Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1217) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2410) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1642) felkészülés (2246) FTC (1472) khl (2188) légiósok (1677) Miskolc (1507) nhl (4906) nők (1297) playoff (1317) Titánok (1025) u18 (1061) utánpótlás (1279) UTE (1301) válogatott (2222) vb (2374) videó (2120) Összes címke

Magyarország–Szlovénia 7-4

2019.04.17. 21:57: kutyatej73

Magyarország–Szlovénia 7-4

Jarmo Tolvanen: – A hét lőtt gól természetesen jó dolog, és amúgy is jól támadtunk. A kapott gólok számával viszont nem lehetek elégedett, főleg a harmadik és negyedik találattal, amelyeknél hibáztunk a saját harmadunkban, felelőtlenül eladtuk a korongot. A csatárosorok és bekkpárok lassan kezdenek formát ölteni, de azért még akadnak kérdéseink. Angliában is próbálgatunk majd ezt-azt, ám kezdenek kialakulni a kapcsolatok, jó úton vagyunk.
Ivo Jan: – Sokszor találkozunk a magyar csapattal és mindig nehéz, mert sokat korcsolyáznak, megküzdenek az összes korongért és lehetőségért: idén is jó csapatuk van, úgyhogy két hét múlva Kazahsztánban is szoros meccs vár ránk. Az egész világbajnokság nehéz lesz, nagyjából minden válogatott azonos szinten áll, azok fogjak feljutni, akik a legkevesebb hibát követik el.

Hári János: „Gyenge volt ez a Szlovénia, üthettünk volna akár tízet is, mert a helyzeteink megvoltak – de a világbajnokságról ez semmit sem árul el. Nagyjából így maradhatnak a soraink, az én fejemben is úgy volt, hogy Csani és Vili lehetnek a szélsőim. Ugyanakkor inkább a saját játékommal foglalkozom: szeretjük mondogatni, hogy erre a nyilak, meg arra, de a lényeg, hogy mindenki hozza a saját játékát, és a maximumon teljesítsen. Angliában a hét végén sokat utazunk majd, ám igyekszünk újabb két győzelemmel növelni az önbizalmunkat.”

Galló Vilmos: „Elég jó tempójú meccs volt, és jól is játszottunk. Sikerült gyorsan vezetést szereznünk, ami megkönnyítette a helyzetet. A sorunk jól ment, megvolt az összhang, sok helyzetet tudtunk kialakítani, bár kaptunk talán egy-két elkerülhető gólt, de ilyen a hoki. Fontos volt a győzelem, de nem szabad elfelejteni, hogy ez csak egy felkészülési meccs volt, a vb majd pár nap múlva kezdődik.”

Szirányi Bence: „Jó mérkőzés volt, sikerült végrehajtanunk, amit az edző kért tőlünk. A lengyelek ellen mindkétszer elég laposan kezdtünk, de most sikerült úgy indítani a meccset, ahogy akartunk: nekik ugrottunk, az első perctől kezdve nem hagytunk lehetőséget, hogy feljöjjenek arra a szintre, amin szoktak játszani. Mindig jó érzés egy magasabban rangsorolt csapatot legyőzni, mindegy, hogy milyen kerettel érkeznek. Mentálisan is jót tesz ez a siker a csapatnak, még jobban összekovácsolja a brigádot, hiszen azt mutatja, ha összetartunk, akkor ilyen játékkal bárkit meg tudunk verni.”

Sofron István: „Szép győzelem, de egyik csapat sem törődött sokat a védekezéssel. Nem szabad négy gólt kapni. A hét lőtt gól rendben van, de voltak védekezési problémák, a világbajnokságon majd összeszedettebben kell védekeznünk. Ettől függetlenül fölényesen győztük le a szlovén válogatottat, ami jó útmutató. Az a lényeg, hogy még kielemezzük és kijavítsuk a hibákat. Jó úton haladunk. Ha kiadjuk magunkból a maximumot, ahogy most is ahhoz közel játszottunk, akkor bármelyik csapat ellen lehet reális esélyünk a győzelemre. Öt csapat van egy szinten a vb-mezőnyben, remélem, ezek közül mi jövünk ki jól.”

