Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2414) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1646) felkészülés (2246) FTC (1474) khl (2189) légiósok (1678) Miskolc (1510) nhl (4919) nők (1301) playoff (1325) Titánok (1025) u18 (1066) utánpótlás (1281) UTE (1301) válogatott (2232) vb (2417) videó (2120) Összes címke

Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 1–2

2016.12.22. 17:26: kutyatej73

Küzdelmes mérkőzésen, elsősorban a kitűnő védekező játéknak, köszönhetően a Csíkszeredai Sportklub egygólos győzelmet aratott a Brassói Corona vendégeként a Románia-kupa B csoportjának rangadóján így pénteken este 19 órától készülhet a címvédésre. Kana és Wood voltak a gólszerzők, míg a túloldalon McDonald talált be a kitűnően védő Onodi ketrecébe.

Nem sok babér termett az idei szezonban a Csíkszeredai Sportklub jégkorong csapatának a Brassói Corona ellen, ami a MOL Ligát, illetve a román bajnokságot illeti. A négy lejátszott meccsből csak egyet sikerült megnyerni és azt is szeptemberben.
Leo Gudasnak viszont nem volt ismeretlen a brassói alakulat, így annak fényében készítette fel a fiúkat. Már a mérkőzés előtt felhívta a figyelmet arra, hogy többet korcsolyázva lehet megállítani a sárga-kékeket és ez be is vált.

A felek keményen álltak bele a mérkőzésbe, a négy sorozó Sportklub védekezésben sokat dolgozott és igyekezett leszűkíteni a lövő sávokat, így sok esetben Onodi a lövések zömét a palánk mellől kapta. A kék-fehérek támadó játéka sokkal pontosabb volt és ez gólt is eredményezett, ám Péter találatát les miatt érvénytelenítették a játékvezetők és nem a beígért fehérorosz brigád, hanem a Csomortáni-Máthé páros. Igazán küzdelmesre alakult a folytatás, miután hol az egyik csapat, hol a másik erőltette rá akaratát a másikra és költözött be ellenfele harmadába. A gólok viszont várattak magukra.

A második húsz perc pompásan indult csíki szemszögből: Korenko kékvonalas löketébe remekül ért bele Kana, amellyel alaposan becsapta Tőkét. Nem sokkal később viszont az első sor meghatározó játékosa Molnár Zs. megsérült és nem tudta folytatni a játékot. A folytatásban a Brassó dominált, fölényben játszottak, de a Sportklub kitűnően védekezett, nem sok lövő helyzetet engedtek, továbbá remek kontrákat indítottak. A 34. percben nehéz helyzetbe került a Gudas legénység. Egy Onodi kapuja előtti kakaskodás után Papp fejelte meg Klempát és mehetett zuhanyozni, míg a túloldalon a csatárposztra frissen igazolt Bryan McGregor is büntetőpadra ült. A felek nem sokáig játszhattak négy a négyben hiszen Molnár Zsolt is hamar kiült. A Sportklub a fórt gólra tudta váltani. Sorozatosan keresték a lövő pozíciót, amely végül Woodnak jött össze a legjobban Korenko keresztpasszát védhetetlenül tűzte fel Tőke füle mögé. A hazai csapat ekkor egy picit elbizonytalanodott és még a három percnyi előnyével sem tudott semmit sem kezdeni.

Az utolsó felvonásra nem sokat változott a játék képe: támadgatott a Brassó, míg a Sportklub életveszélyes kontrákat vezetett. Rögtön az elején Péter R. lökete surrant el a vas mellett, majd Campbell saját harmadából megindulva cselezett ki mindenkit, de lövése Tőke lepkésében landolt. A hazaiak legnagyobb helyzetét McDonald hagyta ki, de az újabb kontrából a Bíró T.-Kana vezette támadó páros nem tudta felfűzni az egy szem védőt és Tőkét. A harmad közepén Szolarjov hagyott ki két helyzetet és ezeket végül McDonald büntette. Az 56. percben Campbell veszített korongot, amellyel McDonald egyedül maradt Onodival, akit sikerült becsapni és izgalmassá tenni a hajrát.

A brassóiak áttértek két sorra a hátralevő időben, majd a kapust is lehozták, de nem ment a játékuk. 36 másodperccel a vége előtt Tőke is lekorcsolyázott, majd az üres kapura Kana a kapuvasra célzott.

A Sportklub érett játékot mutatva teljes mértékben megérdemelte a győzelmet és az esélyt, hogy pénteken 19 órától megvédhesse a Románia-kupa címét.

Csíkszeredai Sportklub

Szólj hozzá!

Címkék: Románia Kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr5312068011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása