Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2412) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1644) felkészülés (2246) FTC (1472) khl (2189) légiósok (1677) Miskolc (1509) nhl (4912) nők (1301) playoff (1321) Titánok (1025) u18 (1063) utánpótlás (1280) UTE (1301) válogatott (2224) vb (2390) videó (2120) Összes címke

Magyarország–Dánia 6-2

2019.04.10. 19:09: kutyatej73

Magyarország–Dánia 6-2

Pat Cortina: – Az első harmadban kétszer hibáztunk a korongkezelésünkben, ami két kapott gólba került. Dánia azonban egyébként is jobb volt, hiába támadtunk mi is jól. Viszont a lányok hittek magukban, továbbra is jól dolgoztak és remekül korcsolyáztak, megbecsülték a pakkot, valamint akadt némi szerencsénk is. A gólszerzőink megérdemelték a sikert, önbizalmat is meríthetnek a találatokból, de az egész csapat remek hozzáállással teljesített. 
Fredrik Glader: – Az első harmadot jól kezdtük, még a harmadik gólhoz is megvoltak a helyzeteink. Viszont második játékrész szörnyű lett, mintha nem akartunk volna jégkorongozni többé. Nem igazán tudom, mi történt, talán túl kényelmessé váltunk. Eközben a magyarok feljavultak, energikusan játszottak, gólokat szereztek, amiért jár az elismerés. A záró harmadra kicsit visszajavultunk, de túl nagy hegyet kellett volna megmásznunk. Alapvetően semmi sem változott, a saját kezünkben a sorsunk, várjuk a következő meccset, mert jól kezdtük a tornát, ám olyan szoros a mezőny, hogy senki sem gondolhatta, hogy valamelyik csapat ötből ötször nyer majd.

Gasparics Fanni: Érzelmekkel és izgalmakkal teli meccs volt. Nem kezdtünk jól, elhúztak a dánok két szerencsétlen, figyelmetlenségből adódó góllal. Az első harmad után nagyon kellett az, hogy Pat Cortina felrázza a csapatot, utána magunkat is sikerült felrázni, volt néhány beszéd az öltözőben, ami szintén sokat segített. Úgy jöttünk ki a második harmadra, hogy meg kell mutatnunk, ez a meccs fordulatot tud venni. Nagyon örülök, hogy ez sikerült is, hiszen nagyon kellett, hogy javítsunk az első harmadbeli laposabb játék után. Jöttek sorra a gólok, de fontos volt, hogy nem szabad elbízni magunkat, mert még hosszú lesz. A harmadik harmadra úgy jöttünk ki, hogy elsősorban védekezünk, és ha azt a játékot folytatjuk, amit kért tőlünk a kapitány és amire képesek is vagyunk, akkor nem lesz probléma, jönni fognak a gólok. Talán 5-2-nél éreztem, hogy megvan a meccs, az üreskapus gól után pedig már biztos voltam benne. Bár nem szabad ilyet mondani, mert három perc alatt bármi megtörténhet, de éreztem, hogy mindannyiunakat vitt előre a szíve, lelke és a feje is. Így sem szabad nagyon előretekinteni, még két meccs van hátra, mi pedig lépésről lépésre haladunk, ahogy a kapitány azt mindig is hangoztatja. Csak a következő momentumra koncentrálunk, ez pedig most az olaszok elleni mérkőzés.

Huszák Alexandra: Az első harmad nem úgy indult, ahogy szerettük volna, nehézkesen jöttünk ki. Rendet kellett tenni a fejekben, és rá kellett jönnünk, hogy ezen a világbajnokságon egy meccset sem adnak ingyen. Ez a dán csapat nagyon masszív, nem volt egyszerű ellenük játszani, nem maradt területünk, hogy helyzeteket teremtsünk. Viszont hatalmas mentális előnyt jelentett a záró harmadra, hogy előtte már sikerült fordítottunk. Gyönyörű gólokat szereztünk, amik nagy löketet is adtak. 

Dabasi Réka: Az első harmad első felében elég kaotikusan játszottunk, ezt meg is büntették a dánok. Utána sikerült visszajönnünk a meccsbe, ezért nem is stresszeltünk annyira a harmadszünetben, mert éreztük, hogy vannak lehetőségek, csak nem mentek be a helyzetek. A második harmadban még hatékonyabban játszottunk, több korongot tettünk kapura, és ez meg is hozta a gyümölcsét. Sikerült betalálni, megtört a jég, és utána felszabadult a csapat, jöttek egymás után a gólok. A szünnap jól jön, fel tudjuk dolgozni ezt a győzelmet. A fordítás nagy pozitív energiákat szabadít fel, ezt tovább tudjuk vinni ebből a meccsből.

 

Jókai Szilágyi Kinga: Az első harmad után a fejeket rendbe kellett tenni, oda kellett figyelnünk a védekezésre, az volt az elsődleges feladat, valamint, hogy ne összevissza rohanjunk, a kontrákat megfogjuk. A hideg fej volt a legfontosabb. A második harmadra úgy jöttünk ki, hogy meg kell fordítanunk a meccset, sokat kell lőnünk kapura. Aztán jöttek a gólok végre, emberelőnyöket is ki tudtunk használni. Az olaszok ellen is kulcs lehet, hogy sokat lőjünk kapura, figyeljünk a kipattanókra és persze a védekezésre.

5 komment

Címkék: vb nők Magyarország Dánia

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr9214756977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2019.04.11. 13:16:59

Szép volt lányok!
Ha a norvégok kikapnak holnap, mi nyerünk, akkor már megvan a feljutás, ha jól számoltam. Idei évtől két feljutó van?

Ló18 2019.04.11. 14:24:41

@trollfeeder: szinte biztos, hogy fel, de nem 100%.
2.

Mauuc 2019.04.11. 15:37:40

Ha norvégok kikapnak és mi 3 .pont akkor feljutunk.

Egyedül a norvég - ausztria kettős tud feljutni úgy, hogy mi nem jutunk fel. Minden más kombóban ott vagyunk legalább a 2. helyen.

hüjeliba 2019.04.11. 16:14:20

@Mauuc: Szerintem a NOR-SVK meccs a mi szempontunkból indifferens. Ha mi verjük az olaszokat lesz 10 pontunk. Ami fontos, hogy holnap az Osztrákok kapjanak ki a Dánoktól, mert igy a Szlovákia és Ausztria max 9 pontot szerezhet csak. A Norvég- Dán páros max 12 pontot hozhat össze, de csak egymás rovására, egy pont megosztós meccsen is. Az egyik 10 a másik 12 ponttal zárhat maximum, azaz csak egyik lehet előttünk.

Mauuc 2019.04.11. 16:21:19

@hüjeliba: én azt néztem hogy osztrák norvég kettős tud feljutni nélkülünk, ehhez 5 5 pontra van szükségük 2 meccs alatt. Amint tehát barmeik veszít 1nel több pontot, és mi nyerünk akkor feljutunk.
süti beállítások módosítása