Nagy Gergő: „Azt kérte az edző, hogy kezdjünk jól, koncentráljunk: az elején ki tudtuk használni, hogy a szlovénok kicsit a buszon ragadtak, és talán nem is a legjobb összeállításukban szerepeltek. Egész jól működtek a soraink, helyenként még közönségszórakoztatóan is hokiztunk: Janikáék sora kiemelkedően játszott, négy-öt gólban is benne voltak, egyértelműen megvan a kémia, de a többi sor is jól dolgozott. Az előny-hátrányon még dolgozni kell, és van még hova fejlődni, ám erre a teljesítményre büszkék lehetünk.”

Terbócs István: „Azt nem tudom, hogy ez a negyedik sor marad-e a vébére, de sosem az az elsődleges feladata, hogy pontokat szerezzen, hanem, hogy ne kapjon gólokat. Ugyanakkor ha emellé sikerül még be is találni, az persze nem baj, nyilván jó. Szlovéniával februárban Bledben is találkoztunk, és fekszik a játékuk, viszont kisebb dolgokon még kell pontosítanunk: mindig találni apróságokat a védekezésben, támadásban és az átmenetben is, amin fejleszteni lehet. Ugyanakkor közelítünk a végső formához. A hétvégén sűrű a program, jövünk-megyünk, közben játszunk kétszer, remélem, hasonló sikereket aratunk.”

Kevin Wehrs: „A világbajnokságon erősebb lesz Szlovénia, hiszen most nem tért magához, miután megszereztük a vezetést. Évek óta együtt játszunk, az edzőtábor is tart néhány hete, úgyhogy alakulnak a játékkapcsolatok. Tele vagyunk energiával: pihentünk, amennyit kellett, a hétvégén pedig jó meccseink lesznek, amelyeket szintén meg akarunk nyerni.”

Andrej Hebar, a szlovén válogatott játékosa: „Leckeként fogjuk fel a vereséget, amelyből tanulnunk kell. Túl sokat hibáztunk, és ezen a szinten ez nem fér bele. Még van időnk a vb-ig, még nem teljes a keretünk, néhányan hiányoznak, például Kopitar is, akit posztján a világ egyik legjobbjának lehet nevezni, így mindenképpen erősítést jelent nekünk. A magyarokkal nagy a rivalizálás, sokszor találkozunk, és mindig nehéz dolgunk van, mert keményen korcsolyáznak, minden korongért, minden lehetőségért megküzdenek. Idén is jó csapatuk van, így a vb-n is szoros meccsre számítok. Az egész mezőny kiegyenlített, sok csapat van azonos szinten, az örülhet majd, aki a legkevesebbszer hibázik.”

Ziga Pance, a szlovén válogatott játékosa: „Nem ilyen eredményre számítottunk, de időnként megmutattuk, hogyan tudunk játszani, szereztünk néhány gólt, az emberelőnyök jól működtek, vagyis pozitív tanulságként tekintünk a meccsre. Ki kell elemezni és javítani a hibákat még a vb előtt. Ismerjük már a magyarokat, tudjuk, hogy keményen támadnak le, sosem adják fel, megküzdenek minden korongért, le a kalappal előttük. Még páran csatlakoznak a kerethez, örülök, hogy Kopitar is, mindenki boldog, hogy vele játszhat. Ettől még nem hiszem, hogy mi lennénk a favoritok, minden meccsen végig mindannyiunknak keményen kell játszania ahhoz, hogy nyerni tudjunk.

 

19 komment

Címkék: válogatott felkészülés Magyarország Szlovénia

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr10014772398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nittümeki 2019.04.17. 22:14:15

A Tüskecsarnok ma nem szlovénnek való vidék volt. Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, de a mutatott játék, különösen támadásban igen bíztató volt. Külön kiemelném az első sor sziporkázását, ha ezt az extrát a vb-n is tudják hozni Háriék, jók lehetünk! A védekezésen ugyanakkor van mit csiszolni azért.

essze 2019.04.18. 07:46:13

@Nittümeki: Mindkét egyenlő létszámos gólt ők kapták. Külön kiemelném a Honi Hoki Aktuális Szent Tehenét (Stipsicz), aki mind a négy kapott gólunknál jégen volt. A Stipsicz-Szabó bekkpár borzalom. Különösen Háriék mögött.

bibababa 2019.04.18. 08:15:55

@essze: A volánban is inkább a góllövésben jeleskedtek. Lehet csatárt kellene játszaniuk.
Sajnos védőknél kevés a választási lehetőség.

essze 2019.04.18. 08:32:16

@bibababa: Nem kellett volna Kiss Danit hazaküldeni. Szabó eredetileg az volt. A csatárból védő nem halott ötlet (Metcalfe, Vas Marci vagy az EBEL-ből Trattnig). Csak meg kell tanítani őket védekezni. (Nem pont a válogatottban.)

