Friss topikok

Címkefelhő

Brassó (1207) Csíkszereda (1365) DAB (1196) ebel (2399) Erste Liga (4751) Extraliga (1178) Fehérvár (1638) felkészülés (2224) FTC (1462) khl (2185) légiósok (1647) Miskolc (1502) nhl (4875) nők (1273) playoff (1302) Titánok (1025) u18 (1042) utánpótlás (1251) UTE (1300) válogatott (2188) vb (2337) videó (2120) Összes címke

Ladányi Balázs: Az lett volna a kudarc, ha kiesünk

2019.05.07. 08:23: kutyatej73

Ladányi Balázs: Az lett volna a kudarc, ha kiesünk

16 komment

Címkék: vb

A bejegyzés trackback címe:

https://hokikomment.blog.hu/api/trackback/id/tr514812094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noname222 2019.05.07. 08:31:39

VB másik nagy csalódása Godó...
Egyébként miért menne bárki külföldre, amikor itthon a 3 külföldön játszó csapatban jobban kereshet és még megküzdenie sem kell folyamatosan a helyéért.

bibababa 2019.05.07. 08:51:14

Balázs, inkább maradtál volna csendben.
Nagy pénzeket vesztek fel (TAO) aztán semmi eredmény, de a szöveg az megy. Tiszta foci.
Nem biztos, hogy jó az hogy a nagy generáció tagjai vannak most a csapatoknál.
Ezekből a nyilatkozatoknak olyan fideszes propaganda íze van. Mindem jó és szép, csak a valóság nem teljesen olyan.
Mióta van ez ? !

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2019.05.07. 09:27:07

Szerintem a kudarc nem csak az elképzelhető legrosszabb eredmény, azaz a kiesés.

Ha csak a pontokat, eredményeket nézzük, akkor kudarc az is, ha az egyébként világranglistán jobban jegyzett, de amúgy játékosállományban semmivel nem jobb ellenféltől kikapunk nagyon simán. (Költői kérdés: vajon miért feledkezett el Godó a koreai játékosok topligás adatairól?)

De ami még fontosabb. Kudarc az is, ha a csapat a saját képességeihez mérten rosszul játszik. Kudarc, ha mentálisan szétesik, amikor az ellenfél vezetést szerez. Kudarc, ha minden második passz félremegy, vagy ha a saját harmadban rendszeresen elveszítjük a párharcokat olyan helyzetekben, amik egyébként a mi tudásunkkal is simán megoldhatók lennének.

Azt pedig, hogy a saját képességeink szerint rosszul játszottunk, azt az előző két vb bizonyította, ahol ennél jobban játszottunk. (Igen, ennél még Kijev is sokkal jobb volt...)

Egyébként szukolóból sokféle van, én pl. sose gondoltam, hogy "kötelező" lenne feljutnunk és minden más kudarc. A terheket meg végképp nem a szurkolók teszik a játékosokra, hanem saját maguk, meg a szakmai vezetés. Tehát ha úgy érzik, hogy a mostani teher túl nagy volt, akkor először seperjenek a saját házuk táján.

DominiKing 2019.05.07. 09:28:38

Most kivételesen Godónak ebbe az értékelésébe nem nagyon látok kivetni valót. Ez egy tök semleges, sztereotípiákat tartalmazó értékelés, amibe vannak igazságok. Az teljesen jogos, hogy az átlagéletkor nagyon magas. Sajnos klubszinten is el kellene érni, hogy ne a 24 éveseket tartsuk fiatalnak.
Az is rendjén van, hogy a helyezésünk sem csalódás (szerintem a játékosok elmúlt évben mutatott játéka alapján ez is az), de még ez is belefér. Az viszont nincs rendjén, hogy ezt miként értük el. Mert a hasonló nyilatkozatok azt sugallják, hogy itt nem történt semmi különös.
Megkérdezném, nem csak Godót. Látták ezeket a meccseket? Mert, ha igen, akkor ezek a nyilatkozatok becsapása saját magunknak. És a legszörnyűbb ebben, hogy némely játékostól is ezt halljuk.
Itt igenis egy olyan összetett problémával állunk szemben, amiről mindenki próbál terelni. Pedig nem megoldás, ha homokba dugjuk a fejünket.

