Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2414) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1646) felkészülés (2246) FTC (1475) khl (2189) légiósok (1678) Miskolc (1512) nhl (4924) nők (1302) playoff (1330) Titánok (1025) u18 (1068) utánpótlás (1281) UTE (1302) válogatott (2237) vb (2430) videó (2120) Összes címke

Magyarország–Svédország 3-4

2019.04.05. 21:46: kutyatej73

Magyarország–Svédország 3-4

Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „Összességében, a meccs nagy részében jól játszottunk. Az első harmadban, amikor megvolt a sebességünk és a koronggal is jól bántunk, akkor jól ment a játék. A második harmad nem sikerült már ugyanígy. Kicsit változtattunk a játékon, de ezt kell tenni, amikor hátrányban vagy. Még sok teendő vár ránk, de ez egy jó első lépés volt a felkészülésben.”

Szirányi Bence, a magyar válogatott hátvédje: „Élvezetes ilyen erős ellenfelek ellen játszani, mert jó struktúra szerint játszanak és nagyon kreatívak. Jó első meccs volt, hogy visszarázódjunk. Nem volt könnyű, mert kemény két héten vagyunk túl. Jó kezdés volt, és jövő héten ennél egy szinttel feljebb kell játszanunk. A második harmad kicsit laposan kezdődött, mert fáradtak voltunk, de túljutottunk a holtponton, elkezdtünk gyorsabb gondolkodni és egyszerűbb megoldásokat alkalmazni, és ebből jöttek a gólok. Az asszisztom egy kijátszott helyzet volt, fontos volt, hogy egy játékosunk izomból ment a kapura, és beletette a botját.” 

Ted Brithén, a svéd válogatott csatára: „Édesapám mondta a meccs előtt, hogy ne becsüljük le a magyarokat, mert keményen küzdenek, és ezt éreztük a meccs alatt. Végig harcoltak és így szorossá tették a találkozót. Az ilyen meccsek fontosak számunkra, hogy lássuk, hogyan működik a rendszer a válogatottnál. A magyar együttes nagy sebességgel játszott, jól bántak a koronggal, de ez nem meglepő, már nincs akkora különbség az elit és a Divízió I/A mezőnye között, mint pár éve. Ha a kis hibákat kijavítják, bárkinek megnehezíthetik a dolgát.”

 

Leon Bristedt, a svéd válogatott csatára: „Őszintén nem számítottunk arra, hogy a magyar csapat ennyire erős lesz. Jó taktikával játszottak, és főleg támadásban voltak erősek. Vigyáznunk kellett a korongra, mert gyorsan letámadtak. Jár nekik az elismerés, hiszen nagyszerűen teljesítettek, szerintem rövid időn belül újra az elitben szerepelhetnek majd. Ha jó napot fognak ki, bárkit legyőzhetnek. A legjobbakat kívánom nekik a vb-re. Élveztem, hogy itt lehettem a válogatottal, sokat tanultam az idősebb játékosoktól, igyekeztem gólokkal segíteni a csapatot. Még a tanulási fázisnál tartunk, az edző figyel minket, szóval nem a pontok számítanak annyira, hanem az, hogy megmutassuk, mit tudunk. 

Rikard Grönborg: – Őszintén szólva nem számítottunk ilyen jó magyar csapatra, ám nagyszerűen edzettek a játékosai, és kiválóan akcióztak. Figyelmesnek kellett lennünk a koronggal is, mert rendkívül gyorsan támadtak le. Elismerésem, nagyszerűen játszottak, alighanem hamarosan ismét az elitben versenyeznek majd

6 komment

Címkék: válogatott felkészülés Magyarország Svédország

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr9514742587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zorromeister 2019.04.05. 22:42:20

Rossz szó nem érheti a csapatot. Gratulálok!

DominiKing 2019.04.06. 00:20:27

Jó kis meccs volt. Összességében jobb teljesítményt nyújtottunk, mint az előzetesen sokkal, de sokkal erősebb csapatnak tartott svéd KHL-SHL csapat.
Tolvanen pedig nagyot nőtt a szememben. Tökös volt többszörösen is. Nem tisztelte a regnáló világbajnok csapatát, nem bunkerhokit vezényelt. Nekik estünk mint vándordiák a ciberelevesnek. Öröm volt nézni, amikor a svédek tanácstalanul lövöldözték ki tilosra a korongot, vagy mikor emberhátrányban is mi domináltunk. Aztán két és fél perccel! a vége előtt lehozta a kapust. És a svédeket az őrületbe kergettük, szerencse is kellett, hogy ezt a meccset ők nyerték. Tökéletes mérkőzés volt (eltekintve a helyzetkihasználástól). Azt hiszem lesz fejtörés Tolvanennek, hogy kit hagyjon ki. Egy poszt kivételével, mert a kapuban szerintem eldőlt.
Felejtsük el azt, hogy egyes csapatok ellen azt mondjuk, hogy ezt a meccset engedjük el.
Nagy élmény volt. Szép volt magyarok!

Borish 2019.04.06. 07:55:10

Koriban felvettük a versenyt, bár látszik, hogy Ők abban születnek. Erőnlét egál. Ami hatalmas különbség a lövőerő és hogy mindenünnen lőnek mint Gábor Áron. Még a húzottak is bivaly erősek vtak. Kapusaink nem is tudták lereagálni hiába látták a lövést. A 3. etap remek volt na és az uccsó 2 perc fantasztikus! Kiválóan szórakoztam. A vb-n nem fogunk kiesni bármi lehet. Ja és Terbócs nagyon tetszett meg Nagy G.

Kegy 2019.04.06. 08:09:45

Nem volt rossz elsőre. Mindenhonnan lőni kéne, nem öt centiről üres kapuba szituig játszani
süti beállítások módosítása