Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2414) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1646) felkészülés (2246) FTC (1474) khl (2189) légiósok (1678) Miskolc (1510) nhl (4918) nők (1301) playoff (1324) Titánok (1025) u18 (1066) utánpótlás (1281) UTE (1301) válogatott (2232) vb (2412) videó (2120) Összes címke

FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék 4-3

2022.01.23. 16:22: kutyatej73

FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék 4-3

Fodor Szabolcs: – Nagy fegyvertény, hogy jelen helyzetünkben is sikerült megszereznünk a bronzérmet, alig tizennyolc órával az elődöntő után. Kevesen voltunk, nem voltunk frissek, nem is volt egy szép meccs – az ilyeneket csak szívvel lehet megnyerni, az pedig abszolút a helyén volt. Az utolsó erőtartalékainkat felhasználva szereztünk ismét kupaérmet, ez lélektanilag is nagyon fontos a bajnoki véghajrá előtt!
Tokaji Viktor: – Magunknak köszönhetjük, hogy szoros lett a végjáték, az utolsó bírói ítélet mellett viszont nem tudok elmenni szó nélkül. Tizenöt éve tudjuk, hogy a fehérvári pálya sajátossága, hogy könnyen elmozdul a kapu, nem gondolnám, hogy egy ilyen kiélezett végjátékban kiállítást kéne adni, s előnybe hozni az ellenfelet azért, mert a kapusunk védés közben elmozdítja a ketrecet. Ez döntő tényezőnek bizonyult.

2 komment

Címkék: Miskolc FTC MK

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr8116822166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fenderbass 2022.01.25. 11:08:27

Felháborító a magyar jégkorongbírók működése a ligában. Lehet arra gondolni, hogy a vereség miatt vagyunk mi szurkolók kiakadva a játékvezetésre, de ez nem igaz, mert a szlovák ligában is ért minket vereség, de a bírók szinte tökéletes munkát végeztek.
Való igaz, hogy a szurkoló nincs kiképezve játékszabályzatból, de azt azért jól látja, hogy ha egy les "méteres". Azt is lehet látni, ha valakit a bíró szeme láttára"1-1,5 méterre" átkarolnak és lerántják, mégis továbbot intenek.
A kapu az előző meccsen három-négy alkalommal mozdult kia a helyéről védés közben, de normál módon nem ítéltek kiállítást.
Nálunk végre főszerephez jutott a vezető bíró.
Megállapítható, hogy alul-képzett, jellemtelen, tiszteletet egyáltalán nem érdemlő nem sportemberek, megélhetési és önmegvalósítási okokból (kiélve hatalmi vágyaikat) végzik a játékvezetést. Védelmükre, ez igaz más sportok esetében is.
Ilyenkor jön a válasz. Ez egyedi eset és benne van a sportban a tévedés, és általában nem így folynak a dolgok. Nos ez a hazugság. Nem egyedi eset, folyamatosan véleményes ítéletek és jól látható tendenciák. Ideje lenne rendbe rakni a jégkorong bírok szakmai, emberi dolgait. És igen, ha lenne rá elég pénz: Szlovák bírókat a bajnokságba!

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2022.01.26. 18:50:39

Szezonokon át néztem EBEL és Titánok meccseket párhuzamosan. Az osztrákok által küldött bírük is bizony sokszor belenyúltak a meccsbe, még a vonalbírók is, főleg a tilosok, lesek megítélésével. Volt szezon, hogy nagyon durván lejtett a jég, de volt olyan időszak is, mikor nem lehetett panasz a játékvezetésre, pedig a csapatnak se feltétlen jöttek az eredmények.
Az biztos, hogy képzettség szempontjából előttünk járnak, és egy kezemen meg tudom számolni, hány magyar vezetőbíró tudja hozni a szintet. Gyakorlati, videós képzésre, szituációs elemzéskre lenne szükség. Játékosból lett zebrákat tolni. Attól tartok, erre nálunk nem szánnak akkora pénzügyi keretet.
Az eredmények alakítása már szövetség szintű probléma szerintem. Mindig van csókos csapat. Ami akkor üthet vissza, mikor kimegyünk nemzetközi porondra pofonért.
Az ICEHL-es spori okosan próbálná elcsalni a meccset, de általában ha túlnyomó fölény mutatkozik játékban felénk, nem erőltetik tovább, hogy mentsék az osztrák csapatot.
süti beállítások módosítása