Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1217) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2411) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1643) felkészülés (2246) FTC (1472) khl (2189) légiósok (1677) Miskolc (1507) nhl (4908) nők (1297) playoff (1318) Titánok (1025) u18 (1062) utánpótlás (1280) UTE (1301) válogatott (2223) vb (2376) videó (2120) Összes címke

A-TÓL B-IG EGRI ISTVÁN

2018.01.06. 17:42: kutyatej73

A-TÓL B-IG EGRI ISTVÁN

30 komment

Címkék: Miskolc

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr4813554671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiinizsi 2018.01.07. 11:30:24

Jó ez az oldal, itt még ezt is meg tudjuk hallgatni!

DominiKing 2018.01.07. 13:30:30

@Kiinizsi: Nem tudnád kivonatozni? Nincs 51 percem most.

Kiinizsi 2018.01.07. 14:45:34

@DominiKing: Nagyon jó beszélgetés amúgy érdemes végighallgatni! Kb az első 10-15perc a kezdetekről szól 78-tól napjainkig, hogyan fejlődött a hoki Miskolcon.
Utána kezdenek az aktualitásokról beszélni, VK, Konti kupa EL. Megemlíti a kisbécset is, hogy hiba volt így felvenni őket csak mi szavaztunk ellene.
Beszél a jövőről is a továbblépésről Extraliga és farmcsapat az EL-ben, meg az áthidalhatatlan külömbségről az ifi és a felnőtt EL, EBEL között.
Mondjuk itt a szövetségnek kéne létre hozni az OBII-t akár kötelező jelleggel is ahol a kiöregedett fiatalok játszhatnának- bár ez már csak az én véleményem.
Személy szerint szintén jobban örülnék egy összevont EL-Extraligának!

DominiKing 2018.01.07. 15:37:05

@Kiinizsi: Köszi, este majd még meg is hallgatom.

alljko 2018.01.08. 08:22:06

@Kiinizsi: "Nagyon jó beszélgetés amúgy"... amúgy azoknak,akik nincsenek tisztában némely dógokkal és hogyishíjjákokkal.

kerusz 2018.01.08. 08:32:34

@Kiinizsi: tehát a Miskolc is delegálna egy kisbécset az EL-be

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2018.01.08. 10:20:40

@kerusz: Vagy éppen egy kisvolánt? Nem ugyanaz a két dolog. És nem csak azért, mert a Titánok inkább komolyan vehetőek, mint a VC2. Hanem a hazai felnőtt bázis kiszélesítése (miközben sok játékosunk az Extraligában pallérozódhatna) inkább MHÉ, mint a kisbécs EL-es töketlenkedése.

kerusz 2018.01.08. 10:38:15

@Fermentátor: Őszintén szólva a bántás szándékának legkisebb szándéka nélkül is az a véleményem, hogy a miskolci utánpótlásban egyelőre nem látom azt, amitől az záros időn belül kisvolán tudna lenni. Ha pedig a miskolci farmcsapat nem a miskolci utánpótlásból állna javarészt, abban semmi sportértéket és MHÉ-t nemigen tudnék látni.

Nem is hiszem, hogy egy klub bármely lépését az MHÉ kell vezérelje, nem is vezérli sohasem. Az csak álságosság, amikor egy lépését azzal akarja ezt alátámasztani, hogy az bizony MHÉ. A klubérdek és az MHÉ két külön dolog. A klub azért van, hogy a saját érdeke szerint cselekedjen (ebből a szempontból az Extraliga kétségtelenül racionális választás lehet), a szövetség meg azért, hogy a klubok lépéseit olyan keretek közé szorítsa, hogy az MHÉ is legyen.

De a hazai felnőtt bázis kiszélesítésének nem biztos, hogy az a megfelelő útja, ha az egyre erősebb bajnokságot újra kiürítjük és létrehozzuk helyette a juniorbajnokság második kiadását. Pont ugyanúgy nem érdekelne senkit a kismiskolc, ahogy nem érdekel senkit a kisbécs sem, és ahogy keveseket érdekel a kisvolán is. Aztán majd eljutunk oda, hogy mindenki megy amerre lát és a magyar bajnokságban csupa-csupa kiscsapat játszik majd.

Ekkora átlagos költségvetésű bajnokságot nem lehet úgy csinálni, hogy tele van farmcsapatokkal.

Aztán nem győzünk szurkolni, hogy a klubjaink külföldön szarul szerepeljenek, hogy ne farmcsapatban játszó tinik menjenek a VB-re nemzeti színű mezben.

Már réges rég alig van MHÉ abban is, hogy a Volán az EBEL-ben játszik. Nézd meg Rajna Mikit, hetek óta nem védett, de az Erste Ligába sem küldték el, hogy legalább ott védjen. Pedig ő a válogatott egyik kapusa, vagy mi a szösz. MHÉ, persze.

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2018.01.08. 12:49:40

@kerusz: Mikinek és az EBEL-kcsapatnak is az az érdeke, hogy meccsben legyen. Sajnálatos egybeesés, hogy a meccsnapok ugyanazok évek óta a két ligában.. Vagy mégse?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2018.01.08. 13:00:23

@kerusz: Nem vettem bántásnak, sztem korrekt, amit írtál. Részint viszont nem értünk egyet, másrészt pedig félreértettél.
Amiben nem értünk egyet:
A miskolci utánpótlás ugyan valóban el van maradva eredményeit tekintve az ország több, más bázisához képest (ja, ebben még egyetértünk :) ), azonban így is előállt az a helyzet a tavalyi bajnokság sok meccsén, hogy több saját nevelésű játékosa volt benevezve egy-egy meccsére, mint pl a MAC-nak (ha saját nevelés alatt azokat értjük, akik az adott csapatnál kezdték a jégkorongot). Tehát azért mégiscsak fel tud mutatni néhány játékost a csapat: Láda, Miskolczi, Ritó, Kiss B., stb.
Másrészt egy ilyen lépés jövőképet adhat játékosoknak, akiket nem kell mondjuk a KMH-ba kölcsön adni (pl. Szopos, Karda) vagy aki így kénytelen visszavonulni (Laczkó, Popovics). De az is MHÉ, hogy egy kemény magyar mag az Extraligában játsszon.

MHÉ vs klubcsapat érdeke. Ebben tökéletesen igazad van, a klubcsapat nem a MHÉ érdekeit nézi, hanem a sajátját. Én sem állítottam mást, ebben tehát félreérthettél.
Az viszont jó, ha a kettő egybeesik. A MHÉ egy bivalyerős hazai bázisú bajnokság lenne. De nincs. A MHÉ az élvonal mögötti erős hátország lenne. De nincs.

A legjobb szerintem sem az lenne, ha a Miskolc egyszerűen dobbantana és hátrahagyna egy UP-öregfiúk mixet a hazai bajnokságban. A legjobb az lenen, ha valami durvaerős hazai ligánk lenne, másodosztállyal. (De nincs és nem is látni, hogy hamarosan lenne.) Vagy mondjuk, ha lenne például (!) a szlovákokkal lenne valami közös dolog. Több, mint a VK.

Lazlee 2018.01.08. 13:04:07

@trollfeeder: hát persze, direkt.
Ha meg fáradtak lennétek az lenne a gond. :D

benö51 2018.01.08. 21:40:47

@kerusz: Rajna Mikit is megkérdezted erről az EL ötletedről, ha nem akkor tedd meg arra kérlek és utána példálózz vele. köszi

KHL Pisti 2018.01.09. 09:16:08

@Fermentátor: Idekontárkodok egy (talán igazán ide sem vágó) kérdéssel: miért baj a kölcsönadás?

A Slovan sem indít Slovan2-t a szlovák bajnokságban, hanem kölcsönadja az extraligás csapatoknak a peremembereit. A cseh másodosztályú Litomerice például előszeretettel fogad kölcsönjátékosokat az első osztályból.
www.eliteprospects.com/transfer.php?team=3461

Amikor még szerb ligás (sőt OB I-es) volt a Tisza Volán, itt is sokan megfordultak azok közül, akik nem fértek be a nagyobb csapatokhoz.

