az aki!

mondok egy szamomra kisse visszasnak hato dolgot az utanpotlas nevelessel kapcsolatban. u14-ig elvileg sok kulonbseg a noi es a ffi hoki kozott nem kell, hogy legyen. ergo siman belefer, hogy vegyes keretek toljak a jegen a pakkot. igaz?
latjuk is, nincs ezzel semmi gond. de amikor u14-es lanyokat u16-is fiu bajnoksagba neveznek, vagy u18-as valogatottnak...nekem ne mondja senki, hogy ez rendben van!

egy: u14-ben sem ertem, hogy itt-ott kirobbanthatatlan posztokon jatszatnak "tehetsegesnek" mondott lanyokat a fiu bajnoksagban, ahol olyanokat ultetnek padra, akiknek fiukent legalabb annyira szuksege lenne a meccsrutinra, mint a tobbinek. u16-ban, ahol a fiuk fizikuma kezdi igen nagy leptekben lehagyni a lanyoket meg aztan vegkepp nem ertem, hogy miert "vetetik el veluk" a jegidot azoktol, akik fejlodese ugyanugy fontos kellene, hogy legyen a kesobbi merithetoseg miatt?! arrol nem is beszelve, hogy mennyire veszelyes az egeszsegukre mindez. nem, magyarorszagon az a gyakorlat, hogy egy-egy "kivalasztottat" addig tolnak elore amig van szufla - mert jozan esszel mas dolog nem igazolja ezt a fajta kivagyiskodast. egy fecske nem fogja a magyar jegkorongot tarosan sem a liftezo sem a merhetoen kavlifikalt jegkorong nemzetek koze emelni. egy-ket "jonak" mondott jatekos nem fog tudni ervenyesulni, ha mellettuk alulkepzett, gyenge teljesitmenyt is csak rovid periodusokban leadni kepes csapattarsakkal van korulveve.

a rendszer alapjaiban rossz. ez ami az ilyen fajta megmerettetesekkor napvilagra kerul csak a tunet. vajakolassal ez nem lesz jobb. en pedig - mint olyan szulo, aki igy vagy ugy erintett abban, hogy a gyereke jossun egyrol a kettore (azaz merhetoen utolerje, illetve ha erre modja, lehetoseg van, akkor le is hagyja a legjobbakat), es altalam raforditott szabadido, penz es meg egy csomo egyszer hasznalatos eroforras ne menjen a levesbe csak ugy.

minden szulo akinek a gyereke "elsportol" tudja, erzi, hogy ez nem egy farsangi mulatsag. megis azok, akik meg idaig sem jutnak el mondjuk a hibas rendszer miatt, amelz keptelen volt kihozni a nyersanyagbol a legjobbat, ami merheto, vagy netan a kontraszelekcio miatt, azoktol ilyenkor miert varjuk el, hogy lassak a fenyt az alagut vegen?! miert elegszik meg oly sok ember ezzel a se szine se szaga "stabilan liftezo" minositessel? nem tunt fel 15-20 eve, hogy van feljebb is?! ha igen, de megsem sikerult semmit sem tenni, hogy ott legyen a magyar hoki az elitben, akkor nem lehet, hogy felre kellett volna mar allnia az erintetteknek, es atadni valaki olyannak a vezenylo palcat, aki esetleg - nem bizos - de esetleg valamicske elmozdulast ki tudott volna eroltetni a magyar viszonyokbol is?
neha az az erzesem, hogy ugy vagyunk a hokit illetoen is mint a tekintetunk a kozeli faval es a mogotte valaha volt erdovel. nem latjuk, nem erjuk fel esszel, hogy amaz mar nincs...mert idokozben a javat tarra vagtuk, hogy legyen eleg "magyar"...

Gaudi 2023.05.19. 10:38:30

A meccs ronda volt. A britek maradtak benn úgy, hogy egy meccset nyertek. Volt egy céljuk, elérték. Nekünk is még egy meccset kell nyerni, az utolsót, és ennyi. A többi "beáldozható", még ha fájdalmas is nézni, amit készséggel elismerek.

