Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2412) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1644) felkészülés (2246) FTC (1472) khl (2189) légiósok (1677) Miskolc (1509) nhl (4912) nők (1301) playoff (1321) Titánok (1025) u18 (1063) utánpótlás (1280) UTE (1301) válogatott (2224) vb (2390) videó (2120) Összes címke

Magyarország–Németország 1-2

2023.04.11. 20:18: kutyatej73

Magyarország–Németország 1-2

Pat Cortina: – Egy rossz és két jó harmadot játszottunk, de ezen a szinten néha negyvenpercnyi jó játék sem elég. A német kapus nagyon jól védett, de megint hátrányból jöttünk vissza. Nehéz volt a sok spekulációtól függetleníteni magunkat, ez látszott a csapaton az első harmadban. Ezen a találkozón negyven percig mi voltunk a jobbak, de a világbajnokság egészében a németek megérdemelten jutottak tovább.
Thomas Schadler: 
– Remekül kezdtük a meccset, az első harmadban igazán jól játszottunk. A második elején nem sikerült összpontosítanunk, nagyon harcos mérkőzés volt. A siker kulcsa az volt, hogy ragaszkodtunk a játéktervünkhöz, és a kapusunk is kiválóan teljesített. Az USA lesz az ellenfelünk a negyeddöntőben, de igyekszünk készen állni.

12 komment

Címkék: vb nők

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr118100424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DominiKing 2023.04.11. 20:37:18

Szép volt lányok! Jól kicseszett velünk az IIHF, mert tavaly ez elég lett volna. Sehol nem olvasok az indokról, hogy miért kellett megváltoztatni az évek óta tartó szabályt, hogy nem egy csapat esik csak ki. Csak nem az oroszok már a spájzban vannak?

eurocat2k 2023.04.11. 21:10:25

Nem hinnem, hogy most meg az IIHF a hunyo...ez tipikus nepbetegseg erre fele. Mindig mas a "hulye"!
A hokiban - mint egy csomo mas csapatsportban - az nyer, aki tobb talalatot visz be az ellenfelnel. Itt is ott is megvolt minden adottsag ahhoz, hogy a vegen a magyarok orulhessenek. Az ellenfelek egy kivetelevel jobbak voltak a magyaroknal - ez a kapott es a belott golok aranysn is latszik. Ja, es ne felejtsuk el, hogy ez "csak" az alsohaz volt. Ahonnan a ket utolso kiesik, helyet cserel a ket feljovovel. Kinek kinek annyi adatik meg az elitben, amennyit ki tud harcolni maganak. Most ennyire futotta. Ez lenne a vilag vege?! Aligha.
Ebben a csapatban - nagyon keves kivetellel - nem lattam semmilyen elore (ertsd a felsohazhoz tartozni akaro) mutato potencialt. Ismetlem, keves kivetellel a jatekosok magukat "szoltettek", ami elmegy a magyarhoz hasonlo jatekerot kepviselo ellenfelek ellen, de komolyabb szinten ez mit sem er. Bennmaradast legalabbis most nem. Ez a csapat nem kuzdott egymasert - nekem nezokent ez volt a benyomasom. Elnezve a tobbieket a magyarokat mintha lasszoval fogdostak volna ossze, majd raeresztettek oket a jegre, hogy "hajra"! Ekkora rutinja meg a tapasztalt jatekosoknak sincs, hogy a vallukon elcipeljek a tobbieket. Ezt talan nem is veluk kellett volna illetve kellene megoldatni.
Es akkor a vitaindito konzekvenciak:
- a sok bekapott gol jelzes: milyen a vedekezes, es utana milyen a haloor. (5-bol 2 ala mindegyik) kizartnak tartom, hogy nincs a most latott vedoknel es a kapusoknal jobb a magyar noi jatekosok kozott! Ha ez a helyzet, nagy bajban van a noi hoki! Ugyanazokat az arcokat latni minden fellepesnel. Ne lepjunk mar megint ugyanabba a folyoba, mint egykor a ffi valogatottnal. Hogy az egykori diadalt kiharcolok meg evekig tartottak a pozicioikat a valogatottban a fiatalok meg mentek a levesbe. Vagy csak egy-ket embernek jutott epitod szerep...
-miert erzem azt, hogy egy szuk elitre van szabva a valogatott keret? Mikor lesz mar vegre az, hogy nem kell valakinek a valakienek lennie, hogy a tehetsege alapjan megelozze azokat, akiknel ez a fajta hatszel megadatott?!
Kerdesek jonnek, kerdesek kimondatnak de mi azzal vagyunk altatva, hohy mar megint mas a "hulye", es nem mi ulunk forditva azon a bizonyos lovon.
Valaki, akarki esetleg....?!

solarys 2023.04.11. 22:45:28

Azért szerintem a női válogatottunk reálisan kb ennyit tud. Némi szerencsével néha kijön egy jobb eredmény, de nincs száz potenciális jelölt a csapatba.

MeLa · http://www.heliforce.hu 2023.04.11. 22:58:38

@DominiKing: a 2 kieső, 2 feljutó szabály nem újkeletű. 2 évvel korábbi VB-n azért nem volt kieső, mert a COVID miatt nem rendeztek alsóbb csoportokban VB-t. Az elmúlt évben pedig az oroszok indulásának tiltása miatt volt csak 1 kieső.
Az mondjuk érdekes kérdés lesz a jövőben, hogy ha újra játszhatnak - mármint az oroszok -, akkor hova sorolja őket az IIHF.

