Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2414) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1646) felkészülés (2246) FTC (1475) khl (2189) légiósok (1678) Miskolc (1512) nhl (4922) nők (1302) playoff (1328) Titánok (1025) u18 (1068) utánpótlás (1281) UTE (1302) válogatott (2237) vb (2430) videó (2120) Összes címke

Red Bull Salzburg–Fehérvár 6-1

2019.03.24. 21:37: kutyatej73

Red Bull Salzburg–Fehérvár 6-1

Andreas Brucker: – Hatvan percen át jól játszottunk, domináltunk, az emberhátrányos védekezésünk pedig kifogástalan volt, úgyhogy megérdemelten nyertünk. Hughes sora parádésan játszott, Duncannel egyformán klasszisok. Az elődöntőben a Vienna ellen csúcshokira számítok, nyerjen a jobbik!
Hannu Järvenpää:
– El kell fogadnunk a végeredményt. Tőlünk már az is hatalmas teljesítmény volt, hogy bejutottunk a középszakasz felsőházába, de hittünk abban, hogy továbbjuthatunk a negyeddöntőből is. Ugyanakkor ezen az utolsó mérkőzésen az első három gól kicsinált minket, és habár kettő is szerencsétlenül pattanó korong nyomán született, nem foghatjuk erre a kiesésünket. A Salzburg egyértelműen a mezőny egyik legerősebb csapata, mégis képesek voltunk tartani vele a lépést, amire büszkék lehetünk: két meccs is csak a hosszabbításban dőlt el... Carruth parádésan védett az egész szériában, nem rajta múlott, és optimista vagyok a jövőnket illetően.      

13 komment

Címkék: negyeddöntő ebel playoff Salzburg Fehérvár

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr5114714239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.03.24. 22:59:07

A négy győzelemig tartó playoffot azért találták ki, hogy a jobb csapat jusson tovább. Mivel a Salzburg jobb csapat , tovább is jutott. Hétből négyet még sokáig nem fogunk nyerni se a Bécs se a Salzburg ellen, ahhoz hogy elkerüljük őket másodiknak kell lenni a középszakasz végén. Reálisan a Volánnak a negyeddontő a plafon. Ezt idén el is érte! Gratula Szélignek és csapatának!

Nittümeki 2019.03.24. 23:50:47

Szép volt fiúk! A Volán hosszú idő után remek szezont futott, egyetértek lbsz-el, jelenleg ez a plafon a fehérváriaknak az EBEL-ben. A DVTK újoncként a meccsei közel felét megnyerte az Extraligában, ami nem semmi teljesítmény, még ha a végére kicsit ki is pukkadtak.A MAC sem vallott szégyent, sőt ki is ütötte az esélyesebb miskolciakat. Az újbudaiak esetében ugyanakkor legyünk őszinték, nem a magyarok voltak a húzóemberek,de mindent összevetve erre a klubszezonra lehet építeni, jöhetne már a vb! Addig is pedig még hátravan a Fradi-Sportklub döntő!

leonov 2019.03.25. 10:44:40

@lbsz: Ezt, ettol pontosabban es korrektebben nem lehet le irni.
Szep szezon volt.

DominiKing 2019.03.25. 12:38:33

Megérdemelt salzburgi továbbjutás (azért nem sokon múlt, ha az, ez előtti salzburgi meccsen 4-2 ről nem bukunk, akkor kedden a Raktár utcában játszhatnánk a továbbjutásért). De be kell látni, hogy az EBEL krőzus nekünk még nagy falat.
Tegnap egyszerűen ledózeroltak minket. Pedig a legutóbbi hazai meccsen úgy láttam, hogy a mi csapatunk bírja jobban kondival. Hát erre most nagyon rácáfoltak a srácok.
Ennek ellenére kalapot emelek az idei teljesítményük előtt. Óriási dicséret illeti meg a csapat minden tagját. Számomra egy meglepetés volt és az nagyon is kellemes. Stipsicz Bence idei produkciója szenzációs volt.
Remélem ezekből a kiváló teljesítményekből a válogatott is profitál.
Szép volt fiúk! Soha rosszabb idényt!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.03.25. 13:50:38

Szerintem sincs oka a Volánnak szégyenkeznie, nagyot futottak ebben a szezonban. Gratulálok!

2019.03.25. 17:28:44

Amikor kellett volna,hiányoztak az extrák.
Ez a Salzburg simán fogható volt.(és ne jöjjön senki azzal,hogy Bl+pénz)
Reálisan benne volt a Volánban a legjobb 4.
Sajnos a döntő pillanatokban besült a "mutatvány".

DominiKing 2019.03.25. 19:48:08

@Speedking: Pont, hogy ezért jutottunk idáig, mert volt extra -kapus, -védő, -csatár teljesítmény. E nélkül nem lett volna PO.
És ez még igazabb a válogatottra. Csak extra teljesítménnyel van keresnivalónk a VB-n.

2019.03.25. 20:05:11

@DominiKing: Az a baj,hogy ezek a "bekódolt"hibák jönnek elő a válogatottnál is,tizenmásodperccel a vége előtt...
Ne legyen igazam,de most jön minden idők legerősebb div1. VB-je,4 meccsen nyomás alatt fogunk játszani,mert az ellenfelek erősebbek mint mi... ilyen szitukban jönnek elő a kritikus hibák...és itt nagyon kicsin fog múlni az eredmény.

