Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2414) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1646) felkészülés (2246) FTC (1474) khl (2189) légiósok (1678) Miskolc (1510) nhl (4919) nők (1301) playoff (1325) Titánok (1025) u18 (1066) utánpótlás (1281) UTE (1301) válogatott (2232) vb (2417) videó (2120) Összes címke

Galaci Dunarea – Csíkszeredai Sportklub 6–5

2016.12.23. 21:19: kutyatej73

Két harmad után három góllal vezetett a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Románia-kupa döntőjében a Galaci Dunarea ellen, mégis egygólos vereség lett a vége, ráadásul a hosszabbításban.

Foghíjas lelátók előtt rendezték meg péntek este a jégkorong Románia-kupa fináléját, amelyen a Molnár Zsombor és Papp Szabolcs nélkül felálló Csíkszeredai Sportklub és a Galaci Dunarea vívott meg egymás ellen.

A népes csíki szurkolók kisebb meglepetésére az összecsapást a galaci alakulat kezdte aktívabban, amelynek Bushbacher a hatodik percben hangot is adott, de életerős löketét Onodi hárítani tudta. A folytatásban kiegyenlítődött a játék és egyenlő erők küzdelme folyt a jégen. Mindkét csapat nagyon odafigyelt a védekezésére is. Az első megingás a galaci oldalon adódott. A 18. percben János kezdte lopni a távolságot, majd lövésével nem tudott mit kezdeni László Arnold.

A második harmadra a kék-fehér alakulat volt aktívabb,ők akarták jobban a gólokat, de a galaciak kontrákra építkező játéka is veszélyes volt, bár a védelmek továbbra is jól zártak. A harmad fordulópontja a 34. percben érkezett el, amikor emberhátrányban Molnár Zoltán lopott korongot Rasulovtól a támadó harmadban, ám a védő bosszúból szándékosan akasztotta a csatárt, amiért a fehérorosz játékvezető azonnal 5+20 perces büntetővel jutalmazta. A fórt nagyon rosszul kezdte megjátszani a kék-fehér alakulat és ez alatt kétszer futtatták el a Duna-partiakat szemben Onodival, aki előbb Bushbacher, majd Donika szólóját is fogta. Ami késett nem múlott viszont. A 39. percben Korenko életerős kékvonalas lövésével szemben már tehetetlen volt László. Közel egy percre rá, épp hogy kiegészült a Galac, újabb Sportklub gólt jegyezhettünk. Antal Zsombor kapu elé betett korongjára Farkas érkezett jó ütemben lezárva a harmadot.

A játék képe azt mutatta, hogy ez a meccs meglesz a Sportklubnak, de nem így lett. A kék-fehérek egy picit hanyagul korcsolyáztak ki az utolsó felvonásra és mindezt nyolc perc alatt megbüntette a galaci csapat. Előbb Flinta kékvonalas lövése akadt be, majd Buschbacher keresztpasszát érvényesített Lőrincz és végül Rusnak egyenlített. Eddig is vérfagyasztó volt, ami a jégen történt, de a hátralevő percek sem szívbetegeknek való volt. Előbb Campbell egyéni akcióból szerezte vissza a vezetést, de Krajci alig egy perc alatt újfent egyenlített. Gyűrték egymást a felek tisztességgel mígnem Farkas passzát Antal emelte be fonákkal ismételten visszaszerezve a vezetést az 58. perc elején. Ez az előny sem tartott sokáig, miután Szolarjov kiállítását azonnal gólra váltotta a kihívó. Újfent Flinta volt eredményes. Majd Donika akár a meccset is lezárhatta volna, de szólóját fogta Onodi.

Jöhetett a 20 perces hosszabbítás, aranygól szabállyal. A ráadás perceiben a Sportklub igyekezett dominálni több alkalommal is célba vették a galaci kaput a csíki fiuk, de hiányzott az átütő erő. A 70. percben pedig eldőlt minden. Egy kékvonalas lövés irányt változtatott a sűrűben, Ondoi vállal védett, de a kipattanót a levegőből Rusnak a ketrecbe pofozta eldöntve a meccset.

Csíkszeredai Sportklub

1 komment

Címkék: Románia Kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr5812070477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DominiKing 2016.12.23. 21:24:39

Engem vigasztalna, ha a román bajnokságot egy magyar csapat nyerné.
süti beállítások módosítása