Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1216) Csíkszereda (1368) DAB (1196) ebel (2407) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1640) felkészülés (2237) FTC (1471) khl (2187) légiósok (1667) Miskolc (1504) nhl (4897) nők (1289) playoff (1313) Titánok (1025) u18 (1053) utánpótlás (1271) UTE (1300) válogatott (2209) vb (2354) videó (2120) Összes címke

Íme a Fehérvár felkészülési menetrendje

2011.07.20. 18:33: 1885*

Íme a Fehérvár felkészülési menetrendje  2011.07.20. 17:50 F. Kapus

17 komment

Címkék: fehérvár ebel ocskay

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr583084107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barnabas7 2011.07.20. 18:52:19

Ahhoz képest, hogy nem EBEL ellenfelekkel akartak játszani a Jese ellen 2x és a Znojmo ellen is összejött :) :)
Alig várom az első meccset, remélem addig még nem kell visszamennem dolgozni messze.

VOLÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁN!!!

Raon 2011.07.20. 19:23:28

@barnabas7: van igazságod, de adott földrajzi távolságon belül azért elég korlátozottak a lehetőségek. Ha az emléktornán egy ebeles ellenfelünk sem lesz, az szerintem már sokat számíthat.
Már csak pár nap, léoléolééééé! :)

kiralyfi 2011.07.20. 19:33:48

hoppá, hoppá, lehet, hogy az EBEL sem a Sportklub csatornáján fog virítani?:):):) micsoda világ, ez hogy lehet, hogy Csicsóbá mással is le mer ülni tárgyalni, mert ugye nem mindegy mennyi is jön be a közvetítésekből. teljesen érthető piaci cselekedet, a hazai liga miatt meg majdnem vért vett néhány okoska , hogy miért a Digi közvetít...(sokkal több meccset)...

barnabas7 2011.07.20. 19:51:15

@Raon: Persze, világos, hogy mik a korlátok, és inkább a Jesenice mint egy Belgrád akik kapnának húúú le sem írom mennyit.
itt kérdeznék bár kicsit off, hogy a Volánnak miért jó az, ha Primeau (vagy az épp aktuális edző) a szövetségi kapitány, leszámítva, hogy a játékosok szem elött vannak? Pénz esetleg, vagy erkölcsi oldala van a dolognak?

Raon 2011.07.20. 20:15:55

@kiralyfi: már nagy lendülettel tárgyal az öreg, testvér, tudja ő, mit kell csinálni :)

@barnabas7: hát, szerintme reálisan nézve erre egy jó válasz van - az ilyen felállás egyáltalán nem jó a Volánnak. Eleve ott a támadási felület, a plusz egy ok, amiért lehet minket utálni. Bárki bármi mond, ennek azért van némi pszichológiai nyomatéka, mert sokszor a média is ráerősít erre. Azután nézzük azt, hogy ez plusz feladatot ró az edzőnkre, aminek siker esetén lehet előnye is, de kudarc esetén meg szívás. Nem biztos, hogy jó a Volánnak, ha az edzőnk a pihenőidejét egy plusz munkával tölti, szóval ez minimum extra rizikó.
Előnye talán csak a beválogatott játékosok számára van, akiknek jó esetben nem kell új rendszert megtanulni, hanem a jól ismert és begyakorolt dolgokkal kell a hazájukat képviselni. Plusz ha az edző ismeri őket, akkor jobban hozzásegítheti őket a jobb teljesítményhez. Ezek meg érhetnek annyit, hogy az előbbiek emellett nem számítsanak annyira, szerintem ezért is alakul mindig így ez a történet.

exL:1 2011.07.20. 20:30:53

3 ebeles ellenfél elleni meccs(ráadásul a várható játékerőt figyelembe véve konkurensek lesznek a p.o ba jutásért)érdekes lesz.Egyik ellenfél sem tartozik az ütős kategóriába,de gondolom felkészülési formába hozó meccseken ez abszolut nem lényeg.Mivel Primeau mester azt nyilatkozta hogy nem nagyon akar ebeles ellenfél ellen játszani az előszezonban,azt hittem hogy hasonló játékerejű csapatokkal játszunk majd ( szlovák extra ligás közép,lengyel ,francia élcsapat ,de tévedtem ,mint matek érettségin anno:)

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2011.07.20. 21:11:28

@Raon: Jó, de azért van egy jó nagy átfedés a Volán és a válogatott között, ami miatt amiket leírtál hátrányok némileg zárójelbe tehetők... Meg amennyire tudom, Primeau "munkamániás", nem hiszem, hogy az a plusz két hét, amit évközben munkával tölt, ki fogja égetni... Meg csak jobban rá fog látni az itteni közegre, mint aki csak ezekre a hetekre ugrik be "haknizni"...

