Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1218) Csíkszereda (1369) DAB (1198) ebel (2414) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1646) felkészülés (2246) FTC (1480) khl (2189) légiósok (1679) Miskolc (1516) nhl (4935) nők (1302) playoff (1339) Titánok (1025) u18 (1068) utánpótlás (1281) UTE (1302) válogatott (2245) vb (2464) videó (2120) Összes címke

Magyarország–Dánia 4-3

2016.11.06. 16:18: kutyatej73

Magyarország–Dánia 4-3

 Marton Tibor, a magyar válogatott vezetőedzője:
A korábbi mérkőzéseken a fegyelem hiányzott leginkább, most viszont elhitték a lányok, hogy fel tudják venni a versenyt erősebb, dinamikusabb játékosokkal is. Amikor Dánia a végén egyenlített, nem stresszeltem, hozzászoktam ezekhez a helyzetekhez, ez egy ilyen szakma, benne van a játékban. Én azt gondolom, hogy pont a mérkőzés második felében elég stabilak voltunk. Bárkit ki lehetne emelni, az a legfontosabb, hogy az egész csapat részéről nagy az erőfeszítés, pont attól vagyunk ilyen erősek, hogy egységesen tudunk erősek lenni. Mondtam a lányoknak a tegnapi összecsapás után, hogy néha valakinek elő kell lépni, kicsit meg kell húzni a szekeret, és utána követni fogják a többiek is. Egymás után jól csináltuk most azokat a dolgokat, amelyekről mindig beszélünk, ez is fontos volt a mai győzelemhez. Minden évben azt mondom ezután az őszi torna után, hogy a fontos érmeket tavasszal osztják. Annyi különbség van, hogy most lesz egy olimpiai selejtező is, ami éppolyan fontos. Ezt a tornát egy felkészülési tornának tekintem, úgyhogy nem léptünk le a gázról, a lányok nagyon komoly fizikai kihívások elé lettek állítva, az csak egy hangulatjavító tényező, hogy ezüstérmesek lettünk, reméljük, az önbizalmukon dob majd egy kicsit.

Huszák Alexandra, az első gól magyar gól szerzője:
Nagyon nehéz héten vagyunk túl, hiszen a torna előtt edzőtáboroztunk, reggeltől estig edzések voltak, nagyon vártuk már, hogy végre játszhassunk. Elfáradtunk, de a torna végére sikerült bebizonyítani, hogy igenis ott van a helyünk, és meg tudjuk verni ezt a dán válogatottat. Minden meccsen próbáltunk a legjobbunkat nyújtani, most így jött ki a lépés, ma voltunk a legösszeszedettebbek. Az elején kicsit ma is álmoskásan kezdtünk, pont úgy, mint az előző két mérkőzésen, ezért is lőtték ők az első két gólt, aztán viszont már mi is mentünk az eredmény után. Nagyon kellett az az első magyar gól a csapatnak, az adott lendületet, utána pedig sikerült fordítani.

Kiss Andrea, a magyar csapat legjobbja:
Szerintem nagyon küzdött a sorom az egész mérkőzésen, a ennek és a csapatjátéknak köszönhetően sikerült két gólpasszt is adnom. Az élénkebb mérkőzéskezdéseket még gyakorolnunk kell, de edzői utasításra próbáltuk magunkat összeszedni. Ebben még fejlődnünk kell. Mikor a mérkőzés vége felé újra egyenlítettek a dánok, nem figyeltük, hogy mikor van vége a meccsnek, dudaszóig küzdöttünk, csak arra koncentráltunk, hogy mikor megy be a győztes gól.

Michael Thomsen, dán vezetőedző:
Sok minden történt, sok hibát vétettünk, leginkább személyi problémák voltak. Nem tartottuk magunkat az eredeti tervhez a játék során, és aztán hiába jöttünk mégis vissza a játékba, nem tudtuk kivédekezni a magyar játékosokat. Az ellenfelünk játékosai többet tettek most bele ebbe a meccsbe. Ezen muszáj dolgoznunk, mert az utóbbi időben rendszeressé vált, hogy minden tornán az utolsó mérkőzésünk sikerült a leggyengébben. Ennek több oka is van, a felkészülésünk erre a versenyre nem sikerült igazán jól, Svédországból repültünk, ráadásul elveszett csomagunk is volt, most minden összejött. Persze ez nem lehet kifogás, haza kell mennünk és még többet dolgoznunk, hogy fizikailag is jobbak legyünk. A magyar csapat egyre fejlődik, ott lesznek az olimpiai selejtezőn, majd találkozunk velük a világbajnokságon is, kihívás lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott női felkészülés

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr7011935013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása