Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1198) ebel (2414) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1646) felkészülés (2246) FTC (1480) khl (2189) légiósok (1679) Miskolc (1516) nhl (4935) nők (1302) playoff (1339) Titánok (1025) u18 (1068) utánpótlás (1281) UTE (1302) válogatott (2245) vb (2464) videó (2120) Összes címke

Magyarország–Norvégia 8-4

2018.11.10. 21:36: kutyatej73

Magyarország–Norvégia 8-4

Jari Risku szövetségi kapitány: „Nagy  győzelmet arattunk, szükségünk is volt rá az önbizalom miatt. Az első harmadban sok kiállítást ítéltek ellenünk, de a második felvonásban visszataláltunk a helyes útra, a csapat káprázatos munkát végzett, öt gólt szerzett. Igazán fenomenális volt. Tanultunk a dánok elleni meccsből, megbeszéltük, hogy nem kell idegeskednünk és rohannunk, inkább okosan kell támadni és védekezni is. Jó tapasztalat volt az egész torna. Két igazán kemény találkozónk volt, amelyeken elkezdhettük megtanulni, hogyan játsszunk, ha kiegyenlített a meccs és minden hiba számít. Jól indultunk, a játékosok okosak, megértik, hogy mit miért teszünk. Nagy hasznos volt az edzőtábor is, a kémia egyre jobb, és a csapatszellem is nagyszerű.”

Huszák Alexandra: „Nagyon hajtós, küzdő, masszív norvég csapatot tudtunk legyőzni. Az első harmadban fej fej mellett haladtunk, de utána bementünk a helyzeteink, ami nagy pluszt adott a csapatnak. Az utolsó harmadra úgy korcsolyáztunk ki, hogy tartsuk az eredményt. Szép gólokat szereztünk, büszke vagyok a csapatra, hogy így odatettük magunkat az utolsó mérkőzésen. A saját gólok közül egyiket sem emelném ki, a csapat összes találata ugyanúgy tetszett. A tornán erős ellenfeleink voltak, ezek a csapatok mindig szoros meccseket vívnak egymással. Sajnos a dánok ellen nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de remélem, hogy a vb-n majd vissza tudunk vágni.”

Pintér Hanna: „Ez volt a legjobb meccsünk a tornán. Összeszedtük magunkat a dánok elleni vereség után, jobban kellett figyelnünk a védekezésre és gólra törőbben kellett játszanunk. Fontos volt, hogy egy leendő világbajnoki ellenfelet ilyen nagy arányban győztünk le, de biztos, hogy ezért majd vissza akarnak vágni nekünk. Mi viszont a dánok ellen fogunk úgy játszani, hogy ismerjük őket és tudjuk, hogy miben kell többet tenni a győzelemért. Hasznosak az ilyen tornák, hogy feltérképezzük az ellenfeleket, és azért is, hogy minél jobban összeszokjunk, megismerjük az új szövetségi kapitány elképzeléseit."

 

Gasparics Fanni: „Nem gondoltam, hogy ilyen nagy fölénnyel nyerünk. Jól alakult a meccs, a második harmadban eldöntöttük, minden jól jött ki. Örülök a győzelemnek, de el kell felejteni ezt a találkozót és az egész tornát is a vb előtt, hiszen minden meccs más és más, a csapatok közel vannak egymáshoz, nem lehet papírformáról beszélni. Arra lehet építeni, hogy bizonyítottuk, képesek vagyunk bármire. Az első meccsen sok helyzete volt a sorunknak, de nem akart bepattanni egyikünknek sem a korong, ezért nem voltam akkor elégedett. Utána tudtam néhány gólt szerezni, de így sem vagyok teljesen elégedett a játékommal, mindig van hova fejlődni, keményen fogok dolgozni a továbbiakban is.”

1 komment

Címkék: nők válogatott felkészülés

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr9914364583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása