Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1217) Csíkszereda (1369) DAB (1197) ebel (2410) Erste Liga (4765) Extraliga (1178) Fehérvár (1642) felkészülés (2246) FTC (1472) khl (2188) légiósok (1677) Miskolc (1507) nhl (4906) nők (1297) playoff (1317) Titánok (1025) u18 (1061) utánpótlás (1279) UTE (1301) válogatott (2222) vb (2374) videó (2120) Összes címke

A Fehérvár-farm komolyan gondolja

2011.02.23. 00:40: Raon

A Fehérvár-farm komolyan gondolja 2011.02.22. 21:35 kultúrmisszionárius

46 komment

Címkék: ob i középszakasz

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr122682170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazlee 2011.02.23. 01:07:39

Ez a szánalmas bagázs mikor fog rájönni, hogy egy jégkorongmérkőzés 60 percig tart?
Talán legkésőbb áprilisban, mikor ők is tvben nézik a VBt. Jobb is az, pl van visszajátszás.

Persze, Halassy, meg csúnya rossz Vasasosok. De ha nem tiszteljük meg az ellenfelet azzal, hogy adott esetben megverjük, mint szódás a lovát, akkor megérdemeljük. Csak még hányszor játszuk el... De legalább most a megfelelő ember előtt.

A finn mit gondolt Kicsivel? Röhej, hogy ez a Vasas ezzel a semmi játékkal mennyire eredményes tud lenni.

Na sziasztok.

sorsod Borsod 2011.02.23. 07:01:54

Mennyire vártam már azt a pillanatot, amikor a kvázi gyengébb csapatok ellen játszhatnak a legfiatalabb miskolciak! Tegnap, bár kényszerbőr, de megvalósult és nem is kellett csalatkozni bennük. Persze a meccset a légiósok hozták(ezért vannak), de élmény volt látni a 3. sor játékát!!!Leírom ide, hogy kik is jelentik a miskolci jövőt:Gyenes, Korpos, Gőz, Mokrai, Túróczi, Orosz, Miskolci, Ritó!

a. Bárd 2011.02.23. 08:15:28

Ezt a mondatot én is csak hallottam tegnap, de találó volt:

A Vasas tegnap 4-0-ás hátrányból három szabályos góllal fordítani tudott...

Ez mondjuk legkevésbé sem az Ő hibájuk, hanem Halacskáé és a mi második és harmadik harmadbeli játékunké.

Milos Palovcik 2011.02.23. 09:11:51

@Lazlee: Korrekt hozzászólás. Végre nem csak a bírót okolja valaki. Persze Hal soha nem volt magas szinten, de 3:0-ról akkor sem szabad elveszteni egy meccset. Főleg utána meg mutogatni a bíróra.
Tipikus Volán betegség: Elhisszük, hogy már megvan a meccs és lazítunk, aztán ez meg megbosszulja magát.
Valaki írta, a másik írás alatt, hogy itt az ideje elgondolkodni, hogy JP -e a megfelelő edző. Biztos nagyon jó az erőnléti munkában, de igazi tétmeccseket nem tud nyerni sem a DAB-al, sem a válogatottal... Én is ezt gondolom.

OliBLOOD 2011.02.23. 09:19:33

@Milos Palovcik: Állítom, hogy ha a 2. kapott gól szabályos körülmények között esett volna akkor sem lett volna gond. De a lejátszódó jelenetek után lehetett érezni, hogy teljesen megzavart minket a közjáték. Jött is a 3.
JP-vel kapcsolatban neked is ezt tudom mondani: Volt idén pár igazi tétmeccsünk (kupadöntő, Miskolc elleni elődöntők), amiket sikerrel vettünk. Ráadásul már Sator is ott van a szakmai stábban. Ezek után JP-re kenni a tegnapi meccset nem érzem jogosnak.

check 2011.02.23. 09:23:05

@Lazlee: Pusztán a stílus miatt: te is szánalmas vagy b+... Szégyelld magad!

