Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2414) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1646) felkészülés (2246) FTC (1473) khl (2189) légiósok (1678) Miskolc (1510) nhl (4917) nők (1301) playoff (1323) Titánok (1025) u18 (1065) utánpótlás (1281) UTE (1301) válogatott (2232) vb (2409) videó (2120) Összes címke

Ez volna az MHÉ?

2022.10.28. 16:39: kutyatej73

Ez volna az MHÉ?

A Gyergyói Hoki Klub a következő állásfoglalást fogalmazta meg a szerdai mérkőzésen történtekkel kapcsolatosan:
Állásfoglalás
A Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Liga elnökségének figyelmébe
Tisztelt sporttársak!
Bizonyára önök is értesültek azokról a történésekről, amelyek a 2022. október 26-én, az FTC-Telekom - Gyergyói Hoki Klub Erste Liga mérkőzésen zajlottak.
A házigazda által megbízott biztonsági szolgálat emberei felháborító, megalázó módon viselkedtek olyan személyekkel szemben, akik a helyszínen, akár semleges nézőként szerettek volna jelen lenni az Erste Liga két meghatározó csapatának a mérkőzésén.
Személyazonosság igazolását, lakcímkártya felmutatását követelték a bejáratnál, (amihez nyilvánvalóan nem lett volna joguk) és durván, diszkriminatív módon elutasították azon személyek beengedését a csarnokba, akik Erdélyből érkeztek, vagy ha Magyarországon is élnek, Erdélyből származnak. Olyanokat, akik érvényes jeggyel rendelkeztek. A biztonsági szolgálat emberei mindezt megalázó hangnemben tették, gyerekükkel érkező apukákkal, az idős korosztályhoz tartozó, több évtizede Magyarországon élő, köztiszteletnek örvendő személyekkel, vagy akár magyar válogatott jégkorongozóval szemben is.
A történtek nem csak a GYHK vezetőit és szurkolóit háborították fel, láttuk, amint egy idős Fradi szurkolót is durván lehurrogtak a biztonságiak, amikor a kizárt nézők beengedését kérte.
Történt ez annak ellenére, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Liga egyértelmű törekvése az, hogy a sportág iránt az érdeklődést növelje, hogy emelkedhessenek a nézőszámok a jégkorongmérkőzéseken. Az ilyen események szöges ellentétben vannak ezzel a törekvéssel. Nem segítik, hanem akadályozzák a sportág iránti érdeklődést.
A beléptetésnél történtek miatt akár botrányos hangulatba is torkollhatott volna a meccs, büszkék vagyunk a Gyergyói Hoki Klub szurkolóira, hogy felháborodásukat, tiltakozásukat nem mutatták ki a lelátón, és a megaláztatások ellenére is végig sportszerű módon biztatták a csapatunkat.
Azt el tudjuk fogadni, hogy a rendezők kockázatosnak vélték azt, hogy ne foglalhasson helyet bárki a hazai csapat szurkolóinak fenntartott szektorokba. Azonban ez nem lehet magyarázat arra a viselkedésre, amit a rendfenntartók az érvényes belépőkkel érkező jégkorongkedvelőkkel szemben mutattak.
És nyilvánvalóan lett volna megoldás arra is, hogy mindenki ott lehessen a mérkőzésen.
A Tüskecsarnok befogadóképessége bőven megengedte volna, hogy akár több férőhelyet biztosítsanak a vendég szektornak, de semleges szektor kijelölésére is lett volna lehetőség.
Megjegyezzük, a vendég szektorban is voltak még üres helyek, amelyeket a kizárt nézők elfoglalhattak volna.
A jelenlegi, egyre nehezebb gazdasági helyzetben az is kérdéseket vet fel, hogy miért nem teszik lehetővé több fizető néző belépését egy mérkőzésre, ha erre igény mutatkozik.
Felháborítónak tartjuk, és határozottan tiltakozunk a rendezők és a biztonsági szolgálat részéről tapasztalt ilyen megnyilvánulásokkal szemben.
Kérjük a Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Liga vezetőit, tegyenek lépéseket, hogy a jövőben mindez ne fordulhasson elő, mindenkinek meg legyen a lehetősége arra, hogy részese lehessen a jégkorongmérkőzéseknek.
Tisztelettel,
A GYHK vezetősége

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr4017965126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DominiKing 2022.10.28. 21:34:55

"...hogy ne legyen magyar magyarnak farkasa."
Csodálkoztok? Nem látjátok, hogy ez megy már nem csak a jégkorongban? Olyan országban élünk, ahol, ha mersz másképp gondolkodni, akkor nemzet áruló vagy. Csodálkoztok, hogy a jégkorongba is begyűrűzik az uszítás? Nézzétek meg mit tettek szerencsétlen Monizzal! Nálunk, ha nem vagy a fősodor tagja, akkor ártatlanul is te leszel a hibás.
Az pedig a világ szégyene, hogy a határon túlra szakadt honfitársainkat lerománozzák. Az a baj, ami az ország baja is, hogy a nagyszájú kisebbség akar uralkodni a csöndes kisebbségen. Kevés fanatikus hülye akciói miatt bélyegeznek meg nagyobb csoportokat. Állítom, hogy a Fradi és az erdélyi csapatok szurkolóinak többsége is elitéli ezeket a gazembereket. Csak ezek a gazemberek a legnagyobb hangadók és, ha mersz ezért szólni, akkor ezek az állatok nem riadnak vissza a brutális cselekedetektől sem. A magyar fociban még hergelik is őket, sőt még fentről kapják a támogatást.
Csodálkoztok?

DominiKing 2022.10.28. 21:46:14

A JKB azt írja: "... a mögöttünk hagyott hetekben-hónapokban a magyar hoki négy darab hírrel tudta áttörni a fősodratú média ingerküszöbét."
Az egyiknek a csúfos módon alakult VB pályázatot említik? Említik? Van képük említeni az agyonhallgatásuk után?
Azt írják: "Az azt követő, végül kútba eső elit-vb-pályázatunk és az a körüli hercehurca már kevésbé fényes, még ha az okok utólag ismertek is."
Ismertek? Amit lehoztak evvel kapcsolatban, az a tövig becsicskulás minta példája volt. Mondhattam volna szebben is, hogy elfogult volt, de ez túl enyhe lett volna a vérlázítóan átlátszó pártoskodásuk jellemzésére.
Mondom ezt úgy, hogy eddig a pontig 100 % szimpátiával viseltettem irántuk és ezután sem tudtam ezt lenullázni. Csak remélni tudom, hogy ebben az esetben a stáb tagok véleménye is megosztott volt és nem a teljes stáb ennyire beszari!

KCs 2022.10.29. 00:11:28

@DominiKing: Próbálom követni, hogy miről beszélsz, de nem sikerül. A blog cikkeinek írói a jégkorong szövetség munkavállaói, mit vársz tőlük? Azt írják, és úgy, amit eldöntenek a főnökeik.

rikkitikki 2022.10.29. 09:00:20

@KCs: Nekem azért ez az írás, amihez most kommentelünk inkább tűnik egy érvényes véleménycikknek, mint egy főnök által jóváhagyott, munkavállaló által megírt hivatalos nyilatkozatnak. Jó lenne több ilyen a JKB-ra.
(amúgy tényleg titokzatos az oldal, sem egy impresszum, szerző neve Hblog vagy "jobb esetben" egy monogram, nem túl informatív)
süti beállítások módosítása