36eurocat 2019.05.07. 09:50:25

"...lett volna..." Tenyleg csak lett volna?! Ez bizony az volt, kar szepiteni. TAO ide, TAO oda ez a produkcio gyengere sikeredett. Vagy - hallgattassek meg a masik oldal is -, az elvarasok vannak tavol a realitasoktol.

Nem szerettem Kopitar-t. Most sem tartozik a kedvenceim koze. Mondhatni irigykedve neztem, ahogy szlovenkent "elvan" az NHL-ben (nem mellesleg ket kupaval a pakkban...), es ha "uri kedve tartja", be-beugrik a hazai valogatottba. Megteheti, sot megtehetne az ellenkezojet is. Nem teszi, nem tette. Helyette adott egy fajta tartast annak a szoloven hokis keretnek, akik romma vertek bennunket egy ujabb tetmeccsen.

Nem szeretnek azok koze tartozni, akik utobb hirtelen minden tudas es bolcselet birtokosai a honi hokieletben - tegnap az oltozoben hangzott el a mondat: ma magyarorszag a 10 millio hoki szakerto orszaga...mint a fociban. Hat ami azt illeti, most megint van miert fanyalogni.

No, szoval a legendas 2008-as szereplesunk utan amelle a meggondolas melle alltam, hogy ezt kovetoen jo sok evnek kell eltelnie, hogy legyenek egymas utan generaciok, akik a folytonossag jegyeben, es a folyamatos fejlodes menten egyszer csak allando, es megkerulhetetlen tenyezoive teszik a hokit magyarorszagon es a vilagban egyarant. A lengyelorszagi meglepetes, meglepetes volt szamomra, de oromteli meglepetes. Azota a dolgok a helyukre kerultek. Nem mondom - legfeljebb csak magamnak -, hogy ugye-ugye, megmondtam...

Nincsenek - a pelda is mutatja - olyan jatekosok (tiszteletem a nagyon keves kivetelnek!!!!), akik csak a kozelebe kerulhetnenek valami nagyon elit ligahoz. Olyanhoz, ami taptalaja lehetne a felnovekvo generacio gyarapodo ambicioinak. Mi motivalhatna jobban egy gyereket, ha nem az, hogy latja, mitobb, egyutt jatszhat a peldakepevel? Utobb egyre gyakrabban csillan fel a remeny, hogy valamelyik tehetseg tenyleg az elit klub kozelebe kerul. De a kuszobnel tovabb egyikuk sem kerult. Ez kar. Ez valami rosszat sejtet. Mi az, ami hianyzik beloluk?! Mi az, amit nem kapnak meg a fejlodesuk korai fazisaban, ami kepesse tehetne oket egy olyan "gepezetbe" valo beilleszkedeshez, mint mondjuk az NHL?

Valami nagyon nincs meg a magyar hokisokban, amire egy ilyen attoreshez szukseg volna. Azt szoktam mondogatni a csalad legifjabb hokis palantajanak, hogy "...azt hiszem, hogy rajtatok a sor, hogy kihuzzatok a magyar hokit, a katyubol..." - ez meg 10 tovabbi inseges evet jelentene a mostani viszonyok ismereteben szerenynek velt derulatasom szerint is. En kivarom, ha megerem. Jo lenne, azonban, ha addig is lennenek nem csodak, hanem kemeny utkozetek, gyoztesek, es vesztesek egyarant. Egy jo fajta csapatot szeretnek latni, eros, es karakteres, technikas jatekosokbol akik kulon-kulon is megalljak a helyuket masutt a valogatott keretein tul is sot... Most "csak" 15-20 embert lattam a jegen, ahogy kuzdottek - elsosorban onmagukkal, es a helyzettel amiben voltak.

Nem kellene ennek igy lennie.

Esetleg vegyuk inkabb a masik vegletet, miszerint lassuk be vegre, hogy a hoki nem a mi sportunk. Ebben sem fugunk tudni maradandot alkotni. Tessek, lehet valasztani.

En, mint emlitettem feljebb, varom, hogy a most 8-11 evesek felnove meghozzak a maguk aldozatait azert, hogy bennunket elkapraztassanak meccsrol meccsre. A valogatottban epp ugy, mint mondjuk az NHL alapszakaszaban, vagy a rajatszasban.

essze 2019.05.07. 11:08:31

@DominiKing: Az átlagéletkor nálunk 28 év, a feljutóknál 28 és 27, a kieső litvánoknál 26. Ez legalábbis nem támasztja alá az erre vonatkozó kijelentéseket.

Hakuchi Kaeru 2019.05.07. 11:32:51

Nagyon érdekes tapasztalat itt is, és más oldalakon is olvasni a kommenteket. Én úgy látom, hogy mindenki elfelejti azt, hogy ezt a sportot is emberek játszák. Nem robotok. MR. Statisztika Spiller úr pedig az általa megjelenített cikkel pedig olyan szuper alapot teremtett az összes újságírónak, hogy azóta mindenki ezekkel foglalkozik.

Kegy 2019.05.07. 11:44:58

értem én, hogy a pozitív szemlélet fontos, de merjük már megfogalmazni, kimondani a hibákat, mert anélkül nehéz kijavítani...

horivan 2019.05.07. 11:56:39

Ez elég bullshitre sikeredett. Féligazságokkal, csúsztatásokkal próbáljuk elkenni a szart.
Mivel vagyunk lemaradva – jégpályák számában, Junior játékosban? Fehéroroszokkal vagyunk egy szinten, verjük Koreát, szlovénokat, Litvániát - IIHF adatok nem azt mutatják, amit Godó mond. Gondolom nem az ujjukból szopják.
www.iihf.com/en/associations

11 milliárd ment el TAO-ra. A baj, hogy a meglévő jégpályákon se tudunk normális játékost nevelni. Sok csak TAO pénzmosoda.
Egy kis Dunaújváros, ontotta a tehetséges játékosokat, most meg sehol semmi.
Még több jégpálya kellene? Mire? Lehet, hogy Pesten elférne még, de itt is van fejlődési lehetőség a hatékonyságban, tehetséggondozásban, versenyeztetésben.

Meglévőket se használjuk értelmesen. Kaposváron hány éve van jégpálya?
KMH, UTE, DVTK hány értelmezhető játékost adott a válogatottnak a 7 milliárdból.
MAC, Volán hatékonysága sem közelíti meg a szlovént, a legjobb székely gyerekekből jó 4. soros játékost nevel. Nagy tehetségeket is „elbasszák”.
MAC csúcstermékének meg az volt a legjobb döntése, hogy 14 éves elhúzott innen. (Sebők)
A mostani legnagyobb ígéretünknek az volt mákja, hogy 9 évesen az USA-ba sodorta az élet.

Van 3 csapatunk külföldön, hány válogatott játékosunk játszik ebben előnyben, hátrányban 3 csapatban? Ha Ladányi szerint ez egy lényeges pont. ( Románia ezzel jutott fel) Anno a teljes válogatott ment az EBEL-be.
Kit fejlesztünk 600 millióért a Miskolcban, a saját neveléseket? Vagy a 35 éves Vas Jankót, vagy Láda Balut? Magosi miatt nem kellett volna benevezni a csapatot. Ja megjött Dudás, így már oke.
Kit fejlesztünk 600 millióért a MAC-ban? Dansereau, Orbánt, vagy az új magyar tehetséget Macaulayt?

essze 2019.05.07. 12:04:11

Érdemes elolvasni F.Kapus elemzését, és összehasonlítani Ladányiéval. Ég és föld, nem Godó javára.

leonov 2019.05.07. 15:40:42

Ez valoban nem kudarc volt hanem oriasi eges. BLAMA.

korxi 2019.05.07. 20:15:34

@Hakuchi Kaeru: "Én úgy látom, hogy mindenki elfelejti azt, hogy ezt a sportot is emberek játszák."
Dehogyis, a héthatáros semmitmondásokat mindenki ismeri.
Az hogy egy-egy játékosnak rossz napja van, vagy formán kívül van, az normális. Olyan is előfordulhat, hogy ez többeknél fordul elő, vagy a csapatnak nincs jó napja egy meccsen.
De hogy egy világbahnokságon konstans módon, minden meccsen mind a 22 játékos a tudása alatt játszik és még olyan csapatjáték sincs, amire a 22 játékos bizonyítottan képes, azt bizony nem lehet bagatellizálni olyan héthatáros semmitmondások által, alátámasztva, minthogy ezt a sportot is emberek játsszák.

36eurocat 2019.05.08. 09:00:33

@Hakuchi Kaeru: "...MR. Statisztika Spiller úr pedig az általa megjelenített cikkel..."

A helyzet az, hogy a hokiban - es ugy altalaban a sportok mindegyikeben - vannak, lesznek merheto teljesitmenyek. Amit mernek, annak lesznek szamszaki vonatkozasai. Ezekbol a szamokbol pedig - a hozzaertok - statisztikakat csinalnak. Nem feltetlenul a maguk szorakoztatasara, hanem azert, hogy alkalmasint ezen tudas birtokaban ujabb merheto teljesitmenyeket lehessen elerni a sportolok altal. Na mar most, ha csak ezt vesszuk alapul, akkor bizony nincs mit szepiteni a latottakon. Tobb eladott korong a kevesebbel szemben, a tobb utkozes a kevesebbel szemben, a tobb loves a kevesebbel szemben, a tobb vedes a kevesebbel szemben.... - es a vegtelensegig lehetne sorolni a parositasokat - egyszoval a statisztikak tanusaga szerint (az altaluk reprezentalt eredmenyek mogott megbuvo mintazat szerint) bizony jo esellyel megjovendolheto - de legalabbis igazolhato - egyik masik teljesitmeny vegkimenetele.

Ugy tunik nekem, hogy ez a fajta megmerettetes eleg jol funkcional vilagszerte.

Igy van ez a mostani VB szereplesunkkel is. A helyezesunk az elegseges kategoriaba esik - epp csak nem estunk ki. Ezt ilyen modon felremagyarazni talan nem kellene.

Egy dolog, hogy mire tartjuk magunkat, es egy masik, ami merheto ott lenn a jegen.

Ja, es uzennem a ketkedoknek, hogy A. Kopitar is egy "ember" es nem robot. Sot J. Drozg is az.

Az otlettelenseg, az elszantsag hianya, a bizalom hianya a csapattarsakban, netan valamifele megbuvo ellentet, amirol csak az oltozoben levok susmognak a legkegyetlenebb ellenfel valamennyi kozul. Ez ellen nincs az az NHL-es, KHL-es barmilyen szupersztar csapat, amely komoly esellyel felvehetne a kesztyut egy rendezett csapat ellen. Az a velemenyem, hogy "jo" magyar szokas szerint itt most sertodottseg van - ugy altalaban a teljes hokis vilagban. Az utanpotlastol kezdve a felnottekig. Valaki(k)nek sikerult jol megtorpedoznia az eddig fennallo torekeny egyensulyt - hogy miert tette(k), azt csak ok tudjak. Ha igy is volt, talan ideje volna belatni, hogy ez az ut sehova sem vezet. Legalabbis a hokiban nem, mas meg nem szamit...

bibababa 2019.05.08. 09:24:48

@36eurocat: Valami ilyesmi lehet a dolgok hátterében.

trollfeeder · http://ismycomputeron.com/ 2019.05.10. 20:50:20

@36eurocat: A torpedózást nem tudom, de a szereplés ezt tükrözi.
süti beállítások módosítása