Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2414) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1646) felkészülés (2246) FTC (1479) khl (2189) légiósok (1679) Miskolc (1515) nhl (4931) nők (1302) playoff (1335) Titánok (1025) u18 (1068) utánpótlás (1281) UTE (1302) válogatott (2242) vb (2451) videó (2120) Összes címke

Magyarország–Nagy-Britannia 4-5

2019.04.17. 22:04: kutyatej73

Magyarország–Nagy-Britannia 4-5

Svasznek Bence, a magyar válogatott vezetőedzője: „Saját magunkat vertük ezzel a fegyelmezetlen játékkal, gyakorlatilag nem játszottunk öt az öt ellen. Összeszedtünk tizenkét kétperces kiállítást, négy gólt hátrányban kaptunk, óriási egyéni hibákat vétettünk. Van még két meccsünk, egy biztos, mindkettőt meg kell nyernünk, ha nem szeretnénk egy divízióval lejjebb játszani. Most már valódi nyomás van a csapaton, meglátjuk, hogyan tudunk továbblépni.”

Mesterházy Bálint: „Nagyon gyengén kezdtünk, de sikerült visszajönnünk a meccsbe. Úgy gondolom, a kiállítások döntöttek ezen a mérkőzésen. Küzdöttünk, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, és öt kapott góllal nem lehet meccset nyerni, ennél sokkal jobban oda kell figyelnünk.”

Szűcs Ádám: „Rosszul kezdtünk. Fegyelmezetten szerettünk volna játszani, ez sajnos nem sikerült. A második harmad végén elkezdtünk keményen dolgozni, mindenki tette a dolgát, igyekeztünk távol tartani magunkat a büntetőpadtól. Jöttek a gólok, ledolgoztuk a hátrányt, nagyon jól játszottunk, aztán egy szerencsétlen kiállításból ismét megszerezte a vezetést az ellenfél. A meccs legvégén, hat a négy ellen még lett volna lehetőségünk betalálni, végig a kapu előtt voltunk, de nem jött össze. Csalódott vagyok, mert megdolgoztunk ezért a mérkőzésért, de ahhoz, hogy győzni tudjunk, sokkal fegyelmezettebbnek kell lennünk. Nyerni kell pénteken, nincs más választásunk.”

Schlekmann Márk: „Ennyi kiállítás mellett nem nagyon tudunk egy világbajnokságon érvényesülni, nem voltunk elég fegyelmezettek. Úgy gondolom, az öltözőben már összeállt a csapat, hatalmas erővel jöttünk ki a harmadik harmadra és a közönség nagyon sokat segített abban, hogy ledolgozzuk a hátrányt. Menni kell tovább, van két meccsünk, szeretnénk hat pontot szerezni.”

Martin Grubb, a brit válogatott vezetőedzője: „Nagyon boldog vagyok, kemény mérkőzést játszottunk, a magyar válogatott egy igazán jó és jól szervezett csapat. Jól kezdtük a találkozót, lőttünk előnyben is gólokat, de kicsit beleültünk ebbe, az ellenfél pedig visszajött a meccsbe. Türelmesek voltunk, a csapat megmutatta a karakterét, blokkoltuk a lövéseket, jól játszottunk végig. Összességében boldogok és büszkék vagyunk, csapatként győztünk, és sokkal kevesebb kiállításunk volt, mint a legutóbbi mérkőzésen.”

Mason Alderson: „Úgy gondolom, ma este teljesen más hozzáállással játszottunk. Visszaengedtük ugyan az ellenfelet a mérkőzésbe, de a harmadik harmad végén nagyot fordítottunk.”

7 komment

Címkék: vb utánpótlás u18 Magyarország Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr3014772416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solarys 2019.04.17. 23:47:19

Ajjaj!
Ebből még nagyon kínos helyzet is lehet. A vágyálom feljutás helyet, most már a kiesés réme fenyeget.

DominiKing 2019.04.18. 00:36:48

Nem kell nagyon apokaliptikusan látni a dolgokat. Ebben a korban még fejlődő képesek a srácok. Valóban itt még nem első sorban az eredmény a fontos (azért ne essünk ki!). Azt viszont látni kell, hogy valami nagyon el lett tolva. És mivel előtte ezek a srácok nem ezt mutatták, nem véletlenül a feljutást tűzték ki célként, ezért azt kell mondjam, hogy a VB-re hangolással volt a baj. Ezért pedig egyértelmű kik a felelősek.
De nem biztos.

Gaudi 2019.04.18. 00:59:46

Volt már U18 VB Fehérváron ugyanilyen céllal. Szívből kívánom, hogy ezúttal ne az legyen a vége.

Antibes 2019.04.18. 07:27:41

maximális tisztelet az U válogatott körül dolgozó edzők játékos múltja tekintetében, de biztosan jó a jégkorongnak, illetve az utánpótlás fejlődésének, hogy olyan kezekbe adták az összes U válogatott irányítását, akik még nem tettek le semmit edzőként az asztalra? Ezek a játékosok jelentik a magyar jégkorong jövőjét, ezek megérdemelnék, hogy egy képzett, tapasztalt, utánpótlásban eredményeket elért edző mellett fejlődjenek tovább. Az utánpótlásba kellene hozni a legjobb külföldi edzőket, a TAO bőven fedezné a bérüket. Legfrissebb példát, hogy mit jelent egy jó edző, a női válogatott mutatta meg.

bibababa 2019.04.18. 08:13:43

@Antibes: Szerintem is ez a probléma.

Nittümeki 2019.04.18. 09:19:54

Szerintem ez egyszerűen egy gyengusz évjárat, Pappon kívűl (aki most nincs itt) talán 2-3 fiúból lehet komoly játékos az eddig látottak alapján. Amikor a kiemelkedő 96-97-es generáció játszott Divizió I/b-s vb-t hazai pályán (ha jól emlékszem szintén Fehérváron), akkor agyonvertek osztrákot, szlovént, mindenkit, két év alatt két szintet ugrottak fölfelé. Ennyit számít ebben a korosztályban egy kiemelkedően tehetséges generáció (a saját meg a közvetlen riválisok szintjéhez mérve persze). Ez persze nem csökkenti a sportági struktúra felelősségét abban, hogy 18 évesen szinte senki nem játszik felnőtt szinten, holott most már csapat is bőven lenne, ahol lehetne. Kiesni meg azért nem kéne, ha ugyan még egyáltalán elkerülhető.

jojo22 2019.04.18. 20:28:47

Folyik a TAO, 10 ( !!! ) ember kiséri a válogatottat és bizony az álom messze van a valóságtól. Ezek a fiúk gyengén korcsolyáznak, gyengén lőnek, nulla védekezés, nulla emberelőnyös játék. Biztosra mondta az edző a továbbjutást, erre 3 zakóval kezdenek. EZ bizony komoly szakmai kérdéseket vet fel az utánpótlás környékén ténykedő edzőkkel kapcsolatban. Egyáltalán nem látszik, hogy ezek a fiúk 1-2 éven belül bekerülhetnek a felnőtt csapatokba. A keret összeállításából arra lehet következtetni, hogy nem tudás alapján válogatnak,hanem az a cél, hogy mindenhonnan legyen valaki. Az eredmény magáért beszél.
süti beállítások módosítása