MeLa · http://www.heliforce.hu 2023.04.11. 23:03:33

@MeLa: én személy szerint egyébként jónak tartom a 2 kieső, 2 feljutó szabályt, mert az kell a fejlődéshez, hogy minél több csapat tapasztalja meg a top szintet. Miért baj az, ha liftezünk??? Még így is 16 között vagyunk, ami ugye a férfiaknál a top létszáma.

bibababa 2023.04.12. 08:25:18

Jó a két kieső de a lebonyolítás így nem. A két csoportot úgy csinálnám meg, ahogy a fiuknál van. Lehet emelni kellene a létszámot ? A Div 1 ben van most 4 jó csapat + az oroszok.
A csapatról. Nekem is a védekezés volt inkább csalódás . Sok volt a bizonytalankodás és a kapus teljesítmény is elég harmatos volt. Németh kapott vagy 5-6 olyan gólt amit egy jó kapusnak fogni kellene. Ez ráment picit a támadójátékra is. Ennyi légióssal ott is többet vártam.

DominiKing 2023.04.12. 10:00:28

@MeLa: Evvel teljesen egyetértek, mert ez valóban az elitista hozzáállás megnyirbálása. Csak, hát, hozhatták volna meg ezt a döntést jövőre. :-)
A mostani szereplésünket egyáltalán nem tartom kudarcnak. Egyedül a svédek ellen volt kicsit csalódás a látvány. Sőt, állítom, hogy egy Japán és egy idei Svájc sem lett volna lehetetlen küldetés. Ha lehet azt mondani, kár, hogy idén a finnek jöttek le a B csoportba.
Szóval szép volt lányok, két év múlva ugyanitt! :-)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2023.04.12. 10:44:06

Szerintem nem volt ez rossz. Illetve nyilván tavaly jobb volt, akkor két bravúr is sikerült, idén meg csak a "kötelezőt" hoztuk. De szerintem ezeket a bravúrokat nem lehet mindig elvárni.
Ez most egy ingázó csapat alapvetően és erről a szintről azért nem egyszerű előrébb lépni. Sőt, vissza is lehet esni, ha nem jön az utánpótlás.
Én azért szurkolok, hogy a következő olimpiára kijussunk, ez szerintem egy elérhető cél.

A két kieső szerintem is rendben van, csak ahogy ezt az IIHF kommunikálta (illetve nem kommunikálta), az volt nekem zavaró.

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2023.04.12. 11:48:56

Sziasztok! Öröm látni, hogy van érdeklődés a témában.

A lebonyolítás ott sántít talán, hogy valójában a B csoportból estünk ki a C-be (Div1a), ugyanis nincs két párhuzamos A-s csoport a tornán, ez elég elitista, de hölgyeknél a létszám sem a férfiról lett mintázva. Tudtuk mire számíthatunk, így is járvány miatt lett egy ráadás tornánk, meg egy orosz hely.

A franciák ellen eredményben egészen jól kezdtünk, de nem játszottunk elég taktikusan, és azt lehetett érezni, hogy ez kevés lesz a többiek ellen. Szerintem évek óta komoly fejlődés érezhető, de a sok egykori U18-as sikersztoris kiválásával rengeteg fiatal is van, és nem mindenki tud egyből ilyen tétmeccseket fegyelmezetten hozni. A svédek ellen nem tudtunk összeszedetten kikorcsolyázni, pedig a német - svéd eredmény ismeretében addigra lehetett tudni, ha nem büntetjük őket, akkor könnyű dolguk lesz a végére.

Mayer Fruzsi sérülése pecsételte szerintem meg a sorsunkat. Ugyanaz a jelenség ami fiúknál, a lányoknál is érezhető: alig van játékot irányító védőnk. Az ő pillanatnyi formájuk túlságosan befolyásolja az eredményességünket, mert nincs kit a helyükre tenni, ha nem megy a játék. A finnek és a németek ellen is csak mezőnyben tudtunk helyt állni, tudatos támadás építés nem ment.

A 2003+-os kapus korosztályt erőltetnünk kellene, mert még a Div1a riválisoknak is hatékonyabb hálóőrei lesznek. Egyébként nagy szó, hogy a védekezésünk 5v5 elbír ilyen kapusteljesítményt ezen a szinten, csak ezúttal a gólkülönbségek is számíthattak volna.

Szerintem a csapatunk gyengülni fog, mert a klasszisok is hamarosan abbahagyják, és a fiatalok közül csak kevesek állták meg a helyüket. Elég sok beszürkült teljesítményt láttam. Volt aki csak egy-egy meccsen emelkedett ki, de van olyan tengertúlon edződő játékosunk, aki tornák! óta várakozás alatt játszik. Üde színfolt volt Pázmándi játéka, aki több meccsen is ment, hajtott.

Dallanan 2023.04.12. 13:17:05

A keserűség mellett örömmel tölt el, hogy az elmúlt években mennyit fejlődött a női felnőtt válogatott, elsősorban átfogóan a játék egészét nézve. Ha külön-külön boncolgatnánk az egyes elemeket, akkor lehet nincs mindenhol látható, érezhető javulás, de a kiesés ellenére sem kell csalódottnak lenni, pont ott végeztünk ahol vagyunk. A torna lebonyolítása - itt most elfogult leszek - érdekesebb lenne két párhuzamos csoportra bontással, de érthető ha a kanadaiak és az amerikaiak számára kevésbé lenne izgalmas, de szerintem záródik az olló, a másik 8 csapat számára lehet izgalmasabb lenne a vb.
süti beállítások módosítása