Nittümeki 2018.01.09. 11:15:48

Ha a Miskolc az Extraligában indulna, a Volán meg maradna az EBEL-ben, az szép lassan kinyírná a magyar hokit szerintem. Már így is az van, hogy pl. az EBEL-döntő a vb-vel egyidőben lesz. Nyílván nem lesz ott a Volán, de szerintem már az is baj, hogy ez a lehetőség elméletileg összejöhetne. Szerintem inkább jöjjön haza néhány éven belül a Volán is és legyen egy erős-közepes hazai bajnokságunk, a legjobbak meg igyekezzenek és álljak meg a helyüket külföldön! Hasonlóan a dán, norvég vagy francia hokihoz. Utóbbi példákat szándékosan írtam, elvileg őket akarjuk utolérni valamikor. Igaz, hogy jó ideje ugyanabból a tisztes távolságból üldözzük :P

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2018.01.09. 11:49:02

@KHL Pisti: Nem baj a kölcsönadás. De praktikusabb, ha kéznél van a kölcsönadott. Mmint a farmcsapatban. Jó, lehet, ezt rosszul látom.

@Nittümeki: Ha a legjobbak külföldön vannak szétszórva, ugyanott vagyunk, mintha a legjobbak külföldön lennének egy csapatban: veszélybe kerülhet a Div1-es játékuk.
Nekem, hokiszurkolóként inkább érdekem, ha ezek a legjobbak úgy játszanak "külföldön", hogy közben hétről-hétre láthatom őket egy (két-három) csapatban. Mert mondjuk az Extraligában játszanak (jobb lenne persze valami közös bajnokság, de hát álmodik a nyomor...). Nem értem, miért járnék én, a hazai hokiszurkoló jobban, ha pl francia, osztrák, német, amerikai stb. csapatokban játszanának és úgy nem érnének ide a vb-re!

Nittümeki 2018.01.09. 11:59:24

@Fermentátor: Abban is van igazság, amit te mondasz, de sok minőségi légiós nélkül az A csoportról lemondhatunk kb. Mert olyan szintű bajnokságunk, amire építve el lehetne érni, meg sosem lesz. Az Extraliga meg szerintem nem akkora durranás, nyílván az EL-nél egyelőre jobb, de nem éri el az EBEL színvonalát sem. Ezt pont a ti kiváló VK-szereplésetek bizonyítja a legjobban. A DVTK több kiütéses győzelmet is aratott, szóval annyira azért nem erősek azok a szlovák (közép)csapatok.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2018.01.09. 12:21:29

@Nittümeki: A szlovák élcsapatok viszont lehetnek erősebbek a középcsapatoknál...
Én megértem, hogy pl a svéd élvonal komolyabb kihívás egy játékosnak, mint az extraliga. Vagy az AHL is (annak a kapujában is van játékosunk, de talán éppen emiatt elveszett a válogatott számára). Meg jó néhány bajnokság még. De hétről-hétre Kassával, Besztercebányával, Nyitrával ütközni, hát... Én nézem a MHÉ mellett a FÉ*-t is. :))
És szerintem a magyar hoki érdeke nem feltétlen az, hogy legyen sok játékosunk erős külföldi ligákban. Úgy értem, ez nem lehet cél, legfeljebb eszköz. Sőt! Inkább következmény!! A magyar hoki érdeke nem csak a válogatott (pláne, a sok idegenlégióskodó esetleg épp a válogatottból hiányzik majd), hanem, hogy pezsgő hokiélet legyen itthon a szezonban. Ettől inkább szélesedik majd a bázis, mint attól, hogy néhányan játszanak külföldi nagycsapatban és majd a vb-re pedig nem tudnak eljönni a klubjuktól. Ettől még az is jobb, ha pl az extraliga- vagy ebel-rájátszás miatt csúsznak le a Div1-ről.

* Fermentátor Érdeke. Nyilván... :)

Nittümeki 2018.01.09. 14:43:59

@Fermentátor: Még ezzel is egyet tudok érteni,kivéve az utolsó mondatodat. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy 2-3 játékos hiányzik vagy másfél sornyi. Előbbit már elbírja a válogatottunk. Utóbbit nem és belátható időn belül nem is fogja. Távol állnak szerintem a merítési lehetőségeink attól, hogy annyira sok lábon álljunk, mint ahogy sokan vízionálják, köztük klub - és sportági vezetők is. Persze ez csak egy laikus vélemény.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2018.01.09. 15:02:27

@Nittümeki: 2-3 játékos? Úgy gondolom, szerinted sem jelentene nagy előrelépést, ha 2-3 játékosunk játszana komolyabb ligákban!
Persze, az összehasonlítás (2-3 vs 7-8) önmagában igaz.