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2011.02.23. 09:40:22

@OliBLOOD: Némileg off, de szerintem Sator sem az a pszichológus zseni...

Indiana Jonescu 2011.02.23. 10:17:27

Fekti Bálint a Volán elleni hazai zakóról a Fradihoki honlapon: _A vasárnapi megaláztatást_ sajnos nem hevertük ki. Fejetlenül játszottunk mindvégig, így most sem tudtuk megtartani kétgólos előnyünket a fehérváriak ellen.

He....?

Steel Bull 2011.02.23. 11:01:36

DAB-VASAS mérkőzésről:

Tény h 2 harmadon keresztül nem játszottak és nem értem hova ezaz alázat nélküli játék mert az ellenfelet se tiszteljük a másik pedig lehet itt J.P re kenni sok mindent de a játékos van a jégen ő nem tartja be az utasításokat és 99% h nem ezt a játékot kérte J.P 2-3. harmadban amit a srácok produkáltak.

Ennél többre képesek de idejében összekéne kapni a társaságot valamilyen módon mert ebből így nehezen elképzelhető h döntőbe jutás lesz

Sokan válogatottról álmodnak és ilyen játékkal rukkolnak elő a szövetségi kapitány előtt ez is megérne egy misét.

Nem halacskával van a gond hanem az egész birói kar semmit nem ér mondjuk ki mert ha reklamálással visszavonnak gólokat felvetődik a kérdés jégen dől el a meccs vagy a döntő birói fülke előtti szócsatával.. Kis magyar sajátosság:)

Milos Palovcik 2011.02.23. 11:29:38

@OliBLOOD: Oli! Persze neked is van igazad, de volt egy MOL liga döntő, egy Kupa és még hátra van az OBI. Ebből tavaly is csak a kupa lett meg.
Nem a tegnapi dolgokat kenném JP-re, hanem úgy általában nem tűnik nekem extra jónak...
Persze nektek eddig tényleg Ő a legjobb, de lehet, hogy tovább kellene lépni...

OliBLOOD 2011.02.23. 11:33:42

@Milos Palovcik: OB1 a Volán ellen csoda lett volna, de a döntőbejutás összejött a Vasas ellen. Ha ezt idén megismételjük akkor senki nem lesz elégedetlen.
Most itt van Sator, jövőre pedig 2 edzős felállást tervezünk.

brainska (törölt) 2011.02.23. 16:51:07

na, megnéztem az összefoglalót a tegnapi DAB-Vasas meccsről, javaslom mindenkinek:
dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=337
mindezek után két megjegyzés:
1. a meccs a kimaradt DAB-helyzetek, szólók, 2-1-es szituk, ordító ziccerek miatt ment el, ez nem vitás, természetesen történelmietlen minden "ha"-val kezdődő mondat, így be sem fejezem ezt a gondolatfutamot. koncentrált, fegyelmezett, pontos játékkal sima lett volna, ez nem kérdés.
2. a bírói teljesítmény csapnivaló, és most nem is csak a gólokra gondolok. az persze, hogy előbb beint egy szabályos találatot, amit aztán visszafúj, megengedhetetlen és vállalhatatlan, az viszont, hogy mindezek után gondosan ügyel arra, hogy ne állítson ki se innen, se onnan játékosokat (tőlünk azért, hogy ne súlyosbítsa az amúgy is reménytelen helyzetét, tőlük meg azért, hogy ne tűnjön kompenzációnak a büntetés), az egészen egyszerűen elképzelhetetlen egy magára valamit is adó hokikultúrában. igen, b+m, Petykót ki kellett volna állítani a bíró támadásáért, véglegesre, továbbá eltiltani 2 meccsről, mert így helyes. viszont a szabályos gólt is meg kellett volna adni, mert így helyes. a kapu mögött elgázolt játékosért 2+2 járt volna, meg kampóért szerény számításaim szerint tőlünk két kisbüntetés, ütésért és/vagy hátulról lökésért minimum négy a Vasasnál. és most megint visszatérek oda, ahol a Fradi meccs kapcsán már jártunk: lehet itt regélni fejlődésről, erősödésről és sportági szintű javulásról a szövetségi kapitánynak, ha az eddig látott két meccséből kétszer csúfot űznek a sportágból, akkor egyszerűen nem lesz vevő a dumára. és kurvára igaza lesz neki, az a sanda érzésem. mindezek után - őszinte és mély sajnálatomra - majd ne csodálkozzunk, ha nemcsak a DAB-os aspiránsok, de a tehetségesnek és/vagy rutinosnak kikiáltott Vasas-játékosok is kikopnak a válogatottból a végső szűkítéskor, és majd kérem, ne nagyon háborodjunk fel ezen. szinte biztos ugyanis, hogy Sator mester nem pusztán a játékerőt és az adott szisztémáknak történő megfelelést figyeli majd - olyan apróságok is döntenek adott esetben, ki képes lehetőleg fölösleges kiállítás nélkül abszolválni egy cserényi időt, ha lehetőséghez jut, ki követ vagy követhet el buta kampózást támadó harmadban, ki löki vagy lökheti palánkra büntetlenül az ellenfelét egy adott játékszituációban - és ha azt látja, hogy a mi szabálykövetőink e téren nem tudják hozni a nemzetközi sztenderdeket (márpedig két meccsből kétszer tapasztalta ezt), akkor értelemszerűen olyan közegből válogat, ahol nagyobb az esélye annak, hogy tudják.
üdv.

icelion 2011.02.23. 17:09:56

@Indiana Jonescu: megaláztatást??? vajon miről beszél? :DDDD

zsozsi68 2011.02.23. 17:17:23

@icelion: Szerintem önmegalázásra gondolt, csak rosszul fordították :)

Theutus 2011.02.23. 17:40:50

@Milos Palovcik: hogy tiszta legyen a kép:
sokan mondták, tegnap nem ismételtem, hogy a 2.-3. harmadban mutatott játékunkkal nem feltétlenül érdemeltünk győzelmet
azonban az ilyen bíráskodás a mérkőző felek kilététől függetlenül kritikán aluli és teljesen mindegy, hogy melyik fél rovására követik el őket
a baj az, hogy egy magyar bíró ezt sorozatosan megteheti és ha valaki egy számára fontos meccsen külföldi bírót kér akkor sértődötten felhúzza a takonyzacsit
igen én mondtam bárdnak tegnap a lelátón, hogy csak a magyar bajnokságban fordulhat elő olyan, hogy egy csapat vezet 4-0ra és az ellenfél 3-4re fordít...
akkor egy kicsit Halassyról:
egy szabályos és megadott majd Svasznek reklamálására visszafúlt gól
egy szabálytalanul megadott gól
a leshelyzetek teljesen tébolyult értelmezése mindkét oldalon (pl. 1-0nál volt Kiprusoffnak egy passza a leshatárra ha jó emlékszem a #16-os játékosnak, a közelben nem volt újvárosi és a kapuig gyalogolhatott volna)
a bíró orra előtt történő nyilvánvaló szabálytalanságok (mindkét fél kárára, a Vasasnak megadott vitatott gól után)
a túlütések és egyéb meccsszituációk utáni bulik helyének teljesen balfasz vagy mondhatni sportágat forradalmasító megváltoztatása
a túlütés utáni rendszeres 2 perces szünetek, hogy a nyugdíjasok kipihenhessék magukat
de azt sem tudom értelmezni, hogy a vendég csapat a buli előtt 10mp-el rendszeresen cserélhet (tudomásom szerint ők először a hazaiak utolsónak)
summa summarum: szégyen, hogy ilyen teljesítményért Halassy és társai pénzt kapnak, mert minősíthetetlen volt a ténykedésük
szégyen, hogy ilyen teljesítmények után a következő fordulóban mindenféle következmény nélkül újra fújhatnak
szégyen, hogy a JT hivatalos közleményeiben folyamatosan azt olvashatjuk, hogy milyen fasza gyerekek
szégyen, hogy a Szövetség sem tesz semmit a nyilvánvalóan elfújt meccsek retorziójaként
szégyen, hogy a normális (erőteljes) idegzettel bíró légiósok folyamatosan kiröhögik a bírókat 1-2 érthetetlen döntés kapcsán (ez mindegyik csapatra igaz)
szoktátok szidni az ebeles bírókat időnként, de hidd el, hogy az ottani legrosszabb bírók is klasszissal jobbak a hazai csíkosoknál - tisztelet a csekély kivételnek
és nem csalásról vagy részrehajlásról beszélek, hanem egyszerűen arról, hogy a legtöbbjük alkalmatlan arra, hogy normálisan levezessen egy mérkőzést és teljesen feleslegesen gerjesztenek indulatokat a nézőtéren és a pályán egyaránt
láttam pl a Mol elődöntő kapcsán Országhot vezetni, lehet volt apróbb hibája neki is, de érdekes módon nem pofáztak neki percekig, nem reklamáltak, nem beszélt 5 perceket a zsűrivel...ha belefújt a sípba, odaállt, ahová kell, bemutatta a nközi jelet és vonult a bedobáshoz