DominiKing 2023.05.19. 11:35:58

@eurocat2k: Még, hogy nincs fejlődés a magyar hokiban? Nagyon fiatal lehetsz, ha nem látod milyen utat járt be a magyar hoki a szocializmus "úri sport" besorolása és a mai között. De ne menjünk ilyen messzire. 1992-ben még Ausztráliától is kikaptunk 8-1-re. Most a világ élcsapataitól kapunk ki ennyire, nem egy harmad-negyed osztályútól. Te azt mondod, hogy miért nem tudunk úgy játszani mint egy cseh vagy kazah csapat. Hát többek között ezért is. Náluk nem üldözték ezt a sportot évtizedeken keresztül. Időközben osztódással szaporodtak az utód államok és lett minimum féltucat nagyon komoly hoki kultúrával rendelkező újabb rivális. Még Szapporó előtt is lasszóval kellett fogni embereket, hogy meg legyen a 22-es válogatott létszám. Évtizedeken keresztül még fedett jégcsarnokunk sem volt. A Szapporói hősök még nyitott pályákon, évente mindössze pár hónapnyi jégkorongra alkalmas idővel készültek. De nem gondolom, hogy te ezeket nem tudnád, csak nem veszed alapul. A 16 főre duzzasztott "A" csoporttal persze nagyobbak lettek a különbségek egyes csapatok között, de már nem Big six-ről beszélhetünk, hanem már a duplájáról. Viszont egy nagyívű felívelés után egy kisebb stagnálást lehet felfedezni nálunk. Ez azért jelentős, mert azt gondolná az ember, hogy a TAO megjelenésével a fejlődés tovább fokozódik.
Abban teljes mértékben egyetértek veled, hogy a 2-3 évtizeddel ezelőtti állapotokhoz képest ez paradicsomi. Az is jogos, hogy ezeket az anyagi és mentális forrásokat sok esetben rosszul, nem hatékonyan használjuk fel (pl.: TAO). Az utánpótlás és versenyeztetés is hagy maga után kívánnivalót. A a szakmaiatlanság és némely esetben a politika is negatív módon hat a kedvenc sportágunkra. Az egyik megbocsáthatatlan bűn a mostani VB rendezésének elutasítása. Ez egy merénylet volt a sportág MINDEN szintje ellen, pedig évtizedekre lendületet adhatott volna a további fejlődésnek.
Ennek ellenére a jelenlegi válogatott eddigi VB szereplése minden dicséretet megérdemel. Borzasztó nagyot változott a tavalyi feljutáshoz képest is. Mert valljuk be, az a feljutás sokkal elkeserítőbb volt mint a mostani esetleges kiesésünk. Most van összhang a csapatban, úgy látszik, hogy találtak egy vezért is, aki a kritikus pillanatokban tol egyet a csapaton. Costantine fehérvári munkája itt is jól halad. Bevallom, az edzőmeccsek alatt nem így gondoltam, de észrevehető a fizikális és mentális fejlődés a csapaton.
Szóval látszik, hogy te elsősorban nem a magyar válogatottnak szurkolsz, más színvonalhoz vagy szokva. Mi viszont örülünk minden kis morzsának is, mert tudod kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk!
(Szerintem)
HMH

marcstaal 2023.05.19. 11:47:54

@eurocat2k: erre válaszolva jelezném, hogy az összes fenti hozzászólásoddal hasonlóképpen egyetértek.

A tegnapi svédek elleni borzalom tökéletes helyzetjelentés volt minden tekintetben.

Stúdióban szakért Ancsin, aki edzőként szénsavas ásványvizet itat a padon a játékosokkal, mert abban buborék van, amitől majd sok lesz bennük a "zoxigén".

Kint a lelátón a magyar hoki gyurcsány ference beszél a kakasülőn lévő magas lóról és véleményez mindent arisztokratikus arroganciával.

A padon edző pápák, akik nemzetközi szinten jegyezhetetlenek és egy vezetőedző, aki inkább nálunk veszi fel a nagy zsét, mint hogy valódi versenyhelyzetben küzdjön meg napi szinten a folyamatosan fejlődő konkurenciával.

Szögezzünk le valamit! Az A csoport nem az ELIT!!! Az ELIT legfeljebb 10 csapat a világon. Utánuk jönnek a dánokhoz fogható elit közeli országok (hívjuk őket liftezőknek). És csak utánuk a hozzánk hasonlók, akikre leginkább az jellemző, hogy csak a jégkoronghoz imitt-amott hasonló sportot űznek.