KCs 2019.03.25. 20:41:23

@Speedking: Ez teljesen természetes: egy ideig nagyon magas szintű összpontosítással el lehet leplezni a képességbeli, taktikai felkészültségbeli, gyorsaságbeli különbséget, de aztán a mentális és fizikai fáradtsággal együtt jönnek az egyéni és csapathibák. Ezért teljes tévedés azt gondolni, hogy kevésen múlott a Salzburg továbbjutása, és ezért hiba a balszerencsére fogni a tavalyi feljutás elmaradását.

horivan 2019.03.26. 13:27:04

@KCs: Azért a tavalyi feljutás Hári Jani ütőjében maradt a büntetőnél, utolsó meccsen már valós esélyünk volt rá. Fehérvárnak nem volt ilyen lehetősége. A brit feljutás szerintem párba állítható a Koreaival. Jó honosítások, és jó formaidőzítés, valódi mélységi utánpótlásnevelés nélkül. Az A csoportos VB eredmény is hasonló lesz, ha nem honosítanak még pár játékost.
+ A szigetországi bajnokság komolyabb, mint a koreai és könnyebb is honosítaniuk.
Olaszok utolsó 2 feljutása a mák kategóriába sorolható volt, ilyen mákunk nekünk is lehet.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2019.03.26. 15:21:18

@Speedking: Egyfelől, szerintem mind az 5 meccsen nyomás alatt fogunk játszani, mert még Litvániánál se vagyunk annyival jobbak, hogy félvállról vehetnénk őket. Másfelől viszont csak 3 csapat van, amelyik egyértelműen erősebb. Korea szvsz nem az. Ami nem jelenti azt, hogy biztos megverjük őket (sőt), de hogy ők nem szlovén-kazah-belarusz szint, az biztos.

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2019.03.29. 11:48:11

Történelmi sikernek gondolom az idei fehérvári menetelést. Ugyan a negyeddöntős 4:2-es párharc búcsún nem sikerült átlépni, se a 4:3-as kiesés, se az elődöntő nem jött össze, hat meccsből négyen impozáns játékot mutattunk. Nyilván a Salzburg rutinjával nem tudtuk felvenni a versenyt, és elsősorban a hiányzók miatt azok is beleszürkültek a mezőnybe, akik addig meghatározók tudtak lenni.

Sikerült olyan edzőt hozni, és hagyni kibontakozni, aki megtalálta a hangot a kerettel, és nem a "körömszakadtáig védekezünk, majd találunk pár kontragólt" erőltette, hanem ahogy a liga nagyobb csapatai, november végéig nyílt sisakos támadás, majd védekezésre gyúrás. Ilyet utoljára Pallin csinált. Ráadásul a speciális játékelemekben is extrákkal jött ez a szezon.
Hári Jancsi egy szezonnyi alkalmazkodás után csapatkapitányként megtalálta a helyét, és hasznosította a korábban kallódó játékosainkat is. Remélhetőleg ez az oldala a válogatottban is érzékelhető lesz idén.
A két hazai védőnk remekelt, és beérett, jövőre már a rájátszásban is talán dörzsöltek lehetnek. A sok csatár hiányzó ellenére azért lehetett eredményes a csapat, mert minőségi légiós bekkeket sikerült hozni.
A rájátszásig Meland és Tikkannen különösen kiemelkedtek, a Salzburg azonban a támadóinkkal együtt őket is kikapcsolta, így a végére Wishart és Caruso tudta csak hozni, amit azelőtt.
Harty az ötödik meccses gólja ellenére egy kicsit kilógott lefele, de a támadók pótlása miatt elengedhetetlen volt a keret mélységében.
Kuralt, Sille, Phillips trióból 0 pontot tudtunk hasznosítani a negyeddöntőben. Sofron szerintem egész szezonban nem tudott beilleszkedni a csapatba. Hárit, Sarzyt, Erdély Csanádot kisebb mértékben, Koskirantát teljesen ki tudta kapcsolni a Salzburg. A másik két finn, a kapus és a fiatalok nagyjából tudták hozni a formájukat, persze Hannu félve vetette be a 4. sort, mert a Salzburg kereste azt a pár percet, amikor megnyerheti a meccseket. Kornakkert legalább az egyik Salzburg elleni találkozón bevetettem volna, ugyanis Carruthot biztosan megvideózta a salzburgi stáb, volt is kipattanós meg köténybe eresztett pattogós gól rendesen.

A vezetőség nem biztosította kapus és támadó posztokon a versenyt, a farmcsapat ismét utánpótlássá alacsonyodott, nem csak hogy lefele volt alig átjárás, támadóhiányban sem tudott támasza lenni az EBEL-csapatnak. Mielőtt aláírnak a játékosokkal elődöntős prémiumokat, talán a szponzorokkal előbb meg kéne egyezni ilyen esetekre. Nem egyedülálló a klub történetében, hogy kiemelkedő teljesítmények a rájátszásra elenyésztek (pl. Ryan, Johansson).

Mindezekkel együtt le a kalappal a csapat idei teljesítménye előtt. Ami sorozatot télen produkáltak, az emlékezetes marad egy darabig. Szép volt fiúk! Köszönet érte!

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2019.03.29. 11:57:17

@promontor: Nagyjából el kell döntenünk, ki az aki ellen nem nagyon boldogulunk - szerintem szlovén. A többieket meg kell vernünk. Ha eltérés van, akkor csak körbeverésben bízhatunk. Persze mindegyik meccsre úgy készülünk, hogy rendes játékidőben győzni kell.
süti beállítások módosítása