Nittümeki 2019.04.18. 09:04:24

@essze: Szabó ezenkívűl levédekezett egy kettő az egyben ziccert. Nem voltak ma jók,az tény,de nagyon fiatalok (hátvédhez képest), megvan bennük a potenciál , de annyi mindenképp, hogy legalább nem olyan iszonyat szürkék, mint a magyar hátvédek általában.

Nittümeki 2019.04.18. 09:07:54

Kiss meg gyenge volt azon a két felkészülési meccsen, amin játszott. Sok DVTK-meccset nem láttam, de azt pont igen, amikor a MAC ellen a rájátszásban utolsó emberként elflegmáskodott egy korongot. Hogy végül gól lett-e belőle, azt már nem tudom, talán nem, de nem is ez a lényeg.

essze 2019.04.18. 09:50:47

@Nittümeki: 60 perc, 1 jó megmozdulás. Gratula. Kiss: 2/2, Szabó: 4/4, Stipsicz: 4/8 (meccs/kapott gól). A fiatalság nem mentség. Ha éretlenek, nem kell őket beválogatni. Nekem teljesen megfelelnek az olyan szürke hátvédek, akik mellett nem kapunk gólt.

horivan 2019.04.18. 11:04:51

@essze: Szerintem Vay a ludas,Vay kapta a gólokat. Ha kivédi a lövéseket nem kap gólt. Hány meccsen hány gólt kapott, és egyet sem lőtt, sőt még gólpasszt sem adott. Elég leegyszerűsítése a játéknak, hogy csak a védők kapják a gólokat, miért nem a kapus számlájára írjuk az összeset?

Nem gondolod, hogy az edzők látják Stipsicznek az előnyeit, hátrányait és most rakják össze a védekezést, és ezért játszatják 8 meccsen, előnyben /hátrányban, hogy a legoptimálisabbat hozzák össze.

Nem láttam az egész meccset, de az első gól nagyrészt Vayé volt. Fül mellett sarokba. A mi szintünkön nagyon jó kapus, de vannak hibái, ezért nem tudott Amerikában sem feljebb lépni. Most kísérletezés folyik, támadás / védekezés egyensúlya + stay at home védőből sem vagyunk eleresztve.
Stipsicz szerintem nem Szabóval fog játszani, ha mindketten ott lesznek. Fehérváron sem rakták össze őket.
+ Ha Kiss annyi jégidőt, és szerepet kap, mint Stipsicz, akkor ő is több gólt szedett volna be. De valamiért jobbnak ítélték a többieket, nem bíztak benne.

Lehet, hogy nagy tudású hoki szakember vagy, de én még jobban bízok Jarmoban, hogy kifőzi a legjobbat a rendelkezésre álló állományból. Hajrá magyarok!

DominiKing 2019.04.18. 11:06:47

"Szlovéniával februárban Bledben is találkoztunk, és fekszik a játékuk" Ezt Terbócs nyilatkozta.
Én pedig úgy látom, hogy ha meg kellene nevezni egy csapatot akinek eddig a játéka nem feküdt nekünk, akkor az pont Szlovénia. A válogatottnál is, de a Volán esetében is amikor összeszedtek 2-3 sornyi "téri" srácot, még akkor is kemény diónak bizonyultak. Ráadásul a durvaságtól és az alattomosságtól sem riadnak vissza. A VB-n nem lesznek ilyen szelídek.
Ennek ellenére egy szlovén válogatottat legyőzni mindig nagy dolog, még ha az egy felkészülési meccs is. Azért ott lesz a VB-n a szlovén fejekben, hogy ezektől a magyaroktól nemrég kaptunk egy hetest.
Barátkozzanak csak a gondolattal, hogy ez bármikor megismétlődhet. Ajánlom is, hogy reszkessenek.

essze 2019.04.18. 13:05:24

@horivan: Mint írtam, az adott sor kapta a gólokat. Érdekes, hogy a kapott góljaink többségénél ugyanaz a játékos van fenn, bárki a kapus, a sortársak vagy az ellenfél. Pszichés vakfoltról hallottál? Szóval ha valaki elöl-hátul gyenge, akkor játszassuk minél többet? Pazar. Te tudod, hogy Kiss milyen teljesítményt nyújtott volna. Látnoknak jelentkeztél már? A kulcsszót Te is leírtad: nem bíztak benne. Nem vagyok hokiszakember. De tudtommal ez egy szurkolói blog. Vagy csak a tiéddel egyező vélemények az elfogadhatóak? Mellesleg, ha minden "szakembernek" mindig igaza volna, akkor sose kéne edzőt cserélni.