Belátom, sokan nagyon jól megélnek ebből a katyvaszból és semmi érdekük nem fűződik ahhoz, hogy érdemi előrelépés legyen. Ez már UP szinten is így van. Amíg fent tudják tartani ezt a rózsaszín ködbe burkolt fantazmagóriát, hogy nekünk itt bármi közünk van bármihez, addig elég a duma. Pár száz egyszerű ember mindig kimegy majd sörözni a válogatott meccseire, fotózkodik a sztárokkal, akik szépen lassan úgyis a volánban kötnek ki a napi szintű grind alternatívájaként sokkal több pénzért.

A játékosaink pedig... Őket nem bántom. Ők eszközei ennek a szélhámosságnak. Elhiszik, hogy pár ilyen svédek elleni meccs és az majd segít felvenni a tempót... Akkor majd ők is technikailag tökéletesen és gyorsan fognak korcsolyázni, ütőkezelésük, passzaik, lövéseik, helyezkedésük mind mind ELIT szintre fejlődik. Sajnos nem

Az, hogy vajon minden kerettag odavaló-e, vagy vannak egyenlőbbek, örök kérdés. Talán az sem egészséges, ha egy külföldi nevelésű játékost úgy magasztalnak az égig, hogy amúgy csak egy ezredik nulla a saját közegében.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2023.05.19. 12:26:09

@Dallanan: Egyrészt egyetértek, az elmúlt 15 évben is közelítettük valamennyit az előttünk állókhoz. Ugyanakkor ha kicsit alaposabban nézzük, akkor szerintem ennek az időszaknak az eleje volt az, amikor a közeledés nagyobbik része megtörtént és az utóbbi 4-6 évben szerintem ez a folyamat jelentősen lelassult, sőt néha hajlamos vagyok azt gondolni, hogy stagnálunk. Persze lehet, hogy tévedek, ilyen rövid távon az eredmények egy-egy jobb-rosszabb edző vagy szerencsétlenebb szezon miatt is ingadoznak évről évre.

Mindenesetre, az én fotelszurkolói nézőpontomból az valóban nem látszik, hogy az anyagilag nagyon megtámogatott utánpótlás öntené azokat a tehetségeket, akik minőségi ugrást hoznának majd a jövőben. Ez persze a mostani válogatott szereplés szempontjából nem annyira releváns.

eurocat2k 2023.05.19. 12:55:38

@DominiKing: ami a koromat illeti maradjon ki az ertelmezesi tartomaynol - ettol teljesen fuggetlen, hogy hol szeretnem, hogy tartana a magyar elit sport, es hol tart ilyen olyan javitasi kiserletektol ovezve most es mi a vektora a jovot illetoen.

segitek megmagyarazni, hogy miert vagyok ennyire "meleg-ellenes"... a hetvenes evektol kezdve a vilag megismeresenek korai fazisaban talalkoztam eloszor a jelenseggel - amit egyesek jegkorongnak hivnak. Gondolom, nem kell nagyon melyre asni az emlekekben, amikor felidezzuk az izvesztyia kupak, kanada kupak, a vb-k a maguk fekete-feher valosagaban. kesobb a nzolcvanas evekben - hala a tanyerantennaknak - bekoltozott a tudatomba az NHL is. (oket sokaig nem szerettem, mert nem, meltattak - azota sokkal vilagosabb okok miatt - fellepni a vilagbajnoksagokon) Ott latni a Libaekat, Stastny-ekat, Tratyakot, a "kanadai" orosz sort, a norvegokat, svedeket, finneket stb. ez volt az az esemenysor amihez hozzaszoktathattam a tekintetemet ahhoz a sporthoz, amit ugy hivnak hogy hoki. Korai ifjusagomban jutottam el oda, hogy egyaltalan felfogtam, hogy amugy van egy magyar verzioja is ennek a sportnak - Nepsportbol es a fradi-ute botranyokrol, meg majd kesobb a jaszbereny csodaval hataros bajnoki cimerol igaz levdelett orosz segitseggel...nagyot ugrok eljutunk 2008-ig, es a felvillano lehetosegrol, hogy eztan majd magyarokat is lehet az elitben kuzdeni - gyozelmi eselyekkel. megkonnyeztem a sapporoi feljutast, megkonnyeztem Ocskay elveszteset...nekem ne mondja senki, hogy nem viselem a szivemen a magyar hoki sorsat!
eppen ez jogosit fel, hogy elvarjam azoktol, akiknek a kezeben van a sportunk sorsa. hogy annal amit eddig beleraktak - vagy inkabb elvettek - arrol vegre lassak mar be, hogy ez sehova sem vezet. alljanak felre, hagyjak, hogy a tehetseg, a fejlodesi kepesseg, a merheto es osszehasonlithato fejlodes - fizikai es mentalis -, az emberi tartas (ne legyintsen az utanpotlas edzo, amikor a hata mogott a suhancok vizet ontenek a csapattarsuk korcsolyajaba fellepes elott, vagy hogy "kolcsonveszik" a masik sportseszkozeit, ahol kontraszelektalt kiscsoportok uraljak kirobbanthatatlanul a rostereket...es hasonlok) hassa at azt a tevekenyseget, aminek az eredmenyekepp a magamfajta karaloknak kifogy a loszere egy olyan sorozat lattan, mint a mostani IS.

