Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1217) Csíkszereda (1369) DAB (1196) ebel (2408) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1640) felkészülés (2241) FTC (1471) khl (2187) légiósok (1673) Miskolc (1505) nhl (4901) nők (1291) playoff (1313) Titánok (1025) u18 (1059) utánpótlás (1277) UTE (1301) válogatott (2214) vb (2361) videó (2120) Összes címke

Lettország–Magyarország 9-0

2021.08.27. 21:25: kutyatej73

Lettország–Magyarország 9-0

Sean Simpson, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Az első harmadban lejátszottak minket a jégről, viszont a másodikban remekeltünk. Ellenben a harmadik elfogadhatatlan, egészen rettenetes volt. Meg kell tanulnunk ezen a szinten teljesíteni, ami nem könnyű, hiszen a lettek a tizedikek a világranglistán, azaz mindig csúcssebességen játszanak, nincs szünet sosem. Nem is tudom, a játékosaink valaha is játszottak-e ilyen gyorsan, ehhez hozzá kell szoknunk. Szakaszokban jól reagáltunk, például a második harmadban többet lőttünk kapura, a játékunk ekkor bárkinek tetszhetett. Talán túl sok energiát égettünk el, hogy utána nem bírtuk a harmadikat, ezt magam sem tudom egyelőre.

Harijs Vitolins, a lett válogatott szövetségi kapitánya: – A magyar csapat a finisig jól teljesített, habár az első harmadban is mi hokiztunk kicsivel jobban. A második tényleg kiegyenlítetten alakult, viszont az utolsóra nekünk maradt több energiánk. Egyetlen küldetésünk van, hogy idehaza kijussunk az olimpiára. Ez rövid torna, észnél kell lennünk, főleg, mert a legfontosabb mérkőzésünk vasárnap következik.

8 komment

Címkék: válogatott Magyarország Olimpia Lettország

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr3716672840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DominiKing 2021.08.27. 21:51:03

A himnusz most is ment?

2021.08.27. 21:59:49

Fájdalmas igazság néz vissza ránk a lett tükörből. Eddig is érkeztek apróbb üznetek nekünk - a magyar hoki Ocskayék által verbuvált fanatista szurkolóinak. Éreztük, hogy a 2000-es években váratlanul felragyogó napot sötét felhők takrják majd el, de most már tényleg befellegzett. Lettország nem Kanada és mi sem vagyunk már a Zürichi csapat. Ennyi! Sajnálom Nagyon szomorú ez, de be kell látni, annak a korszaknak vége. RIP!

rikkitikki 2021.08.28. 00:31:45

@lbsz: Talán van igazság abban, amit írsz, de azért ne temessük még a magyar jégkorongot. Azért Notthinghamben jó volt magyar szurkolónak lenni. Van sajnos ilyen nap is, azért ma volt egy 11:1-es Dánia - Dél-Korea is. Az viszont biztos, hogy a "gyökerekhez" hozzá kell nyúlni. Folynak el az utánpótlásban a TAO milliárdok, de vhogy csak nem akar meglátszani.

