Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1217) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2410) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1642) felkészülés (2246) FTC (1472) khl (2189) légiósok (1677) Miskolc (1507) nhl (4906) nők (1297) playoff (1317) Titánok (1025) u18 (1061) utánpótlás (1279) UTE (1301) válogatott (2222) vb (2374) videó (2120) Összes címke

Magyarország–Olaszország 6-1

2019.04.21. 04:04: kutyatej73

Magyarország–Olaszország 6-1

Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Mi voltunk a jobb csapat mind a három harmadban, és ez nem sűrűn fordul elő a hokiban. Emiatt joggal lehetünk boldogok. Közelebb vagyunk a végleges kerethez, de továbbra is maradtak nyitott kérdések, és néhány dolgot majd Kazahsztánban is gyakorolnunk kell még.

Clayton Beddoes, az olasz válogatott szövetségi kapitánya: A magyarok kerete teljes, nagyon egyben van, érezhetően készen áll a világbajnokságra: erős és gyors. Mi egyelőre nem tartunk itt, ez a meccs is arra szolgált, hogy felmérjük a gyengeségeinket, kiderüljön, ki bírja ezt a sebességet és ki nem. Általában igen hasonlóak vagyunk a magyarokkal, most azonban le vagyunk maradva a felkészülésünkben, ez a vereség fő oka, bár az eredmény miatt természetesen csalódott vagyok.

Bálizs Bence: Jól játszott a csapat, kompaktak voltunk hátul és erőszakosak. Nem volt megerőltető védeni a srácok mögött, megkönnyítették a dolgomat. Okosan játszottak, nem dobálták el a korongot. Büszke vagyok rájuk.

Szirányi Bence: Megint jól kezdtük a meccset, és utána sem hagytunk lehetőséget az ellenfélnek, hogy felpörögjön. A csapat belekerült a flow-ba, azt tettük, amit kért tőlünk az edző, és ilyen siker lett a vége. Jó az összhang köztünk Wehrsszel, már játszottunk együtt Fehérváron, megértjük egymást a jégen. Hasonló stílusú játékot játszunk, felváltva tudjuk segíteni a támadásokat. Jól is olvassuk a játékot, és emiatt nem tudnak létszámfölényes helyzetet kialakítani ellenünk.

Nagy Gergő: Szerencsére jól kezdtünk, az első két cserében két gólt tudtunk lőni, és utána sem engedtünk ki, próbáltuk végig ugyanazt a játékot játszani. Örülök, hogy ez ilyen jól sikerült. Most úgy pattantak a korongok, hogy ziccer lett belőlük. Voltak emberelőnyben is lehetőségeink, de még ezt kell gyakorolni, főleg a kihozatalokat, élesebbnek kell lennünk a vb-n. Biztató, hogy mindkét előnyös sor tudott helyzeteket kialakítani.

Sofron István: Jól játszottunk végig, tudtunk dominálni, le a kalappal a csapat előtt. Nem is emlékszem olyan cserére, amikor beszorítottak minket, a sorunk jól működik, remélem, hogy a folytatásban is ilyen eredményesek tudunk maradni. Kifejezetten jó, hogy kevés gólt kapunk. A végére nekem is összejött a gól, miután két helyzetet kihagytam. Kezd helyreállni a rend, igyekszem meghálálni a bizalmat, amit kapok.

Wehrs Kevin: Biztosan védekeztünk egész meccsen, nem hagytunk sok lehetőséget az ellenfélnek, és a védekezés már az előző meccseken is jól működött. Még az apró részleteken lehet javítani, de mindig úgy gondolom, hogy lehet jobban játszani.

1 komment

Címkék: válogatott felkészülés Olaszország Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr5414777488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DominiKing 2019.04.21. 09:50:10

Reszkess Asztana vagy német neve, Csak-Szultan. :-)
Az utóbbi időkben mi vagyunk az olaszok mumusai, mégis ők jutottak fel. Szerencséjükre ott vannak a sógorok ezért még esélyük is lesz bennmaradni. A britek meg pont úgy fognak járni mint Dél-Korea. Még mindig csodálkozom, hogy mekkora mákkal jutottak fel. Ma egy győzelem ellenük nagyon jól esne.
Egyelőre a felkészülési meccseink kiválóan sikerültek, kivéve az első lengyelek ellenit, de legalább azt is behúztuk. És örvendetes, hogy tudunk gólokat lőni. Az utóbbi VB-ken a helyzetkihasználásunk volt nagyon gyatra. A britek ellen is gólokkal kellett volna nyernünk. Ha ezen tudnánk változtatni, akkor nem okozna gondot a feljutás, még ilyen extra erős csoportból sem.
HMH
süti beállítások módosítása