Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1207) Csíkszereda (1365) DAB (1196) ebel (2399) Erste Liga (4751) Extraliga (1178) Fehérvár (1638) felkészülés (2224) FTC (1462) khl (2185) légiósok (1648) Miskolc (1502) nhl (4876) nők (1273) playoff (1302) Titánok (1025) u18 (1042) utánpótlás (1251) UTE (1300) válogatott (2188) vb (2337) videó (2120) Összes címke

Magyarország–Olaszország 9-0

2019.04.12. 19:01: kutyatej73

Magyarország–Olaszország 9-0

Pat Cortina: – Jól szerettünk volna kezdeni és sikerült is, hamar szereztünk két emberelőnyös találatot, 3–0 után pedig az olaszok kicsit feladták. Fontos, hogy egyszer sem adtunk esélyt a felzárkózásra: összpontosítottunk, odafigyeltünk. Két harmad alatt megszerzett hétgólos előny tudatában nehéz ugyanúgy koncentrálni, ám a lányok profi munkát végeztek, és nyilván örülök, hogy ennyiszer betaláltunk. A magas szintű hokihoz nemcsak a gólok kellenek, hanem a blokkok, a munka és főleg a hozzáállás. Szombaton teljesen másféle meccset játszunk, ha azt gondoljuk, az könnyű lesz, akkor bajban lehetünk.
Marco Liberatore: – Ilyesmi mérkőzésre számítottunk, nagy nyomás alatt voltunk, túl sok kiállítást szedtünk össze, amit az ellenfelünk kihasznált. A magyar csapat nagyon erős, szerintem a legerősebb ezen a világbajnokságon.

Gasparics Fanni: Sokat segített, hogy Pat Cortina reggel az edzésen tartott egy ösztönző beszédet, a tudtunkra adta, nehogy azt higgyük, könnyű meccs vár ránk az olaszok ellen, fél lábon állva is behúzzuk a három pontot. senki se veszítse el a fejét, ugyanakkor játsszunk felszabadultan. Ez mindenki fejében rendet rakott, és már az edzésre is úgy álltunk ki, hogy minél komolyabban vegyük, hiszen picit nehezebb játszani az olyan ellenfél ellen, amely még nem szerzett pontot. A meccs előtt még inkább ezt hangsúlyozta a kapitány, és azt mondta, hogy a saját játékunkat kell játszani, keményen védekezve és támadva, és ez meghozta a gyümölcsét. Jó, hogy többen meglőtték az első góljukat a világbajnokságon, van, aki duplázott, sok sor szerzett találatot, örülünk egymás sikerének.

Odnoga Lotti: A végéig nehéz volt, de a negyedik gól után éreztük, hogy már nem kell nagyon stresszelnünk, csak ugyanúgy menni kell tovább. Egy vb-meccsre sosem lehet azt mondani, hogy gyakorlás lenne, de valóban jó volt, hogy éles helyzetben tudtuk gyakorolni az emberelőnyt és emberhátrányt. Az osztrákok ellen magasabb lesz a tempó. Azt a meccset is be kell húznunk, és akkor aranyéremmel a nyakunkba juthatunk fel.

 

Seregély Míra: Nagyon jó érzés volt a jégen lenni, élveztem. Az első felnőtt világbajnokságomon találatot szereztem, ez mindenképp plusz, noha az is elég lenne, hogy segítek a csapatnak. A gólnál jókor álltam jó helyen, takartam a kapus előtt, és beleértem Emma lövésébe. Jó meccs volt, végre sikerült sok gólt lőnünk. A reggeli edzésen kaptunk egy kisebb fejmosást, hogy nem szabad megállni, arra kell figyelni, ami most történik, és azt kell jól csinálni. Ez motivációt adott a meccsre. Az osztrákok ellen is jó mérkőzést várok és azt, hogy minél jobban tudjuk zárni a vb-t itthon. Mindig arra kell fókuszálni, ami most történik, most még lehet kicsit örülni, de utána már csak az osztrákokra szabad összpontosítani.

2 komment

Címkék: vb nők Olaszország Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr2014761060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.04.12. 21:10:26

Űrhoki!
A dánok ütnek még négy gólt és tente-baba-tente!

starchild 2019.04.12. 23:35:25

Mindenkit kérek, a nevemben is szurkoljatok a helyszínen holnap a sógorok ellen. Sajnos eü és földrajzi okok miatt nem lehetek ott, de ezek a csajok nagyon megérdemelnék, hogy megszakítsák a jégkorong válogatottak rossz hazai pályás feljutási “hagyományait“. Kívánom a lányoknak, hogy ők lehessenek az elsők, akik magyar földön jutnak fel az A csoportba.
süti beállítások módosítása