eurocat2k 2021.08.28. 09:17:30

kb.ezer eve. em posztoltam a blogra. am a napokban a tortenesek visszatereltek ide. kivancsi voltam, hogy a fanatikusok mikent latjak, lattak az addigiakat - WWC 21, olimpiai selejtezo.
elsore az tunt fel, hogy kevesebben “vagyunk” a vitazok. velemenyt alkotok, vagy csupan kinyilatkoztatok taborat illetoen.
a masodik meg a hangvetel illetve a tartalom - mar ami a hazai hokieletet illetve az effele esemenyek torteneseinek a megiteleset illeti.
vitainditonak szannam, de majd az elet megoldja ennek az irasnak is a sorsat.
kezdenem egy vaskos kinyilatkoztatassal:
- szerintem nagyon rossz iranyban halad a hoki idehaza. a dolgok egeszen a legelejetol romlanak. kezdve az ugynevezett utanpotlas “nevelessel”. tobb (sok) alkalommal volt es sajnos van modomban latni, ahogy ez a tortenet rossz iranyt vesz. ott ahol az edzok a 8-12 eves gyerekkel fejhangon uvoltenek - mert fegyelmeznek legalabbis szerintuk (bar a fegyelmezes eme “modszertana” sajnos kiterjed a gyakorlatok nem tokeletes kivitelezesenek a megbeszelesere is)
a magasabb korosztalyokban se sokkal jobb a helyzet. azt tapasztalom - es ez itt es most egy konkret egyesuletre vonatkozik - hogy az edzok es a neveltjeik kozott nincs vagy nagyon kezdetleges az a kommunikacio ami kolcsonosen segithetne mindket felnek abban, hogy fejlodhessen, illetve konnyebben haladhasson a fejlesztesben. a gyerek a szulot kerdezi, hogy szerintuk miert tortenik vele az a csapatban ami - ne csak egyik, vagy masik vegletre gondoljatok. egyszeruen nincs semmi a gyerekek egyeni fejlodeset segito szemelyre szabott visszacsatolas. edzeseken, edzomerkozeseken nem latom, hogy meg-meg allna a folyamat egy szusszanasnyira, hogy ertekelhessek - es nem a “mar megint elrontottad, miattad kell ezredszer is elmondanom…”(nem ilyen hangvetelben persze) fele semmire sem jo letorkolas. nemreg volt alkalma az egesz vilagnak latnia a noi olimpiai kezilabda egyik kozvetiteset, amikor is az edzo a kamerak elott alazta eppen az egyik jatekosat….ezt a legkonnyebb. a palya szelerol bemondani a tutit. az, hogy mit okoz ilyenkor annak a nyomorultnak…azzal nem sokat torodik senki. ugyanez a jelenseg jelen van - az udito kivetelek mellett - a honi hoki utanpotlasban is. ezekbol a sracokbol - lanyokbol - lenne majd a valogatott…hat ilyen, amilyen.
ami a tao-zast illeti, meg az akademiai “rendszert” - bar utobbit nem neveznem annak - illeti, ha lehet valamit rosszul csinalni, azt a hoki an is megteszi minden erintett dacara a sok es maradando nyomokat hagyo tevutas probalkozasok fenyegeto remkepe ellenere is. U16-ig minden valamirevalo egyesulet kineveli a “maga kis szupercsapatat”, majd jonnek az akademiak, es lehalasszak a javat. mert az a hir jarja, hogy a hazai hoki letrajan a topig csak es kizarolag az akademian keresztul lehet feljutni. (eleg a valogatottak roster-en vegig futtatni a tekintetunket) megitelesem szerint ott valami nagyon nem stimmel, hogy az igy ugy ossztoborzott “zsenikbol” idehaza csak ennyire futja. volt alkalmam vegignezni nem egy tengerentuli korosztalyos - u8-tol u18-ig - merkozest, es ezek hazai megfeleloit. egeszen az elejen szinte semmi kulonbseg nincs - mar ami a botladozo kezdeteket illeti - a ket dolog kozott. viszont, ami utana kovetkezik…hat ott valami nalunk nagyon nem mukodik, vagy nem jo iranyba hat. a sracok u14-tol felfele ugy korcsolyazas an, mint bottechnikaban - hogy a villamgyors helyzetfelismeresrol ne is essen szo es az osszpontositas 60+ percig torteno megtartasarol mar ne is essek szo. es most egy. agyot ugrok a maba: Benk, Mago, Vas tobb mint tiz eve kerettagok. Tenyleg ez a leg utosebb csapat?! Felreertes ne essek, nem oket bantom. Ez nem az o hibajuk. A rendszere sokkal inkabb, amelyik evrol evre azt bizonyitja be, hogy keptelen lepest tartani a kor kihivasaival.
Amikor egy “huzo nevekkel” telerakott nyari fizetos tabor arrol szol, hogy “nagyjaink”, milyen latvanyosan tudjak lejatszani a palyarol a kicsiket…es ennek mi szulok (mar aki) tapsikolunk, es nevetgelve elemezzuk a latottakat, hogy latod fiam, igy kell ezt. ha majd te is ilyen ugyes leszel, akkor ott a helyed a valogatottban…nos, igen a kicsik ellen mar bejonnek a flikk-flakkok, igazi ellenfelekkel meg akadnak problemaink.
Az, hogy az utanpotlas korosztalyban nincs minden rendben azt mi sem bizonyitja jobban mint, hogy meg mindig el az a nyomorult beidegzodes az edzokban - tiszteletem a keves kivetelnek -, hogy a tehetos, vagy hokis csaladok (egy-egy valogatottat felmutatni kepes szulok) belekotnyeleskednek a roster-be.
ezt hivjak kontraszelekcio ak - az eredmenye pedig az, amit lattunk, es meg jo ideig latni fogunk. ha valaki tehet jelenleg elso sorban a sajat gyerekeert es utana a hokiert, az amilyen gyorsan es jol megtervezve csak lehet kulfoldre viteti a kolykot. az vesse ram a kovet aki akarja, de ha natan megkeresnek a gyerekemet azzal, hogy “figyi, itt egy valogatott mez - sved, finn, nemet, dan, cseh, szolvak, kanadai, amerikai… erdekel?” Azt mondanam neki, hogy eredj! A jovo nem az, ami itt van.