Utóirat. Az asszony szerint smirglisen fogalmaztam. Nem értek egyet, de ha így van, az elnézésedet kérem. A tartalmat ettől függetlenül fenntartom.

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2019.04.18. 13:24:20

@essze: A klub történetének egyik legerősebb védelme jött össze Fehérvárott. Tikkanen, Meland, Wishart, Caruso, Harty szintjén tudott a két hazai védőnk teljesíteni egész szezonban úgy, hogy tavaly se voltak épp ügyetlenek. Modern csapatjátékban mindenki védekezik, mindenki támad. Valószínűleg a válogatott felkészülés alatt nem olyan munkát végeztek a támadók, mint ami a vb-re elég lesz. Wehrs, Szirányi, Varga, Stipsicz és Szabó akik a támadásokhoz hozzá tudnak járulni. Lehet, hogy szerzünk gólt olyan védőkkel is, akik nincsenek ebben a körben, de módszeresen, kombinatívan támadni a felsoroltakkal tudunk egyelőre. Ha nekik nem megy, lehet akármilyen sztár támadótrió elöl, szenvedni fognak, gyenge lesz a helyzetkihasználás, mert energiáik nagy része a támadásépítésre megy el, amiből nem minden védőnk tudja kivenni a részét. Védőharmadból korongot kiütni védőből talán már nagy a merítés, ilyen csatárból már kevesebb, de olyan védőből, aki megbecsüli a korongot, be tudja juttatni a támadóharmadba, és van is elképzelése, mit kezdjen vele, na ilyen játékosból nem bővelkedünk.

horivan 2019.04.18. 14:01:48

@essze: Semmi gond. :-) Ez kölcsönös, én se téged piszkállak, te se vedd magadra. Ebben a témában ez az utolsó levelem.
A bizalmat az edzőknél kell kiharcolni a keretszűkítés előtt, Kiss Daninak ez általában nem ment, ahogy Galanisz is. Miskolcon is inkább 3. soros volt, ha megvoltatok. Stipsicz 1-2. soros volt az EBEL-ben. Hári kiemelte Fehérváron, hogy a magyar védőkben léptünk előre az előző évekhez képest. Hári sem a maga ellensége, ő is akar még nagy VB-n játszani. Neki elhiszed, hogy Stipsicz magyar mezőnybe jónak számít?
Én nem hiszek a Fehérvár, MAC lobbiban. Nem fognak egy bénát kivinni, ha valaki sokkal jobb, főleg védő poszton. Egyenlőknél számíthat. Eddig 1 felnőtt VB-n volt, függetlenül attól, ki az edző, ez nem véletlen.

essze 2019.04.18. 15:29:38

@trollfeeder: Nem teljesen értek egyet. Specializáció most is van. Hári nem védő, Láday nem center. Asszem alapvetően (konkrét játékosoktól függetlenül) abban nem értünk egyet, hogy fontosabbnak tartod az előrejátékot (pluszt), a biztos védekezéssel (alappal) szemben. Ha egy sorban mindenki csak előre játszik, akkor átrohannak rajta.

essze 2019.04.18. 15:38:00

@horivan: Sajnálom, de tiszteletben tartom a döntésed. Annyit hozzátennék - mivel ez általánosabb érvényű -, hogy nem vagyok Miskolc-szurkoló (bár már ezt is leírtam párszor).

2019.04.18. 17:10:15

@essze: Az a baj,ha valaki csak a klubszemüvegen keresztül képes látni azt hiába szembesíted a tényekkel.
Mikor a Salzburg -Volán kapcsán leírtam amit láttam,voltam minden csak rendes ember nem.Az akkor felvetett hibát tegnap szinte centire ugyanúgy hozta az az adott védő(orra esett utolsó emberként+ajándék passzok a saját harmadban)

jojo22 2019.04.18. 20:35:12

Elég vicces arról olvasni, hogy Fehérvár, Mac lobbi. Amióta új az elnökség a Fehérvárt csak eltűrik. Majd a VB-n kiderül, hogy ki kire képes. Ezek a meccsek semmit sem jelentenek a mozgáson kívül.

1885* 2019.04.19. 18:44:46

Na odakapcsolok rögtön BENK GÓL :D
süti beállítások módosítása