Theutus 2011.02.23. 17:46:19

@Indiana Jonescu: tulajdonképpen Fekti igazat beszél
a pályán a 24. percig csak szédelegtek a pályán, ritka volt, hogy 2 passzt sikerült csinálniuk, mert elég nagy nyomás alatt tartottuk őket és többnyire a saját harmadjukból sem tudták kihozni a korongot
ez mellett pedig lehet egy sorok közötti intelligens utalás is arra, hogy ő és Pleszkán csak betartotta a főnök utasításait és parancsra cselekedtek
gyanítom a kettő együtt takarja a nyilatkozat lényegét

OliBLOOD 2011.02.23. 17:50:31

@Theutus: Vajon miért van az, hogy a MOL liga döntőjében senki nem foglalkozott a bírókkal? Nem azért mert külföldiek voltak. Hanem azért, mert jól vezettek, nem ők voltak a középpontban, csak egy mellékszereplők voltak, mint pl. a rolbakezelő. Pedig azok igazán éles, tétmeccsek voltak.

Theutus 2011.02.23. 17:57:27

@check: lazlee asszem csak rátapintott a lényegre, ami az egész szezonunkra jellemző
lehet durvábban fogalmazott, mint szerinted elvárható lenne, de attól még igaz
amíg egy csapatnál csak 10-40 perc közötti időtartamig tart egy mérkőzés, ott sűrűn fordulnak elő olyan meglepetések, mint pl tegnap is
ha 1-1 ebel meccs után meglátogatod a Volánnal kapcsolatos posztokat ennél ezerszer durvább szurkolói hozzászólásokat olvashatsz
semmi másra nem célzott, mint arra, hogy a csapatból nem kevesen a válogatottban szeretnének szerepelni, azonban ahhoz legalább 50 perces mérkőzéseket kellene produkálni
és nem mellékesen a (majdnem) minden mérkőzésre kilátogató "törzsgárda" azért szeretné a Volán elleni döntőben is látni a csapatot...de ehhez és az ott történő tisztességes helytálláshoz itt lenne az ideje, hogy egy mérkőzésen belül legalább 50 percig jégkorongozzanak egy rangadón