DominiKing 2021.08.28. 10:01:47

Két teljesen ellentmondó harmad követte egymást. A másodikban játszott a legjobban az utóbbi éveket alapul véve a csapat. A harmadik viszont több évtizedes kudarcnak felel meg. Én amondó vagyok, hogy a vasárnapi meccsen kiderül, hogy ez csak kisiklás volt (mert jégkorongban ez nem szokatlan), vagy gyári hiba. Ez utóbbi esetben a finomhangolás már nem segít.
Én viszont az első opcióra szavazok és merek nagy pénzt tenni az olaszok elleni győzelemre.
(De egy becsületes helytállásra is vevő vagyok)

eurocat2k 2021.08.28. 15:16:46

@DominiKing: tiszteletben tartva minden altalad megfogalmazott dolgot arra kerlek, hogy egy kicsit vonatkoztass el mindattol, amit az elmult husz huszonot ev alatt felrakosgattal arra a kepzeletbeli asztalra, ahonnan egy ilyen fiasko utan is boven talalsz remenyt kelto kinyilatkoztatashoz elegendo municiot. (kozerthetobben fogalmazva, leveve a klubszinu, vagy nemzetiszinu mazt nezzunk szembe a puszta tenyekkel)
senki sem lehet tokeletes - a hokiban sem -, lasd a rigai vb csoport meccsein “vergodo” kanadai valogatottat, akikre az ido elore haladtaval az egyik negativ meglepetes szallitoja cimet is konnyuszerrel odaadtam volna…vagy az amerikaiak, feheroroszok “kinlodasat”. mindent el lehet azokrol a csapatokrol mondani, sot egyenkent a jatekosokrol is (hisz alapvetoen beloluk all majd a vesztes vagy epp a gyoztes csapat) ez ami tegnap tortent, ez nem nagyon magyarazhato meg. barcsak harom masodik harmados jatekbol allt volna az eddigi valamennyi szereplesunk! de nem. ezek az osszeomlasok olyan egyertelmu jelek - nem tegnaprol datalhatoak - amelyek sok-sok evre visszamenoleg itt voltak velunk. azota mindenkeppen, amiota eleink megizleltettek velunk az elithez tartozas kereszeletu valosagat. emlekszem meg, hogy a zurichi szereples utan voltak nem is kevesen, akik ezt a fajta jovot vizionaltak ami mara tetszik, nem tetszik valosagga erett. ezekkel a kudarcokkal elnezoen nem szembenezni szerintem mero onamitas, es a kiutkereses elteritese valami olyan iranyba, amelyrol igazibol senkinek sincs fogalma, hogy hova vezet. egy biztos, a vilag hokielitje merfoldekkel elorebb (?!), odebb jar mint a mienk.
jegcsarnok van eleg, jegido is, gyerek is, edzo is, felszereles is, szulok is akik ebbe feccolnek idot es penzt sem kimelve.
hol marad az eredmenyesseg?! nem mondom, hogy mindegyik 8-10 evesbol kesobb Crosby, vagy McDavid szintu jatekos lesz - ha megis elerne barmelyik magyar hokis ezt a szintet, ne legyen senkinek ketsege afelol, hogy ott lehetne az elit ligak elit poziciojaban - de azt is ketlem, hogy ennek a “tudasnak” takkra ott kell lennie egy korosztalyos jatekosban szinte a kezdetektol fogva. az edzonek meg pusztan annyi volna a dolga, hogy ezt eszrevegye, es valahogy eljuttassa odaig, ahol ez a tudas mar masnak is feltunik (lasd az elozo iras akademiakra vonatkozo reszet) nem a folyamat valahogy ugy nez ki, mint annyi minden mas az eletben, amit meg kell tanulni azt jo pedagogusok segitenek elsajatitani. ez nem egyenlo azzal, ha en mint edzo jol (vagy sajnos olykor) rosszul bemutatok valamit a novendeknek majd azonmod vissza is kovetelem annak hibatlan bemutatasat. nem nagyon van visszacsatolas. sem edzo gyerek, sem edzo es szulo vonatkozasaban. senki sem tudja, hogy mi miert tortenik odalenn a palyan. jo, mondhatja erre barki is, hogy mi a koze a szulonek ahhoz, hogy mit csinal a gyerekkel az edzesen (hoki ertelemben elsosorban) nagyon is sok!!! a gyerek - ha az edzo ebben nem partner - a kovetkezo lepesben a szulohoz fordul segitsegert, hogy a kitartasahoz szukseges motivaciot bezsebelhesse. ha ok - marmint a szulok - is tudatlanok, akkor mi lesz az okyan hokis novendekekkel, akik egy ido multan lelkesedes hianyaban akasztjak szogre idejekoran a cuccot? sosem fog kiderulni roluk, hogy meddig vihettek volna. sosem! ennyire azert nem allunk jol az utanpotlast illetoen, hogy ekkora lemorzsolodast elvihessen labon a “rendszer”. sok “vizhordo” tobbet hozna a konyhara, mint egy-egy a vilag elithez majdnem eleg kozeli teljesitmenyt nyujtani kepes “maganzo”. egy ilyen egy sorban tovabbra is csak egy marad az ellenfel ot jatekosahoz kepest akiktol a mi emberunk melle felsorakoztatott maradek negyese keptelen felvenni a versenyt (ki tudja, miert). majd azt is kenytelenek leszunk belatni, hogy amazoknak van meg legalabb ket - a fenyes sorukhoz foghato jatekosa. nekunk meg az emlekeink…mi mas?!

