Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1217) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2411) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1643) felkészülés (2246) FTC (1472) khl (2189) légiósok (1677) Miskolc (1507) nhl (4909) nők (1297) playoff (1319) Titánok (1025) u18 (1062) utánpótlás (1280) UTE (1301) válogatott (2223) vb (2377) videó (2120) Összes címke

Magyarország–Japán 5-3

2019.04.21. 03:57: kutyatej73

Magyarország–Japán 5-3

Svasznek Bence vezetőedző: „Nem csak ma, de már tegnap is nagy nyomás alatt játszottunk. A tegnapi győzelem kulcsfontosságú volt. A játékosok azt mondták, hogy fizikailag kell a japánok fölé kerekedniük. Az edzői stáb ezt nem így gondolta, hiszen a bírók nagyon vigyáztak a játékosokra, így szerintünk a kulcs az lehetett, hogy a támadóharmadban nagyon jól fedeztük a korongot. Nem mondanám azt, hogy az volt a stratégiánk, hogy fizikálisan felőröljük őket, hiszen egy ilyen világbajnokságon nem nagyon van erre lehetőség.

Horváth Milán: „Jól kezdtük a mai meccset, jól tudtunk beleállni. Úgy gondolom, hogy a legfontosabb tényező az volt, hogy fejben is fel tudtunk készülni, ugyanis élet-halál harcot vívtunk. Úgy érzem, hogy a meccsek alatt a csapat felnőtt a feladathoz, az elején kicsit gyerekként álltunk bele a meccsekbe, de a végére igazi érett hokit tudtunk játszani.”

Szűcs Ádám: „Döcögősen indult számunkra a torna, de aztán egyre jobban ment a játék, már a britek ellen is teljes gőzzel mentünk, és akkor jutottunk el addig, hogy azt tudjuk nyerni. Mindenki harcias hangulatban jött ma ki a pályára, és egytől egyig száz százalékot nyújtottunk a jégen, sokat blokkoltunk, lőttünk öt gólt. Ma minden összejött.”

Rétfalvi Kristóf: „Jól kezdtünk és megszereztük a vezetést, Japán kétszer is visszajött a meccsbe. Tovább dolgoztunk és nem adtuk fel, ez eredményezte a sikert, és persze nagyon örülök, hogy végre sikerült betalálnom. A mérkőzés előtt mindenki izgult, de nem a kieséssel foglalkoztunk, hanem arra koncentráltunk, hogy bronzérmesek lehetünk. Az első három meccset nagyon elrontottuk, ám úgy érzem, kimásztunk a gödörből és megmutattuk, hogyan is tudunk játszani, ha mindent beleadunk.”

Teruto Nakajima: „Nagyon nehéz mérkőzés volt, a magyarok nagyon keményen játszottak. Ma jobbak voltak nálunk, és megérdemelték a mai győzelmet.”

Takeshi Yamanaka, a japán válogatott vezetőedzője: „A világbajnokságot már a negyedik meccsen megnyertük, így mentálisan már nem voltunk száz százalékosak a jégen. Voltak beteg és sérült játékosaink, így elég nehézkes volt számunkra a mai találkozó. Mindennek ellenére keményen küzdöttünk.”

1 komment

Címkék: vb u18 Japán Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr4914777486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DominiKing 2019.04.21. 09:38:32

Remélem nem mennek el szó nélkül a mostani szereplésünk mellett. Jól lenne ismerni az okokat. Tragikus volt a csapat fegyelmezetlensége, a temérdek kiállítás, az, hogy minden második lövésünk blokkba érkezett és szomorú volt látni, hogy fényévekre vagyunk korcsolyázó tudásban a két feljutótól. Az első kettőn lehet segíteni, de mi az oka ez utóbbinak?
Ami pozitív volt, az az, hogy sikerült felállnunk a padlóról. Nem tudom nevezhető e sikernek a bennmaradás, amikor a feljutás volt a cél, de azért a kezdetek után ez mégiscsak megsüvegelendő.
süti beállítások módosítása