legyen sokkal eredmenyesebb, ha mar ennyit aldozunk ra - mondtam, mindenki aki mgyararorszagon adot fizet. fuggetlenul, hogy ezt akarja-e, vagy sem.

nincs kozvetlen rahatasunk, csak a karalas. de meg nem tartok ott, hogy azt mondjam a gyerekemnek, hogy hagyd a francba ezt a sportot - egyreszet mert minden negativ behatasatol fuggetlenul meg mindig szereti, es csinalja, es becsulettel vegzi a dolgat az edzeseken az iskolaban ugy altalaban az eletben, ami egy mai kamasztol lassuk be nem semmi produkcio, masreszt mert ha mindenki igy tenne, akiket felre tol az un. "elit kepzes", akkor egy rovid ido elmultaval "nagyjaink" alkotta csapatok letszamhiany miatt nem tudnanak kiallni.

szoval ne minosits ilyen konnyen. nagyon sokat beletettem abba, hogy ez a sport legyen egyaltalan. termeszetesen nem egyedul. ez nem egy szolo karrier. csapatsport. kell hozza egy csapat. az, hogy kikbol es milyen szinvonalu megmerettetesekre alkalmas csapat jott ki az elmult evtizedek munkajabol, en - mar engedtessek meg nekem, ha masert nem, hat az erintettsegem miatt is - szamonkerhessek dolgokat azokon, akiktol fugg a gyerekem sportkarrierje, fizikai es mentalis egeszsege.

eurocat2k 2023.05.19. 13:00:20

@marcstaal: minden szavad al'any es allitmany!

azt hittem, hogy tenyleg egyedul en vagyok az, aki szemben megy a traffic-kel...

Dallanan 2023.05.19. 13:14:59

@eurocat2k: szvsz itt pont nem a traffic nézetekkel találkoztok. Korábban írtam, hogy sok igazság van abban amit tapasztaltál, írtál, de rosszabb képet festesz a válóságnál. Bizton állíthatom, hogy sok értékes ember dolgozik a magyar jégkorongért és próbálja előbbre tolni a szekeret, szerintem többen is vannak, mint azok, akik szerinted akadályozzák a fejlődést.
A jót látni sokkal nehezebb, mint a rosszat észrevenni. Tudom nagyon általános amit írok, de igaz ez a mi szubkultúránkra. De kétségtelen tény, hogy a lehetőséinkhez képest a fejlődés az elvártakhoz képest kevesebb és abban az is benne van, amiket Te tapasztaltál.

eurocat2k 2023.05.19. 13:20:39

@marcstaal: ...meg valamit a 2008-as szereplesunk elotti feljutas euforiajarol. gondolom emlekszel meg a Balogh Tiborra, meg a Spilerre amikor azon lamentaltak - kicsit ki is logva a nagy es hatartalan oromkodesbol -, hogy oke kijutott a valogatott - mar akkoriban is rutinosnak mondhato kerettel - a svajci vb-re, de mi kovetkezik ezutan (nem a vb-n, hanem az utanpotlasnevelesben, lesznek-e palyak, lesznek-e gyerekek...)?

hat ha ennyivel is beertek volna, mint amivel mostansag - 20+ evvel kesobb - tart a magyar hoki, akkor elmehetnenek a sunyiba, hogy ezt nem artikulaltak tulsagosan, hogy a magamfajtak erjek be azzal, ami most van

Egyikuket sem bantanam, az o szerepuk ebben a tortenetben tiszteletre melto, es megkovetheto.

Csak nem errol volt anno szo. Hanem a dicsoseges - jo, olykor rogos, es faraszto - uton valo elindulasrol, es arrol, hogy vegre ott lehessunk azok kozott, akikre kicsit irigykedve nezunk mar oly hosszu ideje.