mi tortenik - vagyis inkabb mi nem - u14 utan, aminek kovetkezteben az eselytelenek magabiztossagaval (vagy anelkul) veselkedhetunk csak neki valamifele csodatett veghezvitelenek. miert kell mindezt csodakent. megelni? miert ne lenne jobb, ha csak “szurke mellekszereplokent” kellene vegigizgulni mondjuk egy Acsoportos vilagbajnoksag 5-tol 8-ig bezarulo helyezesekig kuzdo csapatunk tenykedeset. ki hisz meg mindig a csodakban?!

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2021.08.29. 14:39:57

A játékosoknak nincs miért szégyenkezniük szerintem. Megpróbáltunk lapot húzni 19-re. A franciákat se tudtuk megszorongatni, nem hogy megverni. A klinec gólos különbség ránk nézve hízelgő lett (höhö, értitek =). A szakmai stábok nincsenek megbecsülve leszámítva néhányakat, utánpótlás terén ez súlyosabb, és a rendszere is 8..10 éve aggályos. Mit várunk?
Kanadának tavaly 2860 fedett csarnoka volt, Kínának 537, a németeknek (női A csoportos ellenfél) 218, cseheknek 200, franciáknak 110, tótéknak 74, japánoknak 61, de az olaszoknak is - akiknél nőiben és férfiben egyaránt jobbak vagyunk - 58. Svájc 49, Ausztria 42, Kazahsztán 39.
Nekünk Erdéllyel együtt hány lehet?
Több, mint a letteknek, dánoknak, norvégoknak, fehéroroszoknak vagy szlovénoknak?

DominiKing 2021.08.29. 14:56:14

@DominiKing: És igen! Mertem nagy pénzt tenni rájuk. :-)
süti beállítások módosítása