Nittümeki 2018.01.09. 15:36:19

@Fermentátor: Az, hogy valaki erős külföldi bajnokságban szerepel, nem jelenti automatikusan azt, hogy nem tud jönni a Div1-es vb-re. Ez Európában csak a klub döntőbe jutása esetén van így, a tengerentúl más tál tészta, de az ottani alacsonyabb osztályú légióskodásnak én sem feltétlenül tapsolok (pláne ilyen SPHL-szinten). Idén pl. az európai légiósaink közül nagyon valószínű, hogy mindenki ott lesz a Papp Laciban. A Schwenninger tuti, hogy nem fog DEL-döntőzni, a Villach sem EBEL-döntőzni. Sebőkék talán, de nagyon remélem, hogy nem. Galló meg 100 százalék, hogy jöhet, a svéd másodosztálynak addigra rég vége lesz (nem mintha az ő esetében a klubjában nyújtott idei teljesítmény automatikus helyet kéne jelentsen a válogatottban, de gyaníthatóan ott lesz a válogatottban).

Nittümeki 2018.01.09. 15:38:26

@Nittümeki: * automatikus vb-kerettagságot

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2018.01.09. 16:49:34

@Nittümeki: Hát, elfogadom, hogy Te az erős külföldi ligákban történő légióskodásban látod a lehetőséget. Számodra nyilván a válogatott szereplése a lényeg (ha nem is kizárólagosan, gondolom). Nekem meg a szezon közben a válogatott csak egy távoli dolog.

kerusz 2018.01.10. 13:40:00

@benö51: Miért kellene megkérdeznem? Nekem van egy véleményem, ami nem kell feltétlenül egybeessen az övével.

Kiinizsi 2018.01.10. 18:00:47

@kerusz: Személy szerint nem örülnék ha máshol indulnánk, nekem egy magyar bajnoki cím sokkal többet ér, mint egy Extraliga futottak még kategória!
Viszont egy szorosabb együttműködés megalapozása a szövetség dolga volna, de ezek még az RJSZ-el is összerúgták a port! Emlékszem még mikor itt fanyalogtak bennfentes emberek a VK val kapcsolatban!
Egy jó közös bajnokság lenne a legjobb amire volnának érdeklődők is, ha meg néhány év múlva kiderülne, hogy mégsem megy, akkor lehetne máson is golnolkodni.

Kiinizsi 2018.01.10. 18:03:11

@Nittümeki: A Volán nem tud hazajönni, akkor a MAc egyből a helyükre ugrana!

Nittümeki 2018.01.10. 18:33:24

@Kiinizsi: A Mac nem fog az EBEL-ben indulni, mivel sehonnan nem fog elég pénzt kapni ahhoz, mivel senkinek nem éri meg egy minimum kérdéses sikerű projektbe befektetni, Budapesten meg nem fognak önkormányzati pénzt kapni. Ha meg meg lennének az anyagi forrásaik, az osztrákok ígyis-úgyis felvennék őket, mint budapesti csapatot, a Volán mellé is. Nem ezért nem jön haza a Volán, hanem, mert 1. nem akar, 2. az EBEL-ben mihelyt kicsit is jó a csapat, rögtön teltház van, a hazai bajnokségban csak néhány csapat ellen lenne. 3. normális (vagy egyelőre inkább semmilyen) másodosztály hiányában mit csinálnának a Titánokkal? 4. az EBEL továbbra lényegesen erősebb bajnokság, ott egy (fényévenként összejövő) rájátszást már sikerként lehet eladni.
Mondjuk a játékospiac további átalakulásával Fehérváron is változhat még a gondolkodásmód. Már nem presztízs feltétlenül a Volánban játszani a magyar játékosoknak, hiába mondja ezt Szélig.

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2018.01.12. 00:07:41

@Nittümeki: Szinte az összes valamirevaló 20 éven felüli hazai játékos már megmérettetett Fehérvárott. Egyelőre fiataloké a pálya. Ha megragadnak páran magyar magként, ismét egyszerűbb lehet ütőképes alakulatot létrehozni. Az átmenet és a gyenge légiósok ellenére is gyakran bíztató a játék képe.
süti beállítások módosítása