Ez a mostani "ott leves", meg az "oromhoki", meg az "elcifrazasnak" minositett toketlenkedes, kondicionalis fogyatekossagoknak egyertelmuen betudhato leszereples rohadtul sokba' van mindannyiunknak! a gyerekeinknek akikrol jo esellyel sosem derul ki, hogy mennyire tudnak vinni ezt a sportot elore fele a kontraszelekcio miatt, nekunk szuloknek, akik szamolatlanul toljuk bele a sajat eroforrasaikat akar eron felul is a szent cel erdekeben...

Eleg legyen mar a mutyizasbol! Eleg legyen mar a hulyitesbol, hogy egy vesztes meccs utan a "megmondo ember" azzal ervel a csapata minosithetetlen szereplese ellen felszolalokkal szemben (a mindenkori karalokra gondoltam), hogy a mutatott jatekunkra egy pozitiv jelzes, hogy az ellenfel jobban lihegett a bench-en, meg hogy latszott a goloromeiken, hogy ott valami nagyon nagy dolgot vittek veghez a magyarok ellen...nem suppedhet le ennyire melyre ez a dolog!

eurocat2k 2023.05.19. 13:33:26

@Dallanan: pont errol probalok a magam bargyu modjan beszelni, hangot adni - meg ha ez itt ezen a feluleten egy kepzavar is.

azt nem allitottam, hogy nincsenek elhivatott es kepzett es jo pedagogus edzok, mint ahogy vannak kepzettlen, nem elhivatott rossz edzok es a ket veglet kozott az ilyen-olyan kombinaciok sora a magyar hokieletben.

le a kalappal a jok es a szamonkerhetok elott!

a baj az eredokkel van: mindeki tolja valamerre azt a bizonyos szekeret. biztos, hogy jo az irnay? biztos, hogy nincs lebilincselve a labuk azoknak akik a "jo" iranyba tolnak a cuccot azokkal szemben, akik miatt a dolog egy helyben all, vagy csak minimalisan mozdul el raadasul akkor sem kovetkezetesen ugyanabba az iranyba?

megvalamit a fejlodesnek nevezett valamirol: az is egy fajta fejlodes, ha 0 pontrol eljuttatunk valami 1-re vagy 5-rol a hatra.

de az is egy fajta fejlodes, ha kornyezet "romlik" a mi szintunkre, vagy az ala...ezekhez kepest fejlodes az is, ha csak tarjuk a szintet.

utobbihoz is kell ez az, de ettol a rogvalo nem valtozik. meg mindig a kiindulo ponton stagnalunk a merhetoen jobbakhoz kepest.

ha ez a cel, ehhez kar ennyi eroforrast elszorni!

ha nem ez a cel, akkor vegre tortenjen mar valami! akinek nem inge, ne vegye magara! de akinek inge, ...az vegre o'tozkodjon mar fel, mert most mar uncsi...! (Hofi)

Dallanan 2023.05.19. 13:56:52

@eurocat2k:
A fejlődés, nem fejlődés kérdésben nem értünk egyet. :)
A jégkorong sportág az utóbbi 10 évben óriásit fejlődött, a játékban akár laikusként is tetten érhető. Már önmagában ezt a fejlődést tartani nem könnyű, a TOP 8 csapathoz képest lehet, hogy nőtt is a különbség, ha az egyéni kvalitásokat nézzük, csapatilag, taktikailag, talán nem, de velük eleve rettentő nehéz versenyezni. a többi csapat esetén tartom, hogy az U-s és a felnőtt kirakat is közelített. De ahogy @promontor is és többen is írtátok, a rendszer nem termeli ki a lehetőségeinkhez képest azt a mennyiségű minőségi játékost, mint amit elvárnánk. Itt összeérnek a történetek, kritikák.
Én is csak remélni tudom, hogy ezek az újabb és újabb löketek előbbre viszik a hazai jégkorongot, mindenki számot vet azzal amit eddig csinált és megtesz mindent azért, amit még jobban csinálhat. Ehhez az is kell, hogy sikerüljön bentmaradni, mert ezek kellenek a hosszú távú sikerhez e sport minden szegmensébe. A mi szintünk nem az A-ban van, de ha A-ban versenyzünk, az nagyban segíti az előrelépést.

eurocat2k 2023.05.19. 13:57:56

ja, es meg valamit. es ez az itt folyo diskurzusrol, es a fejlodesrol is szol.

abban tettenerheto a fejlodes, ahogy a kommentek jonnek sorrol sorra.

volt ido, amikor felelesleges szemelyeskedo, leteremto, kioktato stilus jellemezte az ervek es ellenervek utkozteteset.

elnezve a megszolalok nevsorat - nagyjabol ugyanazok a rutinos felszolalok vannak meg itt ezen a feluleten, mint anno - a fejlodes, es persze az ido, meg a vele jaro bolcsesseg abszolut merheto a pozitiv tartomanyban.

kar, hogy nincs ilyen felulete a magyar hokinak intezmenyesitetten, ahol direktben kaphatna visszajelzest a szakma, es olyan felbontasban, amely lehetoseget teremthetne a dolgok kezelesenek arnyaltabba tetelere.

ha mar itt tartunk, rank szulokre is rank ferne egy-egy fejtagito, hogy mirol is szol ez az egesz. mit es hogyan tervezi veghez vinni a gyerekunkkel a gondjaira bizott pedagogus/edzo?

hianyzik a visszacsatolas. (ne arra gondoljon senki, hogy a befolyasos szulo a lelatorol osztja le a rostert, amelyben a gyereke mindig elso sororos, es amugy minden sorban van egy berelt helye..., es mindenki mas huly, csak az o gyereke a helikopter)

olyanokra gondolok itt, hogy kepbe helyezni a szuloket arrol, hogy hol tart a gyerek. milyen celokat tuztek ki szamara a szakemberek, hogyan es mit tesznek azert, hogy ezeket a celokat elerhessek a gyerekek, mit es hogyan tud ebben a szulo segiteni? hogyan ne klikkesedhessen el egy csapat gyerekestol es szulostol, hogy vannak a fenyes sor gyerekei, es a fenyes sor szulei, meg a futottak meg fako sorok es a szuleik, akikre ugy nez az elobbi nyalka verbunk mint egy darab szarra.

ez a rogvalosag, egy pelda is sok! nemhogy tucatszam...(a tucatot most arra a harom negy csapatra ertettem, akiknel ez a jelenseg tettenerhetoen ott van mind a mai napig - a tobbiekrol nem beszelek*)

*egyszer volt alkalmam egy olyan utanpotlas meccsen meghallgatni a gyoztes csapat pimaszul fiatal edzojet a gyerekek elott beszelni, amikor joggal kerte szamon a gyozteseken azt a minosithetetlen nagykepuseget, amellyel a joval gyengebb ellenfelnek utott goloknal oromkodtek a masik rovasara...azt mondta, hogy nem goloromtol lesz valakobol jo hokista, es ember. meg kell ertenie mindenkinek, hogy tisztelni kell az ellenfelet - a csapattarsat is hozzateszem - fuggetlenul attol, hogy jobb vagy fenyevekkel gyengebb, mint a gyoztesek.

ez volt a konkluzio. nem biztos, hogy sokaknak behuzott az ott levo sracok kozul, de legalabb elhangzott. es jo volt ezt megtapasztalni. erre mondtam es mondom, hogy jo az irany. kar, hogy ezek a hatasok nem mutatkoznak meg olyan mertekben, ahol az effele kis tortenesek is abba az iranyba hatnak, ahol ebben a tekintetben is egyenrangu ellenfelekke valhatna barmelyik fenyes tekintetu gyerek hokista.

eurocat2k 2023.05.19. 14:12:37

@promontor:

"Nincs jobb egy rossz lovesnel, ha gol!"

en Balogh Tibortol hallottam parszor, de lehet, hogy Ancsin mondta ki eloszor a szajan.

Meg a "...ha bemegy, akkor gol." - ezt egyik csapattarsamtol plagizaltam.

nagy igazsagok es egyszeruek mint a faek.

kar es a latottak alapjan mihaszna tul bonyolitani dolgokat.

Lazlee 2023.05.19. 18:57:35

@eurocat2k: biztos voltam benne, hogy te megnemértett up edző vagy, akit a rendszer nem hagy kinevelni az új Crosbyt, de kiderült, hogy csak szurkoló. Ja nem, szülő, akinek a gyermeke a rendszer áldozata (ugye, hisz nem jók az edzők). Az összes lehetőség közül a legrosszabb. :D
Mitől lennének jó edzők? Kitől? Én értem, hogy az internet korában nincsenek nagy titkok, de mégis kell vmi amit egy nagyobb szellem hoz. Mint pl Kercsó, Cortina, Lundt; akik vmit hoztak úgy, hogy nem a jégkorongot találták fel újra.
A legnagyobb tisztelettel: Balogh, Ancsin kitől tanult? Mit lehet abból átadni?

Minekünk Szlovénia mindig a jó példa. A jugoszláv hoki előttünk járt, de a jugoszláv hoki = szlovén hoki. Nem meglepő módon a szlovén hoki előrébb is jár. Érdekes módon, vízilabdában meg jók vagyunk edző szinten is.
Majoross (és társai) azért már elég sok jó dolgot láttak, és bár nem mindenki lesz jó edző ettől még, de ha az lesz, akkor jobb lesz, mint az őt megelőző generáció, és a neveltjei is jobbak lesznek.
Megértem, hogy nem mindenki győzi kivárni a generációk felnövését, de muszáj. A másik rossz hír, hogy mindenki más is fejlődik. A játékos generációk se azonosak. Főleg kis merítés esetén.

Viszont a taotól nem jobban tudsz jégkorongozni, hanem egyáltalán tudsz. És ez a nem mindegy.
A te gyereked is ha nem fog felnőtt hokista lenni, akkor is több lett, amit felnőttként tud majd igazán hasznosítani. Egy ajkai kisgyerek 10 éve nem kért korcsolyát karácsonyra, minek; most meg el tud menni a barátokkal. És majd ő is elviszi a gyerekét, akiből lehet, hogy az új Hull lesz. Ez a fontos.

Nem az, hogy 2023ban mit játszunk a svédekkel.

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2023.05.19. 21:22:00

Akárhogy is nézzük, a három 7:1-es eredménnyel együtt is léptünk előre - játékban látszik. Tavaly a feljutás ellenére úgy éreztem, hogy semmi keresnivalónk nem lesz. Örülök, hogy le akarjuk tenni a névjegyünket, és beleálltunk ebbe a vb-be. A dánok ellen bánhatjuk, hogy Ehlers nem korábban/később lendült formába. USA bedarált minket, de ők se teljesen ilyen ellenállásra számítottak. Svédek ellen viszont szépen támadtunk, mert ők magabiztosabban, kényelmesebben kezdtek, nem szegeztek minket azonnal a harmadunkba, hanem megnézték mit tudunk, és meccs végéig folyamatosan nőttek felénk. A különbség ellenére élvezetes mérkőzés volt, mert látszott, hogy elit bekkek pillanatok alatt támadást építenek.
Ha ma a finnek ellen az utolsó harmad elején nem változik az eredmény, esetleg Horváth Dominik védett volna, elképzelhető, hogy a dánokhoz hasonlóan nyögvenyelős lett volna a vége. Azt éreztem, hogy nekünk már sok lenne a héten, és a németek ellen több keresnivalónk lehet, ezért nagyjából elengedtük - amennyire ilyenkor tudatalattiból lehet.
A legrosszabb forgatókönyv, ha a németek ellen végig hajtunk pontszerzés reményében, esetleg hosszabbítás, és az osztrákok elleni találkozóra pedig kipukkanunk.
A két beérett bekk: Hadobás, Szabó B. nélkül nem hiszem, hogy lenne pontunk, és esélyekről tanakodnánk, persze igaz ez a csatárokra is, de ott a kitűzött célnak megfelelő a merítés, és három sornyi támadónk: Sebők, Bartalis, Galló, Hári, Erdély, Papp, Vincze, Sofron és Nagy Gergő teljesítménye kifejezetten A csoportba illő.

DominiKing 2023.05.19. 22:14:31

@Lazlee: Üdv a fedélzeten!
Bizonyos jelekből megéreztem, hogy a közelben vagy.

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2023.05.20. 00:49:39

@eurocat2k: A végső győzelemre esélyesektől valóban nagy arányban kikaptunk, és érzékelhettük a különbséget. Az A csoport azonban jelenleg úgy van kialakítva, hogy az alját képező néhány csapat és a B eleje szintben elég közel esik egymáshoz.
A ranglista 10. dánok örülhettek, hogy tétmeccsen sikerült ellenünk behúzni a 3 pontot, a 13., 14., 16., 17., 18. helyezettek ellen mind szereztünk már pontot, és itt az ideje, hogy a 15. Ausztriát is legyűrjük. Az oroszok száműzése pedig az IIHF köcsög politikusain múlik, akik elitista létükre beérik lesajnált Kazahsztánnal, Szlovéniával, Ausztriával és Magyarországgal.