barnabas7 2011.07.20. 21:25:55

@Raon: Köszi a választ, én is kb így érzem/gondolom. Azt sem tudom, milyen a szövetséggel a viszony, de azért gondolom nem minden ragyogó, gondolok itt a Farm el nem engedésére... no de tényleg nem tudom a háttérdolgokat

JámborMalac 2011.07.20. 22:20:08

tudja vki, hogy bérleteket mikortól és mennyiért lehet venni?

már csak Pire kell + emberevő légiós védő és kész a csapat.
ha nem lesz sérüléshullám (2 éve ugye az alaposan elkerült minket), vmint Munro beválik, akkor nagyon jó lesz !!!!

dr. v.b.1990 2011.07.20. 22:47:57

Na akkor azt hiszem,hogy Volán meccseket sem fogok látni ebben a szezonban.....
Bár ki tudja,hogy a szponzorok hogyan reagálnak arra ,hogy egy jóval kevesebb lefedettséggel rendelkező csatornán lesz látható a Volán(bár lehet,hogy megveszik őket kilóra mint anno a Győri Audi ETO KC-t.(bár egy jégkorong csapat szponzorálása más tészta mint 1 kézilabda csapaté) Mellesleg a felkészülési program azért jónak néz ki.

Raon 2011.07.20. 22:52:27

@jacint70: ebben mind igzad van, én sem ezeket vitattam, csak leírtam, hogy szerintem azért nem annyira ezer százalékosan szuper ez nekünk, ahogy azt sok rivális csapat szurkolója gondolja. Ez a megoldás esősorban a játékosoknak jó, nem a klubunknak.

Raon 2011.07.20. 23:09:05

@barnabas7: az mindig jó, ha kiderül, hogy valamiben egyetértünk :)
Ami a szövetség és a farm kérdését illeti, nem vitatkozni szeretnék, de én ezt máshogy látom. Szerintem amiket Kerusz leírt annak idején ide ezzel kapcsolatban, az egyrészt korrekt is, meg a szövetségnek igaza is van az általa képviselt elvekben. Ahogy tudom, ebből nem is volt különösebb gond, és semmi baj a Volán és a szövetség viszonyával.
Nem akarom, hogy úgy tűnjön, mintha rálátnék az egészre (hisz nem így van), de józan paraszti ésszel én a következőkre jutottam:
- szerintem egyáltalán nem baj, hogy idén nem indult osztrákiában a farm csapatunk. Egyrészt a szövetségnek igaza van, hogy nem lehet csak úgy cserben hagyni a hazai bajnokságot, pláne a mostani helyzetben. Másrészt a szakmai érvük is teljesen jó volt: a farmnak bőven van hová előrelépni itthon is, ezért szakmailag nem feltétlenül indokolt kint keresni a kihívásokat. Az kétségtelen, hogy ott többet és máshogy lehetne fejlődni, de nem biztos, hogy ezt a kérdést annyira el kell sietni.
- az egész buli ugyanis nem két forint, és mivel a támogatásokról csak a közeljövőben fog kiderülni, mi mennyi és hogyan érkezik, ha a Volán belevágott volna egy ilyen projectbe, előre meg kellett volna finanszíroznia a projectet, azaz a nagycsapattól elvenni a zsetont.
- emellett igazából az idén fog kiderülni, mit ér a nationalliga, ezért sem volt indokolt rizikózni. Szerintem annyira nem meggyőző az a koncepció, legalábbis még nem.
- a történethez biztos hozzátartozik a jövőképünk, ami szerintem szó szerint brutális. Gondoljuk csak végig a függőben lévő lehetőségeinket. Ha idén bejön a sok pénz az utánpótlásba, ha jövőre meglesz a plusz jég, ha az Akadémia tovább tud fejlődni... erre kis szerencsével egy évtizednyi királyságot rá lehet építeni.
- Ocskay úr hozzáértésében maximálisan bízva én arra tippelnék, hogy itt most az erőforrások okos beosztásáról van szó. Nem kell mindent egyszerre és azonnal akarni, inkább a kicsi, de biztos lépések, pláne ilyen gazdasági körülmények között. Az előrelépés lehetősége így is meglehet, hiszen ha tényleg jön az az erőnléti edző (nem két forintért) a teljes utánpótláshoz, az már olyan, ami nem egy gyakori történet Magyarországon. Ha emellett a farm legalább annyit előre tud lépni, mint tavaly, akkor az összes magyar csapat megkapaszkodhat, mert ezek a srácok bizony má reális eséllyel az éremért fognak játszani! Ráadásul Primeau szerintem sokkal jobban nyitni fog a fiatalok felé, mint ahogy pl. Tolvanen tette, és a csak elméleti helyetti reális EBEL lehetőség sokkal nagyobb motivációt fog a farmosoknak jelenteni. Sőt, ha meglesz a példa egy-egy farmos fiatal beépítésére (amire szerintem van esély, pl. Ada, Maki, Varga már most oda-odaérhet), akkor ennek az egész utánpótlásrendszerre pozitív hatása lehet! És akkor már arról beszélünk, hogy 2012-re jöhetnek fel az Akadémiáról a farmba a fiatalok, sokkal nagyobb lehet a keretünk, és így már be lehetne vállalni, hogy a keret egy része itthon küzd, a másik pedig ebel farmozik.
Szóval lehet, hogy csak a remények beszélnek belőlem, de szerintem csak egy lépésre vagyunk egy óriási kiugrási lehetőségtől, amely kb. az új pálya megépítésével biztos el fog jönni, a kérdés csak az lesz, hogy mekkorát szól majd.

kiralyfi 2011.07.21. 00:45:09

@Vincenzo90: csak egy évet hosszabbított, nem?

Voitih 2011.07.21. 00:50:11

@kiralyfi: De, de még élő szerződésre húztak rá még egyet. Aludjunk;)

kerusz 2011.07.21. 01:11:07

@barnabas7: "Azt sem tudom, milyen a szövetséggel a viszony, de azért gondolom nem minden ragyogó, gondolok itt a Farm el nem engedésére..."

Én tényleg nem értem, miért az az alapállás, hogy itt mindenki ki akar baszni valakivel? Mit nem lehet megérteni azon, hogy van egy szabály évek óta?

A döntés időpontjában érvényes Versenyszabályzatban ezt így találod meg: "1.1.3 Magyar csapatok nevezése külföldi, illetve nemzetközi regionális bajnokságba
A magyar csapatok nevezhetnek külföldi, illetve nemzetközi regionális bajnokságba, erről az Elnökség minden versenyévad előtt dönt, a Szakmai Bizottság és a Liga véleményét figyelembe véve. A külföldi bajnokságban való indulás feltétele, hogy az adott egyesület a külföldre nevezett korosztályában részt vesz a Magyar bajnokságban is." (forrás: icehockey.hu/_user/browser/File/letoltesek/VSZAB_VEGL_10_11.pdf )

Két ligaülésen, május 3-án és 10-én volt téma a Nationalliga-indulás, mindkét alkalommal úgy nyilatkozott a Volán jelenlevő képviselője, hogy amennyiben a Volán az EBEL-csapata mellett a farmcsapatával a Nationalligában is el szeretne indulni, akkor nem tud ezzel egyidejűleg részt venni a magyar bajnokságban. Lehet, hogy edig nem így volt, de én abból indulok ki, hogy a ligaüléseken nagykorú és beszámítható emberek vesznek részt, akik tisztában vannak a nyilatkozataik súlyával, és nem viccelnek. Ennek megfelelően nem tudtam az MJSZ Elnökségének május 26-i ülésére mást írni az előterjesztésembe, mint hogy a Liga erre a két nyilatkozatra alapozva (mellyel ellentétes tartalmú nyilatkozat a Volán részéről soha nem hangzott el), nem javasolja a Volán farmcsapat elengedését a Nationalligába. Tényleg nem tudom, miért kell ebből feszkót generálni, a döntés alapjául szolgáló szabályt is tartalmazó Versenyszabályzatot az MJSZ Elnöksége 2010. július 19-én fogadta el, gyenge 10 hónappal a Volán számára kedvezőtlen tartalmú döntés előtt, akkor, amikor még szó nem volt semmiféle Nationalligás sztoriról...

Ez a történet nem arról szól, hogy milyen a Volán és a Szövetség viszonya, hanem arról, hogy a Volán saját kétszeri nyilatkozata alapján képtelen volt megfelelni a követelményeknek. Pont. Minden mást ebbe belemagyarázni nívón aluli.

Rossonero_HUN 2011.07.22. 18:01:16

Arról mit tudtok,h ifj. Ocskay kupára jön a Szereda? Blogon tényként közlik.
süti beállítások módosítása