Theutus 2011.02.23. 18:00:12

@OliBLOOD: a kérdésedre megadtad a választ
és nagyon remélem, hogy a Dab vezetősége nem fogja hagyni, hogy hazai bírók "asszisztálásával" kerüljön megrendezésre az elődöntő
a bíróknak meg a jövőben fizessenek a csapatok nagyobb pénzeket és aki nem oda való azt küldjék el serdülőbe vezetni

vaze 2011.02.23. 18:35:08

na! ugye mondtam (asszem uteapunak), hogy ma már senki nem fog a vasárnap történtekkel foglalkozni :) mondjuk, nem kellett nagy jóstehetség hozzá, sajnos

zsozsi68 2011.02.23. 18:42:55

Lehet, hogy nem is a Farm volt jó, hanem Pleszkán nem volt még telj. oké... :-)

Uteapu 2011.02.23. 18:45:24

@vaze: Mondtad bizony.Persze úgy lehet is amikor minden fordulóban az aktuális bohóc tesz róla, hogy lehessen mondani:"van másik!"

Theutus 2011.02.23. 19:06:36

@vaze: még vasárnap többen hangot adtunk azon véleményünknek, hogy Pleszkán keddre fel fog épülni a súlyos sérüléséből és ez be is következett
ez annyira gáz, hogy felesleges vele nekünk foglalkoznunk
az illetékesek ellenben a közeljövőben elintézendő feladataik közé beírhatnák a jegyzettömbjükbe
@Uteapu: ami a friss bohócokat illeti szintén az elintézendő feladatok listájára javasolnám felvenni
bohócokat száműzni a cirkuszba

Uteapu 2011.02.23. 19:17:21

@Theutus: Azt hiszem megsértettük az igazi bohócokat.Ők nagy művészek a cirkusz világában. Itt csak bohóckodók vannak, akik száműzendők.

Theutus 2011.02.23. 19:28:31

@Uteapu: ebben pedig neked van igazad

check 2011.02.23. 20:47:15

@Theutus: Azt írtam, hogy pusztán a stílus miatt... Számomra nem fogadható el, hogy egy csapat elkötelezett szurkolója - mert Lazlee az - ilyen stílusban nyilvánuljon meg a csapatról. Kritizálni lehet, keseregni is, én is szoktam mindkettőt, de nem sértegetem a csapatot, főleg nem en block. Az általad említett topikok kommentelőiről is megvan a véleményem, meglehetősen lesújtó, nem is terhelem magam az olvasásukkal. Emlékszel (és Lazlee is) a cikkre? Ez a mi csapatunk.

vaze 2011.02.23. 20:53:59

@check: +1, gusztustalan, az ilyen szurkoljon inkább valaki másnak (egyik csapatot sem akarom megsérteni)

Theutus 2011.02.23. 21:49:08

@check: a cikket nem olvastam - mivel Farmos címe van - csak most
végigolvastam a kommenteket majd válaszolgattam
utólagosan visszaolvasva a dolgokat lazlee kezdő mondatának az első részében a jelzős szerkezetet tényleg meg lehetett volna másképpen is fogalmazni

1 drukker 2011.02.23. 21:54:48

@Theutus: Aki alkalmatlan a játékvezetésre azt már ne nyomjuk rá a serdülőkre! Ők is megérdemelnek "rendes " játékvezetést. Aki alkalmatlan az mindenhol alkalmatlan, nem kell foglalkoztatni. Nem azon kell felnőnie egy serdülő korú játékosnak, hogy az edzője balhézik a játékvezetővel.