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2023.05.20. 01:07:40

@marcstaal: Biztos kiderült a hozzászólásaimból, hogy a keretünk negyedik..ötödik sorával nem vagyok elégedett, kapus fronton meg egyáltalán, de ezek az edző pápáink:
* Majoross volt - ahol ő most tart, szerintem megsüvegelendő (és azt gondoltuk sokan - tévesen -, hogy ő tehet bérelt helyekről)
* Fodor Sz. - a Fradinál egy hajtós, erőnlétis csapatot rakott össze
* Szilassy - Gyergyóval idén befutott
Nem tudom, hogy hazai edzőkből találunk-e sokkal jobbakat.
Ami pedig Kevint illeti, szerintem beleállt a kihívásba. Azért ebből a keretből franciákat verő csapatot hozott össze. Nem úgy mentünk ki, hogy "hát a kizuhanás a papírforma". Fegyelmezetten, rendszerben játszunk figyelembe véve a képességeinket és a lehetőségeinket. (Az előző edző valóban visszalépés lett Tolvanen után.)

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2023.05.20. 01:20:39

@eurocat2k: A merítésünkre vonatkozóan szerintem sokan egyetértenek az elherdált TAÓ-ban, meg ezt a vb előtt is pedzegettük.
A válogatottunk megmérettetésein most látszott, mennyire messze is vagyunk, de emiatt kár oltani őket, mert szerintem most épp várakozáson felül teljesített az egész stáb.
Ha az up résztől el tudunk szakadni, akkor ez egy nemzetközi megjelenés, ami elősegíti, hogy felkerüljünk a térképre, radaron legyen pár fiatal, szurkoló gyermekeknek pedig, hogy kedvet kapjanak a játékhoz. Erre szerintem nem volt kár áldozni. A kerettagoknak meg felér egy edzőtáborral vagy rájátszási tapasztalattal.

eurocat2k 2023.05.20. 16:52:10

@Lazlee: csak szulo....ha csak a hokit nezzuk elfogultan szerintem tobben nem cserelnenek az effele szuloseggel. K.sok penz, meg tobb elpasszolt szabadido, netan - nelegyen igy - serules (nem csak fizikai ertelemben)

A hoki - tao ide, tao oda - "nehany" tehetosnek mondott csalad szamara valaszthato "befektetes" a gyerek jovojet illezoen. Ennyit a merithetosegrol.

Spilertol szarmazik az alabbi kijelentes: jo lenne, ha a magyar hokiutanpotlas a mennyisegi "kepzesrol" atallna a minosegire.

Ki-ki maga dontse el, hogy ez mit jelent ott, amikor az a nehany "elcsapat" ugy tesz szert nem kis elonyre, hogy mashonnan elszipkazza a legjobbnak velt gyerekeket, es azon kivul, hogy behuzhassak a korosztalyos bajnoki cimet epp azzal nem nagyon foglalkoznak, amivel kellene.

Az utanpotlas neveles a hazaiviszonyokra edzodott gyereksereg 20-25 maxmimum a folytatasban ennyit fog tudni produkalni, mint a mai felnott csapat. Ha ez nem valtozik, orokre be is betonozhatjuk, mitobb granit szilardsagu alaptorvenybe foglalhatjuk, hogy ennel tobbre nem is akarunk meg csak vagyni se.

Ha szerintetek ez a fejlodes, akkor elismerem, en ulok mar jo ideje forditva a szeken.

Egyuttal mindenkitol elnezest kerve az itteni karalasokert.

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2023.05.20. 23:04:04

@eurocat2k: A jelenség, hogy hozzá nem értő hatalmaskodók öncélúan szabnak meg irányt közösségeknek, mert egyenlőbbek az egyenlőbbnél, sajnos nem csak a jégkorongban érzékelhető.
A fejlődésünk lelassult, de ha nem tartanánk lépést, akkor most lehet, C csoportban játszanánk (sajnos nem voltunk messze ettől).
Szerintem nincs miért elnézést kérned. A magam részéről a pontszerzést ünnepelem, mert bizonyos tekintetben történelmi siker, és szeretném bíztatni a fiúkat, mert az igazi bravúr az eredményességhez a következő két meccs erőbeosztásán, kikapart szerencséjén múlik.
süti beállítások módosítása