Theutus 2011.02.23. 21:56:19

@1 drukker: ez is igaz, elnézést kérek a serdülők nevében

Lazlee 2011.02.24. 01:00:58

akkor még1x: nem szégyellem.
már csak azért se személyeskedek, mert ez csapatszinten van elbaszva -ezek a 20-40 perces nemjátszások-, nem személyenként; csapatként vagyunk olyan erősek, hogy 1-2 rossz teljesítmény is simán túlélünk, talán bárki ellen is.
azt nem is írtam, hogy akkor legalább a szurkolót szolgálják ki, vagy lehet szakaszjegyet is venni, mert én egész meccsre vettem.
és leszarnám, ha egész meccsen fosul játszanánk, aznap annyi van benne, ez van. de hogy beetet, utána meg csak morzsák, hát az így már többször viszontlátva elég nehezen veszi be a gyomrom.
arról meg nem beszélve, te is, én is, mi is látjuk egy profi közegben ez nem így működik. NHLt nem is mondom, de EBEL, mint elérhető szint; megállsz, megesznek. vagy mégis mit akarunk, hogy akarunk legalább profinak tűnni?
ettől független szeretem ezt a csapatot, mert igen, ők a mi csapatunk (múlt héten írtam is ezt a mondatot). csak most egy kicsit elszontyolodtam, mert megint úgy érzem, hiába a befektetett energia (nem az enyém, bár hozzáteszem az is, bár nem konkrétan a csapattal összefüggésben)(na meg mert b.p. leszel :D)

check 2011.02.24. 07:33:16

@Lazlee: Többször mondtam már neked, hogy állj le az éjszakai huhogásokról, mert a kommentjeid szinvonala erősen megsínyli :))
De ugye, hogy lehet nagyjából normális stílusban is kritizálni? Mert nem tudom miért nem jött le, de nekem nem a kritikáddal volt bajom, hanem azzal a stílussal, ahogyan azt megfogalmaztad. A véleményedet nem is kell szégyellned, a megfogalmazás módját azonban...

Lazlee 2011.02.24. 12:00:22

@check: nem mindenkinek van internet a MUNKAhelyén.
a megfogalmazást sem szégyellem, hátha elér a kisagyukhoz. más célom nem volt vele, hisz különben szeretem őket.

Spigott 2011.02.24. 14:04:25

Az mondjuk komoly, hogy Hal ráveri a gól nem megadását a vonalbírójára :S

OliBLOOD 2011.02.24. 17:42:08

@Spigott: Ez hol olvasható?
Ahogy nézem kicsit pihentetve van, legalábbis hétvégén nem lép jégre.

a. Bárd 2011.02.24. 18:07:45

Én is azt hallottam, hogy arra hivatkozott, hogy Abonyi szerint sípszó után ment be a pakk.

De a videón nem látszik (és nem is hallatszik), hogy Abonyi sípolna, Halacska meg fújt, de mivel közben a kezével a kapura mutatott, így nyilván a gól miatt.

Spigott 2011.02.24. 20:15:43

@OliBLOOD: mai nemzeti sport. Megnézve az összefoglalót, kicsit hihetetlen a sztori, főleg annak fényében, hogy bemutatja a gólt...

Theutus 2011.02.24. 22:13:53

@check: khm...izé...szégyellem, de teljesen átsiklottam felette vagy csak egyszerűen nem vettem észre a hírkavalkádban

vaze 2011.02.25. 08:24:16

@Lazlee: az különösen gusztusos, amikor a szurkoló oktatni, nevelni akar, lolbazmeg, nem hiába mondom én minden játékosnak, hogy eszükbe ne jusson kommenteket olvasni :)

tiriakos 2011.02.25. 10:30:32

@vaze: ettől még hidd el, hogy olvassák! :)

vaze 2011.02.25. 18:09:54

@tiriakos: nem hiszem, tudom :) sajnos :(

eszel59 2011.02.26. 08:08:12

Csak most tudtam megnézni az összefoglalót,a gól meg nem adása számomra is érthetetlen.Ugyanakkor -és nem kárörvendésként írom le-valahol "jó",hogy a DAB-bal is megtörtént a "játékvezető által elkövetett hátrányos megkülönböztetés"! Mi korábban sokszor voltunk elszenvedői az ilyesminek,amikor pedig hangot adtunk neki,akkor nem nagyon tlálkoztunk más csapatok szurkereinek támogató megértésével,sőt...Most talán az újvárosiak is igazolhatják,hogy létezik és "élő"az általunk korábban felvetett "predesztinációs szindróma"a sporiknál